2023.01.28, Szombat
Újabb felújított épületet adott át a kormányhivatal Salgótarjánban
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Újabb felújított épületet adott át a kormányhivatal Salgótarjánban

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.10.07. 16:44

Hivatalosan is átadták a Salgótarjáni Járási Hivatal Útügyi Osztályának megújult épületét, mely egyben a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak is otthont ad. Ez már a hetedik olyan kormányhivatali ingatlan Nógrád megyében, amelyet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásából sikerült felújítani.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal egyes épületeinek energetikai fejlesztését célzó projekt 2016-ban kezdődött, eddig kétszer bővítették a bevont ingatlanok körét és a támogatási összeget, de már kormányhatározat született a harmadik ilyen lépésről is. Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott átadó beszédében úgy fogalmazott: a kormányhivatal a jelennek és a jövőnek is építkezik.

  

- A munkatársakat és az ügyfeleket is egy megújult, modern épület várja, annak működtetését pedig korszerű energetikai megoldások segítik. Korszerű, jól szigetelő nyílászárókat és ajtókat építettek be, teljes homlokzati hőszigetelést végeztek, a fűtési rendszer új kondenzációs kazánokkal és fordulatszám szabályozású szivattyúkkal egészült ki. Kiépült egy hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer is, mellyel az épület nyáron hűvös marad, télen pedig kevesebb fűtéssel marad meleg - ismertette dr. Szabó Sándor.

Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a városban élőknek és dolgozóknak, hogy modern, korszerű épületek várják őket; emellett pedig fontos a létesítmények energiahatékonysága is. Épp ezért örömmel látják, hogy újabb kormányhivatali épület újult meg. Hozzátette: a Városháza épületének, irodáinak is nagy szüksége lenne a megújulásra, így ők is folyamatosan keresik a lehetőségeket.

    

A Nógrád Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című projekt keretében a most átadott ingatlanon túl eddig megújulhatott a salgótarjáni Megyeháza, a Salgótarjáni Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztálya, valamint Földhivatali Osztálya, a Pásztói Járási Hivatal Földhivatali Osztálya és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, illetve a Szécsényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya is.

A KEHOP-5.2.2-16-2016-00009 azonosítószámú pályázat részeként eddig 1 milliárd 258 millió forintot költött az elsősorban energiahatékonyságot szolgáló, de az érintett épületek esztétikumát is jelentősen emelő felújításokra a Nógrád Megyei Kormányhivatal. A Nógrád megyében megvalósult, hét kormányhivatali épületet érintő fejlesztés hozzájárul az energiatakarékosság fokozásához és a megújuló forrásból származó energiafelhasználáshoz.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalSalgótarján