2020.07.03, Péntek

Aktuális

Júliusban megrendezik a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napokat

2020.06.26

Klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal és sportprogramokkal is várja az érdeklődőket július 4. és 12. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozata.

Nyáron is ingyen vonatozhatnak az iskolás csoportok

2020.06.26

A hatályos szabályozás a tanítási időszakban biztosít díjmentes vasúti utazási lehetőséget általános és középiskolai csoportok számára az országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez, műemlékekhez. A veszélyhelyzet idején azonban az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások elmaradtak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése szerint ezért a személyszállító vasúttársaságok az idei nyárra is kiterjesztik a kedvezményt.

A lovasok zarándoklatát tartják vasárnap Mátraverebély-Szentkúton

2020.06.25

A mise után a lovasok körmenetet tartanak, és áldást kapnak a szent király ereklyéjével, amelyet személyes áhítatra kihelyeznek a bazilikába is.

Kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt

2020.06.24

Több mint 2200 pályázat érkezett, és a kérelmek mintegy fele nyert el támogatást.

Festett fakazettás mennyezetburkolattal díszítik Fülek református templomát

2020.06.24

A 2002-ben felszentelt református templom közadakozásból, közös munkával készült.

Együtt ellenőrizték a járművezetőket a motoros rendőrök Nógrád megyében

2020.06.23

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Nógrád megyei rendőrök közösen láttak el szolgálatot a közutakon.

Diákként dolgozni

2020.06.22

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Kórházfejlesztések indulnak az ország keleti felén: 8 városban építkeznek

2020.06.22

Baja, Eger, Fehérgyarmat, Gyula, Kecskemét, Mátészalka, Nyíregyháza és Salgótarján kórházaiban is kiválasztották a kivitelezőt egy átfogó program projektjeihez: a Ke-Víz, a Proszerv, a Gomép és a BaHu Bau végzik el a munkákat.

Június utolsó hétvégéjétől újra lesz kamionstop

2020.06.20

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik 2020. március 12. óta hétvégi korlátozás nélkül közlekedhettek a hazai utakon. Az intézkedés fenntartása a járvány terjedésének lassulásával, a védekezés második szakaszában már nem indokolt. A veszélyhelyzet megszűnése után, elegendő felkészülési időt biztosítva a június 27-i hétvégétől ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni.

Kerékpármúzeumot nyitnak meg Balassagyarmaton

2020.06.19

A gyűjteményben a biciklik fejlődéstörténetét is nyomon követhetik a látogatók a legrégebbi, lábbal hajtott futógépektől a modern versenykerékpárokig.

Elindult a bérletértékesítés a Zenthe Ferenc Színháznál

2020.06.18

A 2019/20-as évad bérletvásárlóinak 25%-a már megváltotta plasztikkártya alapú bérletét az új évadra. A már gazdára talált bérletek hosszabbítással és új bérletvásárlás által kerültek eladásra.

Minden vállalkozót érintő változások jönnek

2020.06.18

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése 3 lépésben zajlik le, amelynek legfontosabb, szinte mindenkire vonatkozó rendelete most, 2020 július 1-jén lép életbe.

Folytatódik Nógrád megyében a baleset-megelőzési program

2020.06.17

Újabb városokban festették fel a rendőrök a gyalogosbalesetekre figyelmeztető piktogramokat.

TokajiMyLove.com néven indítottak webáruházat a történelmi borvidék szereplői

2020.06.16

Bátran nevezhetjük ezt a kezdeményezést példaértékű összefogásnak, hiszen kizárólag helyi borászok, termelők és szolgáltatók minőségi, hazai termékek széles palettáját kínálják egy igényes, színvonalas webáruházban.

Újabb zivatarok várhatók országszerte

2020.06.15

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok

2020.06.26

A június közepétől augusztus második feléig tartó táborokban idén 160 csoportban mintegy négyezer diák vesz részt, kilenc útvonalon a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-Hegyhát, a Zemplén, a Vértes, valamint a Zselic természeti és kulturális értékeit ismerhetik meg.

