2024.04.19, Péntek
Nógrád megyei kormányablak-ügyintézők vették át bizonyítványaikat
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Nógrád megyei kormányablak-ügyintézők vették át bizonyítványaikat

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2021.12.29. 13:25

A Miniszterelnökség és a Veszprém Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében megújította a kormányablak-ügyintéző képzés rendszerét. Az új struktúrában a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül 19-en tettek sikeres vizsgát, akik bizonyítványaikat a salgótarjáni Megyeházán vették át még a karácsonyi ünnepet megelőzően.

Hirdetés

Az ünnepségen Szabó Sándor kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte: 2011-ben az országban 29 városban, köztük Salgótarjánban is megnyílt a kormányablak, ahol akkor még csak néhány tucatnyi ügykör volt intézhető. A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte: azóta óriási változások történtek az ügyfelek megelégedésére úgy a kormányablakok, mint az azokban elintézhető ügyek számában. A kormányablakok a kormányhivatalok „kirakatai”, az államigazgatás elmúlt bő 10 évének egyik legnagyobb sikere ezek egyre hatékonyabb működése – húzta alá a kormánymegbízott.

Az ügyintézőktől az ügyfelek joggal várnak el gyors és tökéletes munkát – mondta Szabó Sándor, aki egyben köszönetet mondott a kormányablakok munkatársainak a koronavírus-járvány időszaka alatt mutatott helytállásukért. Ismertetése szerint elenyésző számban érkezik panasz a Nógrád megyei kormányablakokban dolgozókra.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője arra is kitért, hogy a most megszerzett friss és sokrétű tudás a szervezeten belüli mozgásteret is bővíti, továbbá megkönnyíti az esetleges helyettesítéseket. Szabó Sándor a bizonyítványok átadása előtt köszönetet mondott a járási hivataloknál és főosztályoknál dolgozó 11 oktatónak és hat mentornak is, akik segítették a felkészülést.

Helyi hírekNógrád Megyei Kormányhivatalügyintézés