2018.05.25, Péntek

Aktuális

Munkahelyi képzések támogatásáról szól a Nógrádi Iparkamara információs napja

2018.05.24

A projekt célja,  a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása.

A lakóházak közelében fotóztak medvét Nógrádban

2018.05.24

Somoskőújfaluban a vonatsínek mellett bóklászott a hazánkban az utóbbi években újra meghonosodó csúcsragadozó.

A palócok példát adnak a mai közösségeknek

2018.05.23

A "jó palócok példáját", az egymás iránti tiszteletet hangsúlyozta az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerdán Balassagyarmaton, a Nógrád megyei összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón.

Csütörtökön írtják a szúnyogokat Balassagyarmaton

2018.05.22

Balassagyarmat Város közigazgatási területén földi SZÚNYOGIRTÁST végez a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ megbízásából. 

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

2018.05.20

Pünkösd napján három fontos esemény történt: "a Szentlélek eljövetele - mint Krisztus megváltó tettének gyümölcse és beteljesítője -, az egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete".

Pünkösdi változások a vonatközlekedésben

2018.05.19

A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: május 20-án az ünnepnapi, 21-én a vasárnapi, 22-én, kedden pedig már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Újra az adórevizorok középpontjában a nógrádi kisboltok

2018.05.18

A NAV vizsgálja a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

2018.05.17

A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is.

Gasztronómiai rendszerváltás a közétkeztetésben

2018.05.16

Kiemelt figyelmet kell fordítani a menzákra és lehetőséget teremteni a folyamatos fejlődésre.

1050 nógrádi diák nyári foglalkoztatását tudják segíteni

2018.05.15

A Nemzetgazdasági Minisztérium „Nyári diákmunka 2018” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése.

Virtuális valóságon alapuló turisztikai fejlesztés Nógrád megyében

2018.05.14

AR-LB alapú mobilalkalmazást fejlesztenek a Nógrád-Hont határmenti régióban légi felvételek, történelmi feljegyzések és egyéb források segítségével.

Emberekre és állatokra egyaránt veszélyes lehet a Pásztó közelében talált, illegálisan levágott szarvasmarhák húsa

2018.05.11

A jelek szerint nagyüzemi tartásból származó Holstein-fríz fajtájú vemhes tehenek maradványaiból megállapítható, hogy az állatok nem voltak jó egészségi állapotban, gyógyszerrel is kezelték őket.

Születésnapját ünnepelte a nógrádi tűzoltókutyus

2018.05.11

Ötödik születésnapját ünnepelte tegnap Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya.

Idén újra megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA, azaz a Hulladékkezelők Nyílt Napja

2018.05.10

Nógrád megyében május 11-én Salgótarjánban, Szécsényben és Nógrádmarcaliban kukkanthatunk be a szeméttelepek világába.

Már kétszer annyian nézték meg az adóbevallásukat, mint tavaly

2018.05.10

A NAV által készített tervezet május 22-én automatikusan, a törvény erejénél fogva érvényes bevallássá válik, ám mindenképp érdemes átnézni és szükség esetén kiegészíteni.

Nowathlon és Kihívás napja a Novohrad-Nógrád Geoparkban

2018.05.24

Családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek jelentkezését várják az erdei kalandra 2018. május 26-án az eresztvényi Tornapályára.

A magyarok többsége rendkívül tájékozatlan a pénzügyekben

2018.05.23

Szakértők szerint hiánypótló és rendkívül hasznos, hogy tavaly elkezdődött a pénzügyi ismeretek oktatása az iskolákban.

Rendőrök és polgárőrök közösen ellenőriztek Pásztó környékén

2018.05.23

A Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén végrehajtott közös ellenőrzés célja többek között az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt.

Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

2018.05.22

Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen.

Idén is folytatódik a “Eresztvényi esték” programsorozat a Geopark Látogatóközpontjában

2018.05.19

Május 19-én koncert, ismeretterjesztő előadás és gasztronómiai kalandok is várják a látogatókat.

Tizedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Tavaszi Mérnöknapot

2018.05.18

A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság Nógrád megyei csoportja, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Szakcsoportja közösen szervezte az idei Földmérő Napot, mely egyben a tizedik Tavaszi Mérnöknap volt Salgótarjánban.

Salgótarjánba is ellátogat a Richter Egészségváros program

2018.05.17

Az adományokat a Szent Lázár Megyei Kórház számára Családbarát Szülészet fejlesztésére fordítják.

Szentkúton is elkelt a diákok segítsége

2018.05.16

A nyolcszázéves búcsújáróhely, Nemzeti Kegyhely az elmúlt években teljes egészében megújult, az itt végzett munkát építészeti nívódíjjal is jutalmazta a szakma. Ennek az épített örökségnek a megóvásában hatékonyan működnek közre a Nógrád megyei szakmunkástanulók, akik - elmondásuk szerint - így érdekes és szép feladat végzése közben tanulják, gyakorolják a leendő szakmájukat.

Szolgálati gépkocsit kaptak a honti polgárőrök

2018.05.15

Határvédelmi szolgálatot is ellát a parasapusztai határátkelő közelében Honti Polgárőr egyesület együttműködve az Ipolysági Városi rendőrséggel. Hogy munkájukat még jobban el tudják látni, május 9-én a Honti Polgárőr egyesület részére egy szolgálati gépkocsit adtak át.

Az őstermelőknek és az áfásoknak van dolguk a bevallással

2018.05.14

A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csupán 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a NAV-hoz. A többi, csaknem 83 ezer őstermelőnek és áfás magánszemélynek még egy hete van május 22-éig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet vagy saját maga töltse ki és küldje be a 17SZJA nyomtatványt.

Augusztusban tartják az időközi önkormányzati választást Pásztón

2018.05.12

Azért kellett időközi választási kiírni, mert a képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát. A döntést hét igen szavazattal, Dömsödi Gábor független polgármester tartózkodása mellett hozták meg (egy képviselő távollétében).

Szondi várfutást szerveznek az Emlékhelyek Napján Drégelypalánkon

2018.05.11

Fegyverbemutatóval, kenyérlángossütéssel, Szondi-emlékfilmek vetítésével is várják a látogatókat.

Emlékérmét bocsát ki az MNB a Szózat megzenésítésének évfordulója alkalmából

2018.05.10

A Magyar Nemzeti Bank 20 ezer forint címletű, különlegesen nagy méretű ezüst és 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki csütörtökön a Szózat megzenésítésének 175. évfordulója alkalmából, az ősbemutató évfordulóján

Szavazatokkal segíthetjük egy bátonyterenyei iskola megújulását

2018.05.10

Tizennyolc megyéből összesen hatvannyolc közösség jelentkezett a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

Hétvégétől kapható a magyar szabadföldi szamóca

2018.05.09

Kisebb mennyiségben már hétvégén megjelenik a piacokon a magyar szabadföldi szamóca, amely kinézetben és ízben is eltér az importtól.