2019.07.16, Kedd

Nógrád Megyei Kormányhivatal

A nógrádi kormányablakok is elérhetőek lesznek az EP választások hétvégéjén

2019.05.17

Aktuális

2019. május 25-26-án egyaránt lehet majd személyi okmányokat érvényesíteni.

Ezernégyszázan érettségiznek Nógrádban

2019.05.10

Aktuális

Nógrád megye 22 középiskolájában összesen 1406 érettségiző vizsgázik 41 különböző tárgyból.

Folyamatosan képzik a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársait

2019.03.20

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tizennégy munkatársa "kormányzati tanulmányok szakember", huszonnyolc dolgozó pedig "közigazgatási tanulmányok szakember" végzettséget szerzett, okleveleiket kedden dr. Szabó Sándor kormánymegbízottól és dr. Kalocsai Péter főigazgatótól vehették át. A képzéseket a tisztviselők mindannyian eredményes vizsgával zárták.

Cél a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználása

2019.03.13

Aktuális

A pilot projekt célja nemzetközi jó gyakorlatok átültetésével gyorsítani a munkaerőpiaci tartalékok minél hatékonyabb kihasználását, ezáltal tovább emelni a foglalkoztatás szintjét Nógrádban is.

Több mint négyszáz ügyfél kereste fel eddig a mobil kormányablakot Nógrádban

2019.02.08

Aktuális

Közel száz helyszínen jelent meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormányablak busza a tavalyi évben. A mobilizált ügyfélszolgálatot 2018. július 27-én Karancsalján mutatta be a kormányhivatal, ezt követően a jármű és az ügyintézők sorra járták a megyei településeket, egészségügyi és szociális intézményeket, de néhány nagyobb nógrádi eseményre és újszerű megoldásként egy nagy foglalkoztatóhoz is helybe vitték az ügyintézés lehetőségét.

Nógrádban is átlépte a járványküszöböt az influenzások lakosságaránya

2019.01.31

Aktuális

Január negyedik hetében a megelőző hét naphoz képest majdnem megtriplázódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a megyében.

Befejeződött a salgótarjáni Megyeháza épülete történetének legjelentősebb felújítása

2018.12.27

Aktuális

Az energetikai célú felújítás a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában készült el, Európai Uniós és hazai forrásból, 854 millió forint ráfordítással.

Dobozba zárt szeretet

2018.12.04

Aktuális

Hetedik alkalommal hirdeti meg karácsonyi jótékonysági akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala.

Több mint száz ember életét mentették meg a nógrádi kormányhivatalnokok

2018.11.30

Aktuális

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra ösztönző felhívásain találkozhatunk a ténnyel, miszerint egyetlen véradás három embernek jelenti az életet. A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 35-en vették részt a napokban a tizenhatodik Kormánytisztviselői Véradó Hét salgótarjáni eseményén.

Állás- és képzési börzét rendeznek Rétságon

2018.11.07

Aktuális

November 8-án 10 és 12 óra között a Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében várják az érdeklődőket.

Kerékpársportban is aktívak a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.10.18

Aktuális

A mindennapi munkavégzés mellett a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a különböző sportágak szeretetének is sokszor közösen hódolnak – így volt ez legutóbb a CRIF #1 elnevezéssel Cered és Rónafalu között megrendezett egyenkénti indításos kerékpáros hegyi időfutamon is.

A szűrővizsgálat néhány percet, a későn diagnosztizált daganat éveket vesz el életünkből!

2018.10.10

Ezzel a jelmondattal rendezte meg a mellrák elleni küzdelem hónapjának salgótarjáni eseményét pénteken a Magyar Rákellenes Liga városi alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Balassagyarmaton nyertek tornát a hivatalnokok

2018.09.25

Helyi hírek

Szoros küzdelemben, de megnyerte a hagyományos balassagyarmati Szeptembriós-Kéklámpás Nap elnevezésű teremfocitornát a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata.

Közétkeztetési Konferenciát szervez a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.08.22

Aktuális

Az augusztus 28-án a salgótarjáni Megyeházán megrendezendő szakmai program célja segítséget nyújtani a közétkeztetőknek a rájuk vonatkozó rendelet betartásához, illetve minél szélesebb körben átadni a reform megvalósításában érdeklődésre számot tartó ismereteket. A konferencia arra is alkalmat ad, hogy a Nógrád Megyei Kormányhivatal beszámoljon a megyei közétkeztetés jelenlegi helyzetéről.

Tanácsok a lakosságnak hőséghullám idejére

2018.08.02

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya hívja fel a figyelmet, mit kell tenni a kánikula idején.

