2024.04.25, Csütörtök
Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai
Nógrád Megyei Kormányhivatal

Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.12.30. 15:13

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját, amelynek keretén belül hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoztak meg “egy doboznyi szeretettel”. A cipősdobozos ajándékozás jubilált: a kormányhivatal - és azon belül elsősorban a salgótarjáni kormányablak - munkatársai tizedik alkalommal jótékonykodtak ilyen formában.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője ismertette: az ajándékozás egyidős magával a szervezettel, még az első generációs salgótarjáni kormányablak megalakulásakor teremtették meg a hagyományt. Dr. Szabó Sándor közölte: elsőként 2011-ben - majd 2012-ben - még intézményrendszeren belül juttatták el a munkatársak ajándékait a kisebb-nagyobb gyermekek számára, a harmadik alkalomtól kezdve ez a salgótarjáni Egészségügyi- Szociális Központtal együttműködésben valósul meg.

 

A kormánymegbízott kiemelte, hogy

az idei felajánlásokkal átlépte az 1200-at a kormányhivatali dolgozók által felajánlott ajándékcsomagok száma.

Dr. Handó Beatrix, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője a pénteken, szűk körben tartott átadón elmondta: az idei évben is elsősorban a megyeszékhelyi kormányablak munkatársai csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat, de a kormányhivatal több főosztályától is érkezett felajánlás. A hivatalvezető ismertetése szerint idén 111 ajándékcsomag gyűlt össze.

A becsomagolt cipősdobozokban tartós élelmiszerek, játékok, ruhaneműk egyaránt megtalálhatók. A felajánlók a dobozra egy cédulát ragasztottak, amin feltüntetik, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szól az ajándék.

 

Peleskei-Balázs Rita, Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központjának vezetője az ajándékcsomagok átvételekor elmondta: intézményük a megyeszékhelyi járás 29 településén látja el a szociális és gyermekjóléti feladatokat, Etesen a családok, Zabarban pedig a gyermekek átmeneti otthonát működtetik. Az ajándékcsomagokat még karácsony előtt eljuttatják a legmegfelelőbb helyekre: abból jut majd a térség különböző településein élő, nehezebb sorsú családok gyermekeinek és az otthonok lakóinak is - közölte az igazgató.

AktuálisNógrád Megyei Kormányhivatal