2021.10.21, Csütörtök

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Több mint száz építőipari ellenőrzést folytatott le Nógrád megyében a kormányhivatal

2021.09.07

Aktuális

Egy országos akció keretében 103 ellenőrzést folytattak le építkezéseken, építőipari vállalkozásoknál és építőanyag-kereskedőknél a Nógrád Megyei Kormányhivatal hatóságai, és 44 esetben állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot.

Kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2021.06.29

Aktuális

Elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Pünkösd után Nyugat-Nógrád településeit keresi fel a kormányablakbusz

2021.05.25

Aktuális

Május elején újra a lakosság szolgálatába állt a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálat ezekben a hetekben Salgótarján, Bátonyterenye és Pásztó környéki településeket keresett fel, pünkösd után pedig a három nyugat-nógrádi járás egyes községeiben érkezik helybe az ügyintézés.

Nógrád megyébe is érkeznek a fecskék, tilos a fészkeik leverése

2021.05.18

Aktuális

Április eleje a vonuló fecskék költőterületre visszaérkezésének ideje, addigra a megsemmisített fészkeket a kereskedelemben is kapható műfészkek kihelyezésével szükséges pótolni, valamint a madarak számára a fészeképítést elősegítő intézkedéseket meg kell tenni. Adott esetekben szükséges lehet a sárgyűjtő hely kialakítás vagy a tapadást elősegítő felületképzést is.

Megújul az egykori Köjál-épület Salgótarjánban

2021.03.25

Aktuális

A napokban megkezdődött a salgótarjáni Bem úton álló egykori Köjál-épület felújítása a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában. A munkálatokra nettó 668 millió forintot fordít a hivatal, az összeget a kormány a hazai költségvetésből biztosítja.

Nógrád megyében is elkezdődött az oltás a nagyobb szociális intézményekben

2021.01.12

Aktuális

Négy nagyobb bentlakásos intézményt kerestek fel az oltócsapatok a koronavírus elleni vakcinával a hétvégén Nógrád megyében.

Megkezdődött Nógrád megyében a csoportos tesztelés

2020.11.24

Aktuális

Pénteken Nógrád megyében is megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, hétfőn pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is elindult. A részvétel önkéntes, de mindannyiunk közös érdeke, hogy az érintettek éljenek a lehetőséggel – hangsúlyozta a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Továbbra is fontos a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása

2020.11.11

Aktuális

Balassagyarmati rendőrökhöz csatlakozott hétfőn délután dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Újabb felújított épületet adott át a kormányhivatal Salgótarjánban

2020.10.07

Aktuális

Hivatalosan is átadták a Salgótarjáni Járási Hivatal Útügyi Osztályának megújult épületét, mely egyben a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak is otthont ad. Ez már a hetedik olyan kormányhivatali ingatlan Nógrád megyében, amelyet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásából sikerült felújítani.

A nyári hőség utolsó napjain is folyamatosak a munkavédelmi ellenőrzések Nógrád megyében

2020.09.07

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzések során azon munkavállalók egészségének védelmére, akik a nyári meleg miatt a szokásosnál is fokozottabb megterhelésnek lehetnek kitéve a munkahelyeken. Az ellenőrzések az utolsó nyári napokon is folytatódnak.

Ajánlásokkal segíti a hőséggel szembeni védekezést a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.07.22

Aktuális

A dokumentum amellett, hogy taglalja a hőségriasztással érintett nyári napok során betartandó szabályokat és szükséges óvintézkedéseket, hosszú távon is ajánlásokat fogalmaz meg például a vízmegőrző szántóföldi gazdálkodás, a közterületek fásítása vagy a település- és épülettervezés témakörökben.

Kiváló a vízminősége a Nógrád megyei Bánki Tó-Strandnak

2020.07.06

Aktuális

Nógrád megyében egy kijelölt természetes fürdőhely működik, a Bánki Tó-Strand. A kormányhivatal népegészségügyi munkatársai májusban elvégezték a fürdőhely nyitás előtti helyszíni ellenőrzését, de a strandszezon alatt is folyamatosak a mintavételek.

Idősotthont ellenőriztek Salgótarjánban

2020.04.29

Aktuális

Salgótarjánban, a Baglyaskő Idősek Otthonában tartottak hatósági ellenőrzést a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai szerdán.

Tájékoztató a Nógrád megyei munkaügyi ügyfélszolgálatok elérhetőségéről

2020.03.24

Aktuális

Elsősorban elektronikus úton történik az ügyintézés a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain. Kérjük, az álláskeresőként történő nyilvántartásba vétel, valamint az álláskeresési ellátás iránti kérelem esetén is az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben.

