2024.04.19, Péntek
A nyári hőség utolsó napjain is folyamatosak a munkavédelmi ellenőrzések Nógrád megyében
A kép illusztráció - pixabay.com

A nyári hőség utolsó napjain is folyamatosak a munkavédelmi ellenőrzések Nógrád megyében

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.09.07. 13:33

A Nógrád Megyei Kormányhivatal fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzések során azon munkavállalók egészségének védelmére, akik a nyári meleg miatt a szokásosnál is fokozottabb megterhelésnek lehetnek kitéve a munkahelyeken. Az ellenőrzések az utolsó nyári napokon is folytatódnak.

Hirdetés

A helyszíni ellenőrzések során a munkáltató által biztosítandó feltételek meglétét (például: védőital, pihenőhelyiség, illemhely, pihenőidő) minden alkalommal kiemelten ellenőrzi a kormányhivatal, akkor is, ha épp nincs is hőségriadó. Kihirdetett hőségriasztás ideje alatt a hivatal célzottan is ellenőrzi a munkáltatókat, hogy az előírásoknak megfelelően gondoskodnak-e alkalmazottaikról.

Hiányosság esetén határidő kitűzése mellett kormányhivatalunk kötelezi a munkáltatót a probléma megszüntetésére, erről szükséges esetben utóellenőrzés során is megbizonyosodnak munkatársaink. A feltárt hiányosság súlyosságától függően rendelhető el kötelezés, de súlyos esetben 50 ezer forinttól akár 10 millió forintig terjedő munkavédelmi pénzbírsággal is sújtható a munkáltató mulasztása.

Az idei évben augusztus közepéig 14 ilyen esetben intézkedett a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalMunkavédelmi ellenőrzésNógrád megye