2023.12.02, Szombat

Gazdaság

Egyedülálló rendezvényen hívták közös gondolkodásra a vízépítés kulcsembereit

2023.11.01

A visszajelzések alapján a Pureco Tervezői Találkozója nagy sikerrel zárult, és van igény a folytatásra.

A minőségen spórolni drága!

2023.10.26

A Mapei Kft. idei kutatásából kiderült: a kontármunkák átlagos kárösszege 820 236 forintra emelkedett idén.

ÉVOSZ felmérés - a magasépítők versenyképességük javításában bíznak

2023.10.05

Lényegi adatokat gyűjtöttek be a magasépítésekről.

Könnyű, de ellenálló cserepek prémium felületkezeléssel

2023.05.14

A héjazat megválasztásakor fontos szempont lehet a tetőcserepek súlya. A több mint száz éves Terrán Synus betoncserepe könnyű, mégis szerkezetében ellenálló, erős.

Proaktív válaszokat ad a WHB az építőipari munkaerőpiac kihívásaira

2023.03.29

A WEST HUNGÁRIA BAU cégcsoportszintű HR-stratégiájáról tett közzé írást, melyben kiemelik az anyagi elismerés mellett a partnerség, a digitalizáció és a hiányzó készségek fejlesztésének fontosságát is.

Már épül Zuglóban Budapest legmodernebb városnegyede

2023.03.09

A Bosnyák tér közvetlen szomszédságában környezetbarát megoldásokkal épít új, többfunkciós kerületi központot a Bayer Construct Zrt., amely közösségi tereket, otthonokat, üzleteket és irodákat foglal magában.

Így térnek vissza az előregyártott szerkezetek a magyar köztudatba

2023.02.28

A technológia szülőhazájának számító Skandináviában a kevés rendelkezésre álló idő, nálunk a dráguló élőmunka a legfőbb húzóerő az építőipari előregyártásban, amelynek minőségi megvalósítását most a termékcsaládok által vizsgáltuk meg az INETON-nál.

MESH és PERI - robottal támogatott, zsaluzás nélküli vasbeton technológia igényes betonszerkezetek gyártásához

2022.11.30

A technológia révén a bonyolult geometriai formák költséghatékonyabban hozhatók létre, mint a hagyományos módszerekkel.

Negyedével bővítette kapacitását az európai piacon is versenyképes magyar cég

2022.11.21

A Weinberg által kivitelezett új üzemnek köszönhetően jóval korszerűbbé válik a Continental termelése, melynek termékei már több mint 30 országban elérhetőek.

Range Roverekhez gyárt dekorációs elemeket a Mono-Ipolyfabric Kft.

2022.10.17

Az ipolytölgyesi Mono-Ipolyfabric Kft. végzi a legújabb Range Rover és Range Rover SV modellek belső dekorációs elemei kizárólagos tervezését és gyártását - közölte a társaság közleményben.

Az állam stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Alstommal

2022.10.15

A kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött a francia Alstommal, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország lokális kivétel lehessen a küszöbön álló európai recesszió alól - közölte pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A Masterplast csoport 8-10 milliárd forintos nyilvános forrásbevonást tervez

2022.09.28

Két projektet terveznek megvalósítani a tőkeemelésből befolyó pénzből.

Hollókőn tartottak gazdasági találkozót a megyei jogú városok

2022.03.04

A koronavírus járvány utáni gazdaság újraindításáról tárgyalt a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) idei első közgyűlésén a Nógrád megyei Hollókőn csütörtökön.

Elkezdődött a Sajószentpétert és Berentét is elkerülő borsodi út építése

2022.02.14

Az új nyomvonal a 26-os út két településen áthaladó forgalmát csökkenti majd, így ha elkészül, Sajószentpéter és Berente is fellélegezhet. A SWIETELSKY már tavaly ősszel elkezdte a munkát, ezen a szakaszon régészeti lelőhelyet is találtak.  

Lett folytatása a Duna Group Szabadegyetemnek

2021.05.18

Kedden reggel az ünnepélyes szerződéskötéseket követően a tervezett 16 fő helyett 18 mérnök hallgatóval elkezdődött a hét hónapos Duna Group tehetséggondozó program. A többek között a Duna Aszfalt, a Hódút, a Közgép által alkotott Duna Group vezetői, a 2020-ban lezajlott, rendkívül sikeres Duna Group Szabadegyetem tapasztalatából kiindulva segítették életre a vállalatcsoport tehetséggondozó programját, amely ilyen formában előzményektől mentes a hazai építőiparban.

Építőipari marketing: fényévnyi távolság az elvárások és a tényleges tevékenység között

2023.10.31

Az ágazati felmérés eredményei szerint a vállalatok kiemelten fontosnak tartják a külső kommunikációt, ám ez nem igazán tükröződik a kommunikációs eszközök használatában.