A nógrádi "széncsatára" emlékeztek a kormányhivatalnál

2020.02.12

Aktuális

Idén is megkoszorúzták a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni központja falán elhelyezett emléktáblát, amely az 1946-os széncsatában részt vett mintegy 12 ezer nógrádi bányász teljesítménye előtt tiszteleg.

Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz

2021.07.31

Aktuális

Nógrád megye 125 községéből 75-öt már felkeresett újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

Kilencszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

2021.06.08

Aktuális

Legkevesebb 900 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Nógrád megyében. A program megvalósításához a kormány közel 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.

Rendőrségi elismerésben részesült a Nógrád megyei tisztifőorvos

2021.05.19

Aktuális

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Nógrád megyei rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között köszönte meg több helyi szakembernek is a rendvédelmi dolgozók védőoltásának megszervezésében, lebonyolításában, a járvány megfékezésében nyújtott lelkiismeretes, áldozatos munkáját.

Két hét alatt tizenkilenc Nógrád megyei települést keres fel a kormányablakbusz

2021.05.16

Aktuális

Újra a lakosság szolgálatába áll a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt.

Az összes Nógrád megyei idősotthont felkeresik az oltócsapatok

2021.01.30

Aktuális

Nógrád megyében is megkapják az idősotthonok lakói a koronavírus elleni vakcinát. Az oltócsapatok a kisebb intézményeket első, a nagyobb otthonokat pedig már a második alkalommal keresik fel.

Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai

2020.12.30

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját, amelynek keretén belül hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoztak meg “egy doboznyi szeretettel”. A cipősdobozos ajándékozás jubilált: a kormányhivatal - és azon belül elsősorban a salgótarjáni kormányablak - munkatársai tizedik alkalommal jótékonykodtak ilyen formában.

Így foglalhat időpontot a Nógrád Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálataira

2020.11.13

Aktuális

Akoronavírus-járvány terjedésének fékezése érdekében 2020. november 11-től csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok és az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok is.

Kormánymegbízotti dicséretben részesült a Nógrád Megyei Kormányhivatal 22 munkatársa

2020.10.11

Írásbeli dicséreteket adott át a napokban dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni, központi épületében. A hivatalban tavaly teremtették meg a belső elismerések hagyományát; akkor 11, most 22 kormánytisztviselő vehette át az oklevelet és az amellé ajándékozott könyvutalványt.

Folyamatos a parlagfüves területek felderítése Nógrád megyében

2020.09.09

Aktuális

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, ennek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Hetedik korszerűsített épületét adta át a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.08.15

Aktuális

A közelmúltban a salgótarjáni Karancs úton található Útügyi Osztálynak helyet adó ingatlan felújítása készült el.

A szűrővizsgálatok mellett az ügyintézés is helybe érkezett Karancsságra

2020.07.14

Aktuális

Múlt héten a Nógrád megyei Karancsság településen jelentek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ hátrányos helyzetű településeket felkereső szűrőbuszai. Annak érdekében, hogy az állampolgárok az egészségügyi szűrővizsgálatokon való részvétel mellett az ügyintézést is helyben vehessék igénybe, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormányablakbusza Karancsságon a keddi vizsgálatokkal egy időben fogadta az ügyfeleket.

Nyolcszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

2020.06.28

Aktuális

Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel indít munkaerőpiaci programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, melynek keretében az önkormányzatok és egyházi jogi személyek mellett a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén aktív munkáltatók is támogatásban részesülhetnek a 16-25 éves, nappali tagozatos diákok foglalkoztatása érdekében.

Közel kétszáz fát ültettek a nógrádi kormánytisztviselők

2020.04.23

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a „Fákat a Földnek!” elnevezésű akcióhoz csatlakozott. A világméretű környezetvédelmi kampány négy évvel ezelőtt indult, a kezdeményezés célja, hogy az idei - 50. Föld napjára - a bolygó lakosságszámának megfelelő 7 milliárd 800 millió fát ültessenek világszerte.

A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.02.13

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal 2019 őszén mutatta be egészségügyi helyzetét összegző tájékoztatóját, amely alapján elmondható, hogy a megyében a leggyakrabban a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések fordulnak elő. A 40 év felettiek esetében ezek okozzák a halálozások döntő többségét.

Kitüntetést kapott a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársa

2020.02.03

Helyi hírek

A díjazott méltatásakor elhangzott: egész életpályáját, elkötelezetten és hivatástudattal, Salgótarján és térsége közigazgatásának szentelte.