2023.01.28, Szombat

Helyi hírek

Lezárul a centenáriumi emlékév Salgótarjánban

2023.01.25

Várossá válásának százegyedik évfordulóját ünnepli Salgótarján pénteken, az egész napos rendezvényen lezárják a centenáriumi emlékévet - tájékoztatta a városháza kedden az MTI-t.

A mátrakeresztesi partfalomlás helyszínén egyeztetett a nógrádi és a hevesi főispán

2023.01.23

Védelmi vezetői minőségükben találkoztak Pásztó-Mátrakeresztesen Szabó Sándor Nógrád vármegyei és Ignácz Balázs Heves vármegyei főispánok pénteken délelőtt. A hegyi településrészen a napokban egy partfalomlás okozott problémát a Csörgő-patak mentén, lakóházak közvetlen közelében. A vármegyei védelmi bizottságok vezetőiként a főispánok folyamatosan nyomon követik és segítik a jelentős mennyiségben lehullott eső következtében a területükön felmerülő problémák megoldását.

A tavalyihoz képest csökkent a feladott álláshirdetések száma Nógrádban

2023.01.21

Magyarország minden vármegyéjében emelkedett a meghirdetett állásokra leadott jelentkezések száma tavaly a negyedik negyedévben, országos átlagban 34 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest, a feladott álláshirdetések száma ugyanakkor 17 százalékkal csökkent - közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel, saját adatbázisa alapján.

A heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón

2023.01.19

A heves esőzés miatt leszakadt a partfal Pásztón, a mátrakeresztesi városrészben szerdán - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Nógrádi döntős 500 méteren

2023.01.16

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Nógrádi Bence fináléba, Jászapáti Petra kisdöntőbe jutott 500 méteren a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján, míg Bácskai Sára Luca a negyeddöntőben búcsúzott.

Köd a salgói várnál

2023.01.14

Salgótarján, 2023. január 12. A drónnal készített felvételen köd látszik a salgói vár körül Salgótarján közelében 2023. január 12-én.

money.hu: Salgótarjánban egy 50 négyzetméteres lakásnak akár több mint a felét ki lehet fizetni a Babaváró hitelből

2023.01.12

 Várhatóan felértékelődik a lakáspiacon a Babaváró hitel szerepe a kedvező feltételek miatt a money.hu összeállítása szerint.

Elhunyt Kiss István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester

2023.01.09

Életének 71. esztendejében elhunyt Kiss István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője.

A vármegyehatárt jelző új közúti táblák

2023.01.07

Nógrád vármegye határát jelző új közúti tábla a 23-as főúton Mátraterenye közelében 2023. január 2-án.

Rajta tartják a szemüket a rendőrök a nógrádi gyorshajtókon

2023.01.05

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében hajtottak végre ellenőrzést.

Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre

2023.01.03

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan fejleszti közös szolgáltatásait: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek is megválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

2023.01.01

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket veszik át az év végén.

Bajba jutott túrázón segítettek a tűzoltók

2022.12.30

Lábsérülést szenvedett és segítség nélkül nem tudta elhagyni az erdőt egy túrázó kedden délután Szendehely külterületén, a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola egyik tanösvényén, közel három kilométeres távolságban a gépkocsi-parkolótól.

Tizenkettedik alkalommal adtak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adományokat

2022.12.27

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 12. volt, amikor cipősdobozokba csomagolták ajándékaikat a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok karácsony előtt útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljuthasson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Karácsonyi adomány a Szent Lázár kórháznak a megyei rendőröktől

2022.12.24

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az idei évben a Szent Lázár Megyei Kórház beteg gyermekeiért fogtak össze.

Számítógépes vezérlésű irodaszéket fejlesztettek Erdőkürtön

2023.01.24

Számítógépes vezérlésű, aktív irodaszéket fejlesztett a C3D Műszaki Tanácsadó Kft. a Nógrád vármegyei Erdőkürtön - tájékoztatta a kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon

2023.01.22

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét házában helyeztek el egy hattagú családot a Nógrád megyei Ipolytarnócon csütörtökön, miután az Ipoly folyó áradása miatt el kellett hagyniuk az otthonukat - tájékoztatta az MTI-t a szeretszolgálat kommunikációs vezetője.

Áradás miatt járhatatlanná vált a Csécsére vezető út Nógrádban

2023.01.20

A Szuha patak áradása miatt teljes szélességében lezárták a 21-es főútról Csécsére vezető utat csütörtökön Nógrád vármegyében, az út járhatatlanná vált - közölte az MTI-vel a rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon

2023.01.18

A Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak Rétságon, egy bútoripari üzem területén.

Heteken belül átadják a Nádor úti új sportcsarnokot Balassagyarmaton

2023.01.15

Hamarosan pattoghat a labda a Nádor úti kies sporttelepen megépült modern sportcsarnokban, amely megkapta a működési engedélyt, most zajlik a próbaüzem.

Elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós

2023.01.13

Életének 78. esztendejében elhunyt Fleischer László nyugállományú tűzoltó főtörzszászlós, a jogelőd Nógrád Megyei Tűzoltóparancsnokság egykori ügyeletese.

Így szállítják el a karácsonyfákat Balassagyarmaton

2023.01.10

Balassagyarmat területéről a karácsonyfák díjmentes elszállítását a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. az alábbiak szerint végzi:

Sokat javult a levegőminőség az országban de Salgótarjánban még mindig kifogásolható

2023.01.08

Sokat javult a levegő minősége az országban, már egyetlen mérőállomáson sem mértek veszélyes értéket - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

Influenza - Nógrád megyében az országos átlaghoz képest több az infulenzaszerű megbetegedés, ajánlott a vakcina

2023.01.06

Mindenkinek javasolt az influenza elleni védőoltás beadatása - hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának osztályvezetője csütörtökön az InfoRádióban.

Ködben a Karancs

2023.01.04

2023. január 3. Drónnal készített felvétel: köd a Karancs csúcsa alatt Salgótarján közelében 2023. január 3-án.

Köd Salgótarjánnál

2023.01.02

Köd Salgótarján közelében 2023. január 1-jén reggel.

Nógrád megyében regisztrálták a legalacsonyabb termőföld árakat 2021-ben

2022.12.31

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után, azonban a megyék közül Nógrádban regisztrálták a legalacsonyabb árakat, valamivel több mint egymillió forintos átlagárral - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.

Év végi rendőrségi elismerések Nógrád megyében

2022.12.28

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként több munkatárásának adott át jutalmat.

Átveszik a megítélt támogatásokat a tűzoltóságok

2022.12.27

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket veszik át az év végén.

Négyéves csúcsra gyorsult a termőföldek áremelkedési üteme 2021-ben, a megyék közül Nógrádban voltak a legalacsonyabbak az árak

2022.12.23

A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank az MTI-vel.