2020.08.03, Hétfő

Aktuális

Gyermektáborokat és aquaparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem

2020.07.31

A rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően 2020-ban a nyári gyermektáborokban felállított élményeszközök, trambulinok, ugrálóvárak több mint háromnegyede mindenben megfelelt az előírásoknak. Az aquaparkokban, strandokon felállított csúszdák, vízi ugrálóvárak még ennél is jobban szerepeltek, csak tizedük üzemeltetési körülményei kapcsán tárt fel problémát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat.

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják Szentkúton

2020.07.31

Az idősek, betegek és szociális ellátásban részesülők búcsúját tartják hétfőn a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen - közölte a búcsújáróhely sajtófőnöke az MTI-vel.

OKF: most pótolják a járvány miatt elmaradt kéményellenőrzéseket

2020.07.29

A koronavírus-járvány miatt elmaradt kéményellenőrzéseket most pótolják a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

Éjszaka gyenge hidegfront érkezik

2020.07.28

Éjszaka északnyugat felől gyenge hidegfront éri el az országot. Ezzel együtt több megyére a hőség, illetve zivatarveszély adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Tizenkét térségben, 400 településen folytatódik a szúnyoggyérítés

2020.07.27

A Tisza és a Körösök térségében a legjelentősebb a szúnyogártalom, de számos Duna menti régióban is intenzív védekezésre van szükség a csípőszúnyogok ellen. Az elmúlt napok esőzései után ismét számítani kell a vérszívók megszaporodására, ezért több területen folytatódik a lárvák számát csökkentő biológiai védekezés. Az elmúlt héthez hasonlóan több mint 130 ezer hektáron terveznek beavatkozást a szakemberek.

Jelentősen esett a sörfogyasztás a második negyedévben

2020.07.26

Különösen erős a visszaesés a csapolt söröknél, ahol az eladások az előző év második negyedévének mindössze 35 százalékát, alig 62 ezer hektolitert tettek ki.

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén

2020.07.24

Januárra nem lesz a magyar szabadpiacon eladó méz, és a rossz termés az árakban is látszik: a hárs- és az akácméz ára például az elmúlt hónapban 50 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.

Az élet nem játék! Adj vért!

2020.07.24

Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt nyári figyelemfelhívó kampánya

Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton

2020.07.23

A program keretében megtartják a palóc vidék egyik legnagyobb vallásos népművészeti eseményét, a palóc búcsút is.

Szombaton rendezik a 11. Strandok éjszakáját

2020.07.22

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére július 25-én rendezik meg az idei Strandok éjszakáját, országszerte több mint 30 strandon várják az éjszakai fürdőzőket.

Ajánlásokkal segíti a hőséggel szembeni védekezést a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.07.22

A dokumentum amellett, hogy taglalja a hőségriasztással érintett nyári napok során betartandó szabályokat és szükséges óvintézkedéseket, hosszú távon is ajánlásokat fogalmaz meg például a vízmegőrző szántóföldi gazdálkodás, a közterületek fásítása vagy a település- és épülettervezés témakörökben.

Visszatértek a vásárlók a használt autók piacára

2020.07.21

Az olcsóbb autók iránt csökkent legkevésbé a kereslet. A vevők zöme továbbra is legfeljebb 3 millió forintig keres autót, a vírushelyzetben azonban az érezhetően felértékelődött személyes mobilitás miatt nőtt a legolcsóbb, a legfeljebb 500 ezer forintos tartományban autót keresők száma.

Rugalmasabbá válhat a távmunka szabályozása

2020.07.20

Egyre népszerűbbé váltak a nem hagyományos foglalkoztatási formák, amelyek jelentősége a vírushelyzet idején hatványozottan megnőtt.

Új gyalogos-kerékpáros híd épül Magyarország és Szlovákia között

2020.07.20

A két ország között egy 137 méter hosszú és 4,9 méter széles Duna-híd épül meg, a magyar szakaszt a Strabag kivitelezi.

