2024.06.15, Szombat

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Szünetel az okmány- és járműügyintézés március 7-én

2023.03.05

Helyi hírek

Az ország valamennyi kormányablakában szünetel az okmány- és járműügyintézés, az okmányirodák pedig zárva tartanak március 7-én, kedden.

Ülésezett a Területi Állami Vezetők Európai Szervezetének igazgatótanácsa

2022.10.19

Helyi hírek

A franciaországi Marseille városában tartotta aktuális igazgatótanácsi ülését a Területi Állami Vezetők Európai Szervezete (European Association of State Territorial Representatives / EASTR). A napokban lezajlott értekezleten Magyarországot és a Miniszterelnökséget hagyományosan Szabó Sándor Nógrád megyei főispán, az EASTR igazgatótanácsának tagja képviselte.

Az ügyfelek jelentős többsége elégedett a salgótarjáni kormányablakkal

2022.05.18

Helyi hírek

Nógrád megye lakosai elégedettek a kormányablakokban folyó munkával és a mobilizált ügyfélszolgálatokkal is - számolt be róla a kormanyhivatal.hu.

Útnak indult a kormányhivatali dolgozók adománya

2021.12.19

Helyi hírek

Karácsony közeledtével ismét cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, adományuk hétfőn indult útnak a salgótarjáni kormányablakból. A Nógrád Megyei Kormányhivatal karácsonyi jótékonysági akciójában a szervezet munkatársai hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg.

Kormánymegbízotti dicséretben részesült a Nógrád Megyei Kormányhivatal huszonkettő munkatársa

2021.10.12

Helyi hírek

Írásbeli dicséreteket adott át október 4-én Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni, központi épületében. Az eseményen Kalocsai Péter főigazgató és Tőzsér Zsolt igazgató is gratulált az elismerésekhez.

Több mint száz építőipari ellenőrzést folytatott le Nógrád megyében a kormányhivatal

2021.09.07

Aktuális

Egy országos akció keretében 103 ellenőrzést folytattak le építkezéseken, építőipari vállalkozásoknál és építőanyag-kereskedőknél a Nógrád Megyei Kormányhivatal hatóságai, és 44 esetben állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot.

Kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2021.06.29

Aktuális

Elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Pünkösd után Nyugat-Nógrád településeit keresi fel a kormányablakbusz

2021.05.25

Aktuális

Május elején újra a lakosság szolgálatába állt a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálat ezekben a hetekben Salgótarján, Bátonyterenye és Pásztó környéki településeket keresett fel, pünkösd után pedig a három nyugat-nógrádi járás egyes községeiben érkezik helybe az ügyintézés.

Nógrád megyébe is érkeznek a fecskék, tilos a fészkeik leverése

2021.05.18

Aktuális

Április eleje a vonuló fecskék költőterületre visszaérkezésének ideje, addigra a megsemmisített fészkeket a kereskedelemben is kapható műfészkek kihelyezésével szükséges pótolni, valamint a madarak számára a fészeképítést elősegítő intézkedéseket meg kell tenni. Adott esetekben szükséges lehet a sárgyűjtő hely kialakítás vagy a tapadást elősegítő felületképzést is.

Megújul az egykori Köjál-épület Salgótarjánban

2021.03.25

Aktuális

A napokban megkezdődött a salgótarjáni Bem úton álló egykori Köjál-épület felújítása a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában. A munkálatokra nettó 668 millió forintot fordít a hivatal, az összeget a kormány a hazai költségvetésből biztosítja.

Nógrád megyében is elkezdődött az oltás a nagyobb szociális intézményekben

2021.01.12

Aktuális

Négy nagyobb bentlakásos intézményt kerestek fel az oltócsapatok a koronavírus elleni vakcinával a hétvégén Nógrád megyében.

Megkezdődött Nógrád megyében a csoportos tesztelés

2020.11.24

Aktuális

Pénteken Nógrád megyében is megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, hétfőn pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is elindult. A részvétel önkéntes, de mindannyiunk közös érdeke, hogy az érintettek éljenek a lehetőséggel – hangsúlyozta a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Továbbra is fontos a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása

2020.11.11

Aktuális

Balassagyarmati rendőrökhöz csatlakozott hétfőn délután dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Újabb felújított épületet adott át a kormányhivatal Salgótarjánban

2020.10.07

Aktuális

Hivatalosan is átadták a Salgótarjáni Járási Hivatal Útügyi Osztályának megújult épületét, mely egyben a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak is otthont ad. Ez már a hetedik olyan kormányhivatali ingatlan Nógrád megyében, amelyet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásából sikerült felújítani.

