2024.04.20, Szombat
Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz
kormanyhivatal.hu

Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz

kormanyhivatal.hu

2021.07.31. 14:00

Nógrád megye 125 községéből 75-öt már felkeresett újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

Hirdetés

A kormányablakbusz május elején állt újra a lakosság szolgálatába Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálat az utóbbi hetekben Balassagyarmat, Rétság és Szécsény környéki településeket keresett fel, a folytatásban pedig a három kelet-nógrádi járás egyes községeibe érkezik helybe az ügyintézés.

Július utolsó hetében Vizsláson, Karancslapujtőn, Karancsságon, Bárnában és Karancsberényben volt lehetőség az ügyintézésre. Augusztus elején a Bátonyterenyei járásban található hét községet keresi fel a mobil kormányablak, majd az augusztus 9-ével kezdődő héten Jobbágyi, Palotás, Buják, Ecseg, Egyházasdengeleg és Szurdokpüspöki településekre érkeznek helybe munkatársaink. A kormányablakbusz pontos menetrendje és kitelepülési helyszínei ide kattintva érhetők el.

A helybe érkező lehetőség kiterjed a lejárt okmányok cseréjére is. A kormányablakbuszon – többek között – személyi igazolvány igénylésével, lakcímváltozás bejelentésével, jogosítvánnyal, parkolási igazolvánnyal, diákigazolvánnyal, útlevéllel és ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos ügyintézésre is helyben nyílik lehetősége a kistelepülések lakosságának. A mobil ügyfélszolgálaton illetékfizetésre csak bankkártyával van lehetőség.

Ahogyan a kormányablakokban, immáron a kormányablakbuszokon sem kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, ugyanakkor az ügyfeleket esetleges várakozás esetén a megfelelő védőtávolság megtartására kérjük.

AktuáliskormányablakbuszNógrád megyeNógrád Megyei Kormányhivatal