2024.04.28, Vasárnap
Tizenharmadik alkalommal indult útnak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adománya
Fotó: kormanyhivatalok.hu

Tizenharmadik alkalommal indult útnak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adománya

kormanyhivatalok.hu

2023.12.20. 13:00

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 13., amikor cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok múlt szerdán útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljusson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Hirdetés

Az immáron az egész országban népszerű cipősdobozos ajándékozás hagyománya a nógrádi kormányhivatalnál a szervezet megalakulásáig nyúlik vissza, immáron 13. szerveződött ilyen jótékonysági akció.

A felhíváshoz csatlakozók a rászoruló családok gyermekeinek kedveskednek ajándékaikkal. A társadalmi különbségek csökkentésében lehetőségeihez mérten az egyénnek is felelőssége van, büszkeséggel tölti el, hogy mindezt a felhíváshoz csatlakozó több tucat kormányhivatali munkatársa is átérzi.

Az idei évben is a felhívást koordináló Salgótarjáni Járási Hivatal dolgozói voltak a legaktívabb felajánlók, a kormányablakban, a foglalkoztatási, titkársági, gyámügyi, népegészségügyi és hatósági területen dolgozó, továbbá az agrár, a hatósági és a vidékfejlesztési szakterületek kormánytisztviselői csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat.

A dobozokban tartós élelmiszerek, játékok és ruhaneműk egyaránt megtalálhatók. A felajánlók a becsomagolt ajándékra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntették, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék, a szociális központ munkatársai ez alapján tudják célirányosan a legmegfelelőbb helyre eljuttatni azokat.

Helyi hírekNógrád megyeNógrád Megyei Kormányhivatalcipősdobozadomány