2023.01.28, Szombat

Aktuális

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban

2022.12.10

Az 1956-os sortűz áldozataira emlékeztek Salgótarjánban csütörtökön, a tragédia helyszínén, az egykori Vásártéren.

Ilyen volt a Hold Salgótarján felett

2022.10.03

Repülőgép a Hold előtt.

Meghozta a sikert a kapacitásbővítés: példátlan számokkal zárja az évet a közútkezelő

2022.09.29

A Magyar Közút saját gépláncaival idén több mint 16 milliárd forint értékben végzett nagyfelületű javításokat szerte az országban.

A szüret velejárója a mustgáz okozta veszély

2022.09.05

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

A modellváltás után is stabilan működik a Corvinus Hallgatói Önkormányzata

2022.05.20

A 2022. április 25 és május 8-között a Budapesti Corvinus Egyetemen (Corvinus) megrendezésre kerülő Hallgatói Önkormányzati küldöttgyűlés választás során az egyetem hallgatósága megválasztotta a 41 fős küldöttgyűlését. A jogorvoslati határidő lejárta után az alapítványi működésre történő átalakulásról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és terveiről a Corvinus HÖK tisztségviselői nyilatkoztak a szervezetben sikeresen lezajlott küldöttgyűlés választást követően.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

A Legnagyobb Magyar leszármazottja civil szervezetekkel karöltve jótékonysági aukciót szervez magyar hírességek relikviáiból

2021.12.17

A tételek között szerepel többek között Stohl András, Szabó Győző, Varga Viktor, Erdei Zsolt és több magyar híresség felajánlása is.

Az építőmérnök utánpótlás új kategóriáját teremtette meg a Duna Csoport

2021.12.01

Szintlépésre készítik fel a jövő infrastruktúrájának építőit: sikeresen zárult a Duna Group Tehetséggondozás, a komplex építőmérnök képzés.

Nógrádban is áldotzatsegítő pont várja a bűncselekmények érintettjeit

2021.11.19

A bűncselekmények áldozatai nincsenek egyedül, van segítség számukra - hangoztatta az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára a Van Segítség! - Központban az áldozat című online konferencia megnyitóján csütörtökön.

Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete

2021.11.01

A Lakiteleki Hungarikum Liget (korábban Lakiteleki Népfőiskola) adott helyet a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezeteit képviselő, mintegy 140 fős vezetőség által megszervezett három napos választás előtti felkészülési tréningnek, amelyre 2021. október 29-31. között került sor.

Egyre több településen magas a légszennyezettség

2021.10.28

Tizenhat településen kifogásolt a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt. Ezek: Budapest, Százhalombatta, Dorog, Esztergom, Dunaújváros, Kecskemét, Szolnok, Szeged, Salgótarján, Eger, Miskolc, Putnok, Oszlár, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár.

Az év utolsó búcsújára készülnek Mátraverebély-Szentkúton

2021.10.25

Október 30-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

Jelentős toborzási hullám a hazai munkaerőpiacon a harmadik negyedévben

2021.10.19

Csökkenést az ország egyetlen megyéjében sem tapasztaltak, a kevesebb hirdetést feladó Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye is 40-50 százalékkal meghaladta az előző évi eredményeket.

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon

2021.09.28

Az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban. Az érintett megyék cukorbetegei ezentúl kényelmesebben, kevesebb utazással érik el a jól felszerelt diagnosztikai központokat, ahol érzékeny műszeres vizsgálatokkal már korai stádiumban felismerhető a neuropátia, vagyis az idegkárosodás.

Olimpiai hegyikerékpár-versenypályát adtak át Nagykovácsiban

2021.09.24

A több mint hat kilométeres, 280 méter szintkülönbségű új létesítmény a versenyzőket, az utánpótlás-nevelést és a kedvtelésből, a testmozgás öröméért kerékpározókat egyaránt szolgálja.

Újabb útszakaszokat korszerűsítenek Nógrád megyében

2022.11.09

Nógrád megyében az elmúlt négy évben több mint huszonhét kilométernyi útszakasz újult meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, idén és jövőre újabb két helyszínen, hét kilométer korszerűsödik.

Mintegy 17 ezren kapcsolódtak ki ősszel a zánkai Erzsébet-táborban

2022.09.30

Háromnapos, kétéjszakás turnusokban összesen mintegy 17 ezer gyermeket fogadott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zánkai Erzsébet-táborban szeptember 5. és 30. között - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

A vasúti és közúti közlekedésépítés legjobb szakembereit díjazták

2022.09.13

Három szakember több évtizedes szakmai pályafutását ismerték el a MAÚT kiskőrösi rendezvényén.

Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program

2022.07.01

A LATEREX által szervezett programnak köszönhetően a mérnök hallgatók lehetőséget kapnak karrierépítésre.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

2022.05.17

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Átadták az ország kilencedik Áldozatsegítő Központját

2021.12.05

Salgótarjánban egy Áldozatsegítő Pont működik bajbajutottak megsegítéséért.

Így fejleszti mátranováki gyárát az Alstom

2021.11.21

Az Alstom, a magyar mobilitási piac egyik meghatározó foglalkoztatója és gyártóvállalata, a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője, bemutattatta mátranováki forgóváz keretgyártó üzemének fejlesztésére vonatkozó terveit a gyárba látogató Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek.

Salgótarján már a 2030-as célt is elérte a károsanyag-kibocsátás csökkentésében

2021.11.17

A klímacsatát és a fenntarthatósági fordulatot "vagy a városokban nyerjük meg, vagy városokban veszítjük el" - jelentette ki Áder János köztársasági elnök, miután hivatalában fogadta Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét kedden.

Áldozatsegítő Pont nyílt Salgótarjánban

2021.10.29

Az irodahelyiséget a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében alakították ki.

Újra megkezdi a termelést a salgótarjáni III. kavicsbánya

2021.10.26

Az itt kitermelt sóderrel és különböző méretű kaviccsal leginkább a megyei, környékbeli építési beruházásokat kívánják kiszolgálni.

Kazamatákat tettek látogathatóvá a füleki várban

2021.10.21

A munkálatok során rendezték és rögzítették a középső vár terültét, rengeteg törmeléket távolítottak el, valamint három kazamatát kitisztítottak és felújítottak.

Pontbegyűjtő csapat ob - itt vannak az eredmények

2021.10.11

A férfiaknál a Pécsi VSK, míg a nőknél a Szegedi Vasutas nyerte a pontbegyűjtő csapat országos bajnokságot vasárnap Szögligeten.

Megújult a salgótarjáni főplébániatemplom és környezete

2021.09.27

Megújították az orgonát, a szobrokat, a falfestményeket, a bejáratot, a lépcsőt, a támfalat, a környező teret, átépítették a vízelvezetést, mellékkápolnát alakítottak ki, és új hangosítást is kapott az épület a mintegy 600 millió forintos beruházás keretében.

Megyei elismerésben részesült a Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője

2021.09.23

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központban tartotta ünnepi közgyűlését a XV. Nógrádi Megyenap alkalmából Nógrád Megye Önkormányzata. Hagyományosan ezen az eseményen vehették át az érintettek az idei megyei elismeréseket, kitüntető címeket és díjakat, ezúttal Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnöktől és Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.