Elindult a tavaszi képzési és állásbörze-sorozat Nógrád megyében

2019.05.11

Aktuális

Képzési és állásbörzével várták a munkakeresőket kedden Salgótarjánban. A tavaszi karriernapokkal májusban a megye minden járásában jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Százhúsz kormányhivatali dolgozó csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz Nógrádban

2019.04.03

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai is nagy számban csatlakoztak a 2019. március 18-24. között lezajlott TeSzedd! önkéntes szemétszedési akcióhoz. Az előzetes adatok szerint az idén országosan csaknem 240 ezren regisztráltak 3240 szemétgyűjtési helyszínre.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal két munkatársa vehetett át elismerést a forradalom évfordulóján

2019.03.19

Aktuális

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségeken a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és Durnyikné Magyar Zsuzsanna gyámügyi szakügyintéző vehetett át elismerést.

Lecsengőben az influenzajárvány Nógrádban

2019.02.21

Aktuális

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő nógrádi orvosok jelentései alapján úgy tűnik, hogy a járvány január negyedik hetében tetőzött a megyében, akkor a múlt hetihez képest kétszer annyi beteget regisztráltak a rendelőkben.

Alig csökkent az influenzások száma Nógrádban

2019.02.07

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 535 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Az adatok az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján állnak rendelkezésre.

Markánsan emelkedik a betegek száma, de Nógrádban még nincs influenzajárvány

2019.01.25

Aktuális

Az influenza figyelőszolgálatban részt vevő nógrádi orvosok jelentései alapján az idei év harmadik hetében 228 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az előző héthez képest közel duplájára nőtt a betegek száma Nógrádban.

Százhatvanegy salgótarjáni és városkörnyéki családnál kerül eggyel több ajándék a fa alá

2018.12.20

Aktuális

2012 óta minden évben, így az idei adventi időszakban is megszervezte "Dobozba zárt szeretet" elnevezéssel karácsonyi cipősdobozos ajándékozási akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala.

Nógrád megyében is elérhetőek az influenza elleni ingyenes védőoltások

2018.12.03

Aktuális

A háziorvosi praxisokba 27 ezer adagot szállítottak ki a kormányhivatal munkatársai.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal integritás szempontjából stabil lábakon áll

2018.11.29

Aktuális

Göröcsné Godó Orsolya, a kormányhivatal integritás tanácsadója, a program főszervezője az első esemény tapasztalatait felhasználva gyűjtötte csokorba a nap előadóit és az általuk kifejtett témákat az integritás kérdéskörében, a megelőzési tevékenységen keresztül, egészen a korrupció elleni küzdelem igen szemléletes bemutatásáig.

Nemzetközi vonatkozású gyámügyekben tartott szakmai napot a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.10.18

Aktuális

Az esemény célja a szakterületen dolgozó szakemberek ismereteinek elmélyítése volt a sok esetben speciális eljárásokkal kapcsolatban.

Sikeres volt a Szécsényben megrendezett komplex civil-katonai egészségügyi válsághelyzeti gyakorlat

2018.10.10

Aktuális

A városban a Honvédkórház és a nógrádi egészségügyi intézmények szakemberei azt gyakorolták, miképpen működik az ellátás a honvédség által szükség esetén az ország bármely pontjára letelepíthető Mobil Orvosi Segélyen.

Mi a teendő kereskedőváltás vagy új közműcsatlakozás kialakítása esetén?

2018.10.06

Aktuális

A "Panasza van? Segítünk!" sorozat újabb két kiadványával segíti a fogyasztók tájékozódását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A legújabb fogyasztóvédelmi füzetek a kereskedőváltással és a közműcsatlakozással kapcsolatban felmerülő kérdésekre adnak választ.

Balassagyarmat egyik tekintélyes épülete újult meg a kormányhivatal beruházásában

2018.09.01

Aktuális

A járási központot Balassagyarmat helyi védettség alatt álló, Kotsis Iván tervei alapján 1928-ban épült háromszintes, 3500 négyzetméteres épületében, az egykori csendőrpalotában alakították ki, amely később, megszűnéséig, a határőrség központja volt.

Kelet-Nógrád kilenc településén jelenik meg augusztusban a kormányablakbusz

2018.08.07

Aktuális

A jármű első három hetes turnusában Kazáron, Bátonyterenyén, Mizserfán, Szurdokpüspökiben, Pásztón, Salgótarjánban, Nagykeresztúron, Palotáson és Mátranovákon is megjelenik.

Új helyre költözött a balassagyarmati hivatal

2018.07.26

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Balassagyarmati Járási Hivatal Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya, illetve az Építésügyi Osztálya 2018. július 16-tól a Balassagyarmat, Ady Endre u. 2. szám alatt / volt határőr laktanya/ kezdi meg működését.