A nyári hőség utolsó napjain is folyamatosak a munkavédelmi ellenőrzések Nógrád megyében

2020.09.07

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzések során azon munkavállalók egészségének védelmére, akik a nyári meleg miatt a szokásosnál is fokozottabb megterhelésnek lehetnek kitéve a munkahelyeken. Az ellenőrzések az utolsó nyári napokon is folytatódnak.

Tizenkettedik alkalommal adtak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adományokat

2022.12.27

Helyi hírek

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 12. volt, amikor cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok karácsony előtt útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljuthasson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

2022.10.18

Helyi hírek

A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Nógrád megyei kormányablak-ügyintézők vették át bizonyítványaikat

2021.12.29

Helyi hírek

A Miniszterelnökség és a Veszprém Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében megújította a kormányablak-ügyintéző képzés rendszerét. Az új struktúrában a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 19-en tettek sikeres vizsgát, akik bizonyítványaikat a salgótarjáni Megyeházán vették át még a karácsonyi ünnepet megelőzően.

Nógrádi kormánymegbízott képviselte Magyarországot Firenzében

2021.11.08

Kitekintő

Örökségvédelmi és járványügyi feladataikról tanácskoztak Firenzében a területi állami vezetők.

Megyei elismerésben részesült a Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője

2021.09.23

Aktuális

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központban tartotta ünnepi közgyűlését a XV. Nógrádi Megyenap alkalmából Nógrád Megye Önkormányzata. Hagyományosan ezen az eseményen vehették át az érintettek az idei megyei elismeréseket, kitüntető címeket és díjakat, ezúttal Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnöktől és Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz

2021.07.31

Aktuális

Nógrád megye 125 községéből 75-öt már felkeresett újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

Kilencszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

2021.06.08

Aktuális

Legkevesebb 900 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Nógrád megyében. A program megvalósításához a kormány közel 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.

Rendőrségi elismerésben részesült a Nógrád megyei tisztifőorvos

2021.05.19

Aktuális

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Nógrád megyei rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között köszönte meg több helyi szakembernek is a rendvédelmi dolgozók védőoltásának megszervezésében, lebonyolításában, a járvány megfékezésében nyújtott lelkiismeretes, áldozatos munkáját.

Két hét alatt tizenkilenc Nógrád megyei települést keres fel a kormányablakbusz

2021.05.16

Aktuális

Újra a lakosság szolgálatába áll a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt.

Az összes Nógrád megyei idősotthont felkeresik az oltócsapatok

2021.01.30

Aktuális

Nógrád megyében is megkapják az idősotthonok lakói a koronavírus elleni vakcinát. Az oltócsapatok a kisebb intézményeket első, a nagyobb otthonokat pedig már a második alkalommal keresik fel.

Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai

2020.12.30

Aktuális

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját, amelynek keretén belül hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoztak meg “egy doboznyi szeretettel”. A cipősdobozos ajándékozás jubilált: a kormányhivatal - és azon belül elsősorban a salgótarjáni kormányablak - munkatársai tizedik alkalommal jótékonykodtak ilyen formában.

Így foglalhat időpontot a Nógrád Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálataira

2020.11.13

Aktuális

Akoronavírus-járvány terjedésének fékezése érdekében 2020. november 11-től csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok és az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok is.

Kormánymegbízotti dicséretben részesült a Nógrád Megyei Kormányhivatal 22 munkatársa

2020.10.11

Írásbeli dicséreteket adott át a napokban dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni, központi épületében. A hivatalban tavaly teremtették meg a belső elismerések hagyományát; akkor 11, most 22 kormánytisztviselő vehette át az oklevelet és az amellé ajándékozott könyvutalványt.

Folyamatos a parlagfüves területek felderítése Nógrád megyében

2020.09.09

Aktuális

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, ennek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Hetedik korszerűsített épületét adta át a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.08.15

Aktuális

A közelmúltban a salgótarjáni Karancs úton található Útügyi Osztálynak helyet adó ingatlan felújítása készült el.