2023.10.01, Vasárnap

Helyi hírek

Összefogás a természeti környezet védelme érdekében

2023.09.25

Együttműködési megállapodást írt alá a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Ipoly Erdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

Így csatlakozott Salgótarján a magyar dráma napjához

2023.09.23

A Zenthe Ferenc Színház felolvasószínházi előadása is látható volt az alsósztregovai Madách-kastély Pince Színházában.

Sikeres a kadétprogram Balassagyarmaton is

2023.09.19

Egyértelműen sikeres a Honvéd kadét program: jelenleg 7000 kadét tanul közel 150 iskolában - mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke egy hétfői, budapesti konferencián.

Két helyen is jelzett az érzékelő

2023.09.17

Két helyen is jelzett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn Nógrád vármegyében.

Szolgálatparancsnokok konferenciája

2023.09.15

Nógrád vármegyében harmadjára rendezték meg a rendészeti szakterület képviselőinek tanácskozását.

Az ember tragédiájáról szóló kiállítás nyílt meg Balassagyarmaton

2023.09.13

Madách Imre életéről és Az ember tragédiájáról szól az a vándorkiállítás, amely a Madách Imre Városi Könyvtárban nyílt kedden Balassagyarmaton - tájékoztatta az MTI-t a könyvtár.

Nógrád vármegyében is drágultak az albérletek

2023.09.10

Az országos trendeknek megfelelően Nógrád vármegyében is feljebb mentek az átlagos lakbérek az elmúlt egy év során - áll az ingatlan.com elemzésében, amely a felsőoktatási tanévet megelőző nyári albérletszezon apropóján bemutatja a vármegyére jellemző átlagos albérletárak változását és ismerteti a legjelentősebb egyetemvárosok bérleti díjait.

Háromnapos jazzfesztivált rendeznek Salgótarjánban

2023.09.08

A Cotton Club Singers showja nyitja idén Salgótarján jazzfesztiválját, a Jazz STationt - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Nógrád vármegyei polgárőrnap Taron

2023.09.06

Kiemelkedő szakmai tevékenységéért vehetett át elismerést a rendezvényen Nógrád vármegye rendőrfőkapitányától a Vanyarci Polgárőrség elnöke.

Megújult Karancskeszi polgármesteri hivatala

2023.09.02

A Magyar falu program a valós igényekhez igazodik, mert a szükséges fejlesztéseket maguk az érintettek jelölik meg - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa csütörtökön a Nógrád vármegyei Karancskesziben, ahol ellátogatott a programban megújult polgármesteri hivatalba.

Szombaton ismét megrendezik a Duplakanyar Futóversenyt

2023.08.28

Szeptember 2-án harmadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban a Duplakanyar Futóversenyt. A futam áthalad többek között a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a DMRV Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is - közölték a rendezvény szervezői kedden az MTI-vel.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja Salgótarjánban

2023.08.25

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

Balassagyarmaton is szerveznek véradást szeptemberben

2023.08.22

Tizenöt településen szerveznek véradást szeptember elején - tájékoztatta az Országos Vérellátó Szolgálat az MTI-t.

Határidő előtt befejeződött a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújítása

2023.08.20

A kivitelezés ideje alatt a HE-DO-nak biztosítania kellett az összes közeli ipari létesítmény folyamatos megközelíthetőségét.

Koronavírus - NNGYK: Salgótarjánban is emelkedett a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.08.16

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján.

A salgótarjáni katasztrófavédelem szakemberei kaptak elismerést

2023.09.24

Az idén 17. alkalommal megrendezett Nógrádi Vármegyenapon számos díjat adott át a vármegyei önkormányzat. A Nógrád Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése által alapított Szondi György Díjat idén a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltsége vehette át. Az elismerő oklevelet és az emlékplakettet Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke adta át Angyal Tibor tűzoltó alezredesnek, a kirendeltség vezetőjének.

A Cserhát Isten háta mögötti kistelepülésén találta meg otthonát a korábbi tévés sztár

2023.09.22

A közel negyven éves házasság mindkét tagja komoly egészségügyi problémákkal küzdött, ez nagyon megviselte őket, a kapcsolatukat viszont csak még erősebbé tette.

Bölcsődét alakítanak ki Salgótarján zagyvapálfalvai városrészében

2023.09.18

Új, 28 férőhelyes bölcsődét építenek Salgótarján zagyvapálfalvai városrészében, a Nógrád vármegyei megyeszékhely önkormányzata több mint 400 millió forintot nyert el a jövő ősszel elkészülő beruházásra.

Félnapos ügyfélfogadási szünet lesz a salgótarjáni kormányablakban

2023.09.16

A salgótarjáni kormányablak - előre tervezett áramszünet miatt - 2023. szeptember 27-én (szerdán) délelőtt zárva tart, az ügyfélfogadás ezen a napon 12:00 órakor kezdődik majd.

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek Szécsényben szeptember 15-én

2023.09.14

Az 1705-ös országgyűlésre emlékeznek Szécsényben pénteken a Forgách-Lipthay Kastélymúzeumban; a programok között lesz 1705 méteres emlékfutás, és a 318. évfordulón lesznek 318 pontos vitézi próbák is - tájékoztatta az MTI-t a múzeum igazgatója.

Nemzetközi grafikai kiállítást rendeznek a ceredi Galéria 23-ban

2023.09.11

Nemzetközi grafikai munkákból álló válogatást mutatnak be az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrád vármegyei ceredi Galéria 23-ban szerdától.

Újabb hibátlan út kanyarog Nógrád lankáin

2023.09.09

A Nógrád vármegyei Hollókő közelében, festői környezetben fut a Szécsény és Pásztó közötti útszakasz, amelynek Nagylóc és Felsőtold közötti szakaszát a HE-DO csoport újíthatta meg.

Koronavírus - emelkedik a salgótarjáni szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2023.09.07

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán kapja idén a Tolnay Klári-díjat

2023.09.04

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán színművészek kapják meg idén a Tolnay Klári Művészeti Díjat; az elismeréseket szeptember 4-én, hétfőn adják át a Nógrád vármegyei Mohorán lévő Tolnay Klári Emlékházban - tájékoztatta Beniczky Viktória, a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület főtitkára csütörtökön az MTI-t.

Köd Salgótarján közelében

2023.08.30

Ködös táj Salgótarján közelében 2023. augusztus 30-án.

Hőségriadó - Salgótarjánban is vizet osztanak az autóbusz-állomásokon

2023.08.26

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak - derült ki a MÁV Zrt. közleményéből.

Nógrádban is károkat okozott a szerda esti erős széllel kísért zivatar

2023.08.24

Számottevő munkát adott az erős széllel kísért zivatar és felhőszakadás a tűzoltóknak szerda kora estétől, elsősorban Bács-Kiskun és Békés vármegyéből érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át a salgótarjáni tűzoltó Szent István király ünnepén

2023.08.21

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére augusztus 17-én. A főigazgatóság rendezvényén Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át.

Forgalomkorlátozások Nógrád vármegyében

2023.08.19

Ünnepi rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek Salgótarjánban és Balassagyarmaton.

Nagyboldogasszony-napi búcsút tartottak Mátraverebély-Szentkúton

2023.08.15

Résztvevők a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen tartott ünnepi szentmisén a Nagyboldogasszony főbúcsú vasárnapján, 2023. augusztus 13-án.