Az országos útfelújítási program 25 projektjében hirdetettek nyerteseket

2020.07.18

A közútkezelő közel nyolcmilliárdos fejlesztési csomagjában két főúton is felújításokat végeznek, továbbá átépítik a debreceni térség egyik fontos csomópontját.

Törzskönyvet kaphatnak az online regisztrált kerékpárok

2020.07.31

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba - közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Közösen ellenőriztek rendőrök és halőrök

2020.07.30

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei és a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének szakemberei közösen ellenőrizték az Ipoly folyó partját és a horgász tavak környékét.

Házaspár értékesített drogot Nógrád megyében

2020.07.29

Új pszichoaktív anyagot árult egy szalmatercsi házaspár, a rendőrség büntetőeljárást indított ellenük - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Igazi gasztronómiai innováció Visegrádon: bemutatkoznak a Silvanus Borbonbonok

2020.07.27

Füstölt kolbászos, májas, húsos vagy épp sajtos csokoládébonbon? Első hallásra kissé furcsán csenghetnek ezek az összeállítások, de egy desszertet nem lehet hallomásból megítélni. Csak az íz az, ami számít. És ha nem lennének kísérletező kedvű séfek vagy cukrászok, a ma már mindennapinak számító narancsos vagy chilis csokoládé sem készült volna el soha.

Napsütéses, meleg idővel ér véget a július

2020.07.27

Hétfőn keletebbre még lehetnek záporok, zivatarok, a hét további részében sok lesz a napsütés, sokfelé 30 foknál melegebbre kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Közlekedésbiztonsági akció Nógrád megyében

2020.07.25

A biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése a fő célja az ismétlődően megtartott közúti közlekedési ellenőrzéseknek.

A nyári időszakban is ellenőriznek az adórevizorok Nógrádban

2020.07.24

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. július 27. és 31. között az alábbi helyeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Megújultak a Duna-Ipoly Nemzeti Park barlangjai

2020.07.23

Több barlangot - köztük a Pál-völgyi és a Szemlő-hegyi-barlangokat - újított meg a Budai--hegységben, a Pilisben és a Börzsönyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Több mint húszezer fiatalnak segített már az idei nyári diákmunka program

2020.07.23

Az így megszerzett munkatapasztalat lehetővé teszi akár a diákok szakmai gyakorlatának teljesítését, de nagymértékben hozzájárul a későbbi sikeres elhelyezkedéshez is.

ZENTHE 100 - Vitorlás emlékverseny Csopakon

2020.07.22

A Magyar Dragon Szövetség 2020. július 17-19. között Csopakon rendezte meg legnagyobb eseményét, az Országos Bajnokságot és a Flottabajnokságot, melynek valamennyi futama egyben Zenthe Ferenc emlékverseny is volt.

Csütörtök este nyilvánosak lesznek az egyetemi ponthatárok

2020.07.21

A felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről, azonban a koronavírus-járvány miatt a Pont Ott Parti 2020-ban elmarad.

Csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze a Salgó-ralin

2020.07.21

A vasárnapi Salgó Rallye-n közel 200 autó állt rajthoz, hiszen a salgótarjáni verseny nem csupán az idei magyar ralibajnokság nyitófutama volt, hanem a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) versenye is, így jó pár külföldi páros is szerepelt a mezőnyben.

Már használható a salgótarjáni új műfüves focipálya

2020.07.20

Hétfőtől ingyenesen használható a Pécskő úti új műfüves ovifoci pálya, azonban az igénybevételéhez - arcképes igazolvány bemutatásával - be kell jelentkezni a szomszédos Városi Tanuszodában.

Partifecskéket gyűrűztek Nemtinél

2020.07.19

Magyarországon a vonuló madarak, köztük a fecskefajok száma jelentősen csökken. A gyűrűzés segítségével lehetőség nyílik az állatok vonulásának vizsgálatára.

Salgótarjánból indul az idei rali szezon

2020.07.17

A legjobb magyar versenyzők ezúttal a szlovák mezőnnyel közösen vágnak neki a viadalnak, így a hétvége során közel kétszáz autó lesz látható a gyorsasági szakaszokon