2024.03.28, Csütörtök
Tizenkettedik alkalommal adtak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adományokat
Nógrád Kormányhivatal

Tizenkettedik alkalommal adtak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adományokat

Nógrád Kormányhivatal

2022.12.27. 12:34

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 12. volt, amikor cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok karácsony előtt útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljuthasson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Hirdetés

Szabó Sándor főispán az elmúlt hetekben felajánlott és összegyűjtött, összesen 143 darab ajándékcsomag útnak indításakor úgy fogalmazott: advent időszakában mindenki készíti a lelkét az ünnepekre, az adományozásban résztvevők ezt ilyen formában is megteszik. A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője azt kívánta, hogy ahogyan az évek telnek majd, egyre kevésbé legyen ilyen és hasonló adományokra szükség. "De úgy gondolom, hogy akinek biztos és stabil munkahelye és megélhetése van, mindig kell, hogy gondoljon azokra, akik tőle nehezebb körülmények között élnek" – fogalmazott a főispán.

Fényszarusy Zsuzsanna, Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központjának igazgatója ismertette: elsősorban a családsegítők juttatják el az ajándékokat a megyeszékhely és térsége 29 településének rászorulóihoz, de jut majd a csomagokból az átmeneti otthon lakóihoz is. Az igazgató kiemelte: sok helyen jelent gondot a mindennapi megélhetés, ezeknél a családoknál az ajándékot azok a gyönyörű csomagok jelenthetik, melyeket a kormányhivatal dolgozói gyűjtöttek össze. A központ igazgatója köszönetet mondott a hosszú évek óta visszatérően megszervezett adományozásért. "Tudom, hogy most az ajándékozóknak sem könnyű, éppen ezért sem lehet elégszer megköszönni a szépszámú csomagot" – mondta Fényszarusy Zsuzsanna.

 

Az adományozáshoz csatlakozó kormányhivatali dolgozók hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg, a becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok és ruhaneműk egyaránt megtalálhatók. A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntették, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék, a szociális központ családsegítői ez alapján tudják célirányosan leválogatni a csomagokat.

 

Az adományozást a Salgótarjáni Járási Hivatal koordinálta és szerveti, az átadott csomagok összesített száma a mostani, 12. alkalomra immáron átlépte az 1500-at. A legnagyobb mértékben az idei évben is a Salgótarjáni Járási Hivatal munkatársai adományoztak, de a csomagok között a Főispáni Kabinet és a Balassagyarmati Járási Hivatal, továbbá a hatósági, pénzügyi, jogi, környezetvédelmi, foglalkoztatási, családtámogatási és agrárügyi szakterületek munkatársainak ajándékai is megtalálhatóak voltak.

Helyi hírekkarácsonyNógrád Megyei Kormányhivatal