A vásárlók egyre tudatosabban keresik az energiatakarékos ingatlanokat

2020.06.25

A jövő évtől csak azok az épületek kaphatják meg Magyarországon a használatbavételi engedélyt, amelyek megfelelnek az Európai Unió energiahatékonysági követelményeinek.

Mi jellemzi a munkanélküli fiatalokat ma Magyarországon?

2020.06.25

Álláskereső fiatalokról készített kutatást a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programja

Együtt felelősséggel Nógrádért

2020.06.24

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett rendezvény célja a társadalmi felzárkóztatásban, valamint a gazdaságélénkítő programokban érintett települések támogatása.

A klíma fertőtlenítése: mire figyeljünk idén?

2020.06.23

Bár esővel indult a június, hamarosan idén is beköszönt az igazi nyári hőség, így az otthonokban és az irodákban is nemsokára előkerülnek a klímák távirányítói. Mielőtt azonban bekapcsoljuk a készülékeket – vagy akár újat vásárolunk –, érdemes néhány alapvető javaslatot megfogadni a Praktikertől.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház 4 előadása került be a Déryné Programba

2020.06.23

A szakmai bíráló bizottság – országosan egyedülállóan -  a Zenthe Ferenc Színház 4 (!) előadását (Advent a Hargitán, Az ördög, Pillantás a hídról, Szent Péter esernyője) választotta be a 41 produkciót tartalmazó kínálatba.    

Ismét teljes kínálattal várják a pihenni és feltöltődni vágyókat a nemzeti parkok

2020.06.22

Újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei, színes programjai az ország teljes területén. Ismét fogadnak vendégeket a szabadtéri kiállítóhelyek, bemutatóterek, állatparkok, állattartó telepek bemutatóterei és vendéglátóhelyeik, kinyitnak a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

A salgótarjániak is csatlakoztak a #nemváltomvissza kampányhoz

2020.06.21

A Zenthe Ferenc Színház még májusban bejelentette, hogyan kárpótolja nézőit, a koronavírus miatti előadások elmaradásáért. A meg nem tartott produkciókra váltott szólójegyeket, szabadjegyre váltják a bérlettel rendelkező nézők pedig az elmaradt és lejátszott előadások hányadaként kiszámított összeget kapták meg kupon formájában, amelyet a következő évad bérletvásárlásakor használhatnak fel.

Újra a megszokott nyitvatartási rend szerint várja az olvasókat a Balassi Bálint Megyei Könyvtár

2020.06.19

Újranyitási akciót is hirdetnek: augusztus 31-ig felére csökkentik a beiratkozási díjat, és a nyitástól számított egy hónapig eltekintenek a késedelmi díjtól.

Népszerű az online nyelvvizsga

2020.06.19

A kormány döntése alapján az online vizsgáztatásra vonatkozó, veszélyhelyzet idejére szóló akkreditáció 2020. augusztus 31-én jár le, azaz érintett központok eddig folytathatják az online vizsgáztatási tevékenységüket.

Csaknem egymilliárd forintból bővítik a berceli általános iskolát

2020.06.18

1994-re megépült az iskola nyolc tanterme, az épület jobb szárnya azonban  - szerkezetkész állapotban - kihasználatlanul állt.

Utastájékoztatási rendszert alakítanak ki Salgótarjánban

2020.06.17

Új utastájékoztatási rendszert alakítanak ki Salgótarjánban, az integrált közlekedésinformatikai rendszer szolgáltatástervezéssel, forgalomirányítással és járműdiagnosztikával is emeli a helyi tömegközlekedés színvonalát - tájékoztatta a városháza szerdán az MTI-t.

Házhoz jönnek a legkorszerűbb építési megoldások

2020.06.17

Ha Ön az építőiparban dolgozik, a Mapei Krónika Önnek szól.

Komplex közlekedésrendészeti akció Nógrád megyében

2020.06.16

A megtartott fokozott ellenőrzés során 131 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök.

Szarvassal ütközött és felborult egy gépjármű Érsekvadkert közelében

2020.06.15

Szarvassal ütközött és oldalára borult egy személygépjármű június 11-én délelőtt Érsekvadkert és Patak között.