Építési beruházás volt a legtöbb kiírt közbeszerzés 2023 szeptemberéig - FOTÓK

2023.10.11

A Közbeszerzési Hatóság legfrissebb jelentésében arra is kitér, hogy a szervezet fejti ki a legaktívabb tevékenységet a hazai közbeszerzések szabályosságának biztosítása érdekében.

Csúcson a magyarországi beruházásösztönzés - hatalmas a külföldi befektetők érdeklődése a magyar gazdaság iránt

2023.10.02

Magyarország az egyik legfontosabb befektetési helyszínként vesz részt az EXPO REAL-on, a világ egyik legrangosabb ingatlanos seregszemléjén.

Szakma Sztár – eredményt hirdettek a szakmák olimpiáján

2023.04.27

A legnevesebb hazai szakágazati rendezvényen a mélyépítési verseny főtámogatója a SWIETELSKY Magyarország Kft., a magasépítési versenyé pedig a Merkbau Zrt. volt. A Leier Hungária Kft. is szponzorálta a magasépítőket, valamint a kőműves és hidegburkoló szakmát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. pedig elsősorban az építészet szakmacsoportban, az ácsok munkájához biztosított terméket támogatás gyanánt.

A vármegyék többségében nőtt az ipari termelés 2022-ben, de Nógrádnak még van hova fejlődnie

2023.03.24

A termelés volumene tavaly a vármegyék többségében és a fővárosban is nőtt, de a gazdasági szervezetek beruházásai mindössze hét vármegyében haladták meg az előző évit - derül ki a KSH Fókuszban a vármegyék, 2022. I-IV. negyedév című kiadványából.

A hitelprogram után tőkeprogrammal élénkíti a gazdaságot a kormány

2023.03.06

A 600 milliárd forintnyi tőkeforrást biztosító Baross Gábor Tőkeprogram a beruházási aktivitás növeléséhez, az energiahatékonyság javításához, zöld fejlesztések megvalósításához járul hozzá.

Megérkezett a magyar utakra a legmodernebb mobiltérképező rendszer

2022.12.07

A Duna Csoport által beszerzett lézeres mobilszkenner többek közt a gyorsaságot és a biztonságot is növeli, miközben a költségeket csökkenti. További előnye, hogy az utak mellett vasúti és folyami felmérésekre is használható.

Így mutat perspektívát a jövő szakembereinek a Bayer Construct 

2022.11.22

A budapesti építőipari középiskolában komoly hagyományai vannak az ágazatot a diákokkal közvetlen kapcsolatba hozó kezdeményezéseknek. 

Látványosan haladnak az Észak-Magyarországon épülő elkerülő út munkálatai - fotók

2022.11.08

A NIF Zrt. megbízásából a HE-DO Építő Zrt. és a SOLTÚT Kft. konzorciuma a dolgozik a több mint 10 kilométeres, Sajószentpétert és Berentét, illetve a környező térséget tehermentesítő úton, alvállalkozóként a SWIETELSKY Magyarország Kft. is részt vesz a munkában.

A nyár végén stagnált az építőipar, éves szinten 5 százalékos a növekedés

2022.10.16

Az év első nyolc hónapjában az építőipari termelés 5,3 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az épületek építése 7,2 százalékkal, az egyéb építményeké 3,5 százalékkal emelkedett.

Augusztusban 3,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

2022.10.07

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Technológiafejlesztés kezdődött a KM Építő Kft.-nél a versenyképesség növelése érdekében

2022.07.09

A KM Építő Kft. a vállalat technológiai felkészültsége, versenyképessége, valamint erőforrás-hatékonyságának növelése érdekében többek között egy irodaépülettel és egy csarnokkal is bővíti a cég szigetszentmiklósi telephelyét.

Mi történt az új lakások országos és Nógrád megyei piacán?

2022.03.02

Változást hozott a múlt év az új lakások piacán. 2021-ben összesen kevesebb mint 20 ezer lakást adtak át Magyarországon, 29 százalékkal kevesebbet, mint 2020-ban. Ugyanakkor a lakásépítési kedv fokozódott, összesen közel 30 ezer lakásépítési engedélyt adtak ki, ami 33 százalékos éves növekedésnek felel meg.

Visszatértek a magyar turisták Horvátországba

2021.09.29

Csaknem megduplázódott a magyar turisták száma 2021-ben Horvátországban a tavalyi visszaesés után, a 2019-es rekordévet azonban nem érte el - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Megnyílt a pályázati lehetőség a társasházak távfűtés-korszerűsítésére

2021.03.16

A társasházak távfűtés-korszerűsítési programjában keddtől pályázható a támogatás - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.