2024.04.26, Péntek
Útnak indult a kormányhivatali dolgozók adománya
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Útnak indult a kormányhivatali dolgozók adománya

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2021.12.19. 07:55

Karácsony közeledtével ismét cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, adományuk hétfőn indult útnak a salgótarjáni kormányablakból. A Nógrád Megyei Kormányhivatal karácsonyi jótékonysági akciójában a szervezet munkatársai hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg.

Hirdetés

Szabó Sándor kormánymegbízott az elmúlt hetekben felajánlott és összegyűjtött, összesen 178 darab ajándékcsomag útnak indításakor ismertette: a "dobozba zárt szeretet" jelszó alatt 11. alkalommal adományoznak a hivatal munkatársai. A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője közölte: az akcióban résztvevők hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoznak meg, a becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok és ruhaneműk egyaránt megtalálhatók.

A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntették, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék, a csomagokat Salgótarján és Térsége  Egészségügyi-Szociális Központja juttatja el a legmegfelelőbb helyekre. Fényszarusy Zsuzsanna, a szervezet igazgatója ismertette: elsősorban a családsegítők juttatják el az ajándékokat a megyeszékhely és térsége 29 településének rászorulóihoz, de jut majd a csomagokból az átmeneti otthon lakóihoz is. Az igazgató kiemelte: örömmel tölti el őket, hogy immáron hosszú ideje segíteni tudják a jótékonysági akció sikerességét, a csomagokat még karácsony előtt eljuttatják a legmegfelelőbb helyekre.

Handó Beatrix, az adományozást szervező és koordináló Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője felidézte, hogy az ajándékozás lényegében egyidős magával a szervezettel, az első generációs salgótarjáni kormányablak megalakulásának évében szervezték meg először. A mostani alkalommal együtt már az 1400-at közelíti az adományozott ajándékcsomagok összesített száma. A legnagyobb mértékben az idei évben is a Salgótarjáni Járási Hivatal munkatársai adományoztak, de a csomagok között a Kormánymegbízotti Kabinet, a balassagyarmati és a rétsági járási hivatalok, továbbá a hatósági, környezetvédelmi, foglalkoztatási, fogyasztóvédelmi, családtámogatási és agrárügyi főosztályok munkatársainak ajándékai is megtalálhatók – ismertette a hivatalvezető.

Helyi hírekkormányhivatalNógrád Megyei Kormányhivatalkarácsony