2020.07.06, Hétfő

Aktuális

Alkoss a bezártság alatt is!

2020.04.22

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. kulturális szervezői „MŰVÉSZET-BE-ZÁRVA” címmel hirdettek pályázatot, melyre kicsiktől és nagyoktól egyaránt várják a koronavírus-járvány miatti helyzetre reflektáló, a kijárási korlátozás alatt születő műveket.

Elismerések a kiváló munkáért

2020.04.22

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai részesültek jutalomban.

Salgótarjánban 2006-tól van kialakulóban a Zenthe-kultusz

2020.04.21

Az önkormányzat a szülőhelyén, Salgóbányán parkot nevezett el róla, szobrot állított, egy rajongó felajánlásának köszönhetően itt helyezték el gránitba öntött lábnyomát.

Májusban tehetnek szakmai vizsgát az iskolai rendszerű szakképzésben tanulók

2020.04.20

A gazdaság újraindításához nagy szükség van a versenyképes szaktudással bíró, tehetséges fiatalokra.

Megvédte Európa Diplomáját az Ipolytartnóci Ősmaradványok

2020.04.20

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Miocén Parkja méltán világhírű, ahol a zárt kapuk ellenére az Ősvilági Pompeji feltáró kutatása és földtani örökségének állagmegóvása a nemzetközi rangnak megfelelő színvonalon, napjainkban is folytatódik.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

A házasságokra, párkapcsolatokra is veszélyt jelent a járvány

2020.04.17

Így őrizhetjük meg az egyensúlyt a karantén alatt.

Megújult a balassagyarmati Palóc Ház sövénykerítése

2020.04.16

A munkálatokat Kovács Zoltán jászárokszállási kosárfonó mester, népi iparművész végezte.

Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön

2020.04.15

A cél a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatának erősítése; a pályázatban együttműködő partnerként vesz részt a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, amelyben az ország egyetlen anya-gyermek részlege működik.

Kiváló minőségű a csapvíz Magyarországon

2020.04.15

Mindez annak köszönhető, hogy a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

Lehel Zoltán lett a Magyar Közút Nógrád megyei igazgatója

2020.04.14

Az új igazgató április elsejétől tölti be tisztségét.

Jelentősek a fagykárok a gyümölcsültetvényekben

2020.04.10

Jelentős virág- és rügykárokat okoztak a hazai gyümölcsösökben a március végi és április eleji hideg és az éjszakai fagyok, így idén már a legtöbb gyümölcsfajnál legfeljebb csak közepes lehet a gyümölcstermés.

Fontos feladat az örökerdő-gazdálkodás kiszélesítése

2020.04.09

A klímaváltozás elleni küzdelem kulcsa nemcsak a fásítás, hanem a meglévő erdőterületek megőrzése és minőségi fenntartása.

Drámapályázatot hirdet a Zenthe Ferenc Színház

2020.04.08

Névadója születésének századik évfordulójára nyílt drámapályázatot hirdet a salgótarjáni színház, két kategóriában, melyekben a műfaj szabadon választható.

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

2020.04.08

Balassagyarmaton - az élelmiszer, gyógyszer és meleg étel kiszállításán túl - segítenek abban is, hogy az idősek a csekkeket otthonukban fizethessék be. Csach Gábor polgármester közölte: a posta kérésére módosítják a rendet, hétfőtől ezt csak 60 év felettiek igényelhetik, de karanténban lévők nem. A héten megkezdődik a hústermékek kiszállítása is, az igényeket telefonon lehet jelezni. A városban emellett virágokat és palántát is lehet igényelni.

A fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő

2020.04.22

A Föld Napja alkalmából a szemléletformálás fontosságára és a fiatal korosztálynak szóló ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. Nemzeti parkjaink és az állami erdőgazdaságok munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, hiszen természeti értékeink megőrzése és fenntartható használata a jövő generációk egészséges életének egyik záloga.

A szárazság miatt sárgyűjtőhelyek kialakításával is segíthetjük a fecskéket

2020.04.21

A füsti- és molnárfecskék fészekanyaga az út pora, amennyiben az kellő mennyiségű vizet kapva sárrá válik. A szárazság miatt azonban a fecskék nem találnak maguknak sarat, amiből megépíthetnék, tatarozhatnák a fészkeiket.       

Egészségügyi eszközöket kapott Bátonyterenye kínai testvérvárosától

2020.04.21

Egészségügyi eszközöket adományozott az új koronavírus-járvány sújtotta testvérvárosainak, köztük Bátonyterenyének a kelet-kínai Csiangszu tartományban fekvő Huajan.

Starlink műholdak

2020.04.20

A hosszú expozíciós idővel készült felvételen a műholdak mozgása egy-egy fényes szakaszként látható.

Kittenberger-emlékerdőt telepít az Ipoly Erdő Zrt.

2020.04.18

Kismaros térségében, az erdőben tízezer tölgy- és vadgyümölcs-csemetét ültetnek el.

Találkozás a természettel Lengyelországban

2020.04.17

Lengyelország természeti környezete híres sokféleségéről, mind állat-, mind növényvilága tekintetében. Melyik első ránézésre jelentéktelen, mégis érdekes helyet érdemes meglátogatni?

Online rendezik meg április végén a Gyereket a magasba! programot

2020.04.16

A 11 órakor kezdődő programhoz könnyű csatlakozni, elég feltölteni az otthoni gyerekemelésről készült fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel.

Megdőlt az országos hidegrekord

2020.04.16

Az országban a legalacsonyabb minimumhőmérsékletet szerda hajnalban a Nógrád megyei Zabaron mérték, ahol mínusz 8,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

2020.04.15

A következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni.

Mentik a békákat Nógrád megyében

2020.04.14

Minden tavasszal a földalatti telelőhelyükről előbújó békák nagy csapatokban indultak szaporodóhelyükre, a közeli tó felé. A természetvédők a vándorlási útvonalat keresztező út mentén segítik a békák átjutását, hogy a tömeges gázolástól megóvják őket.

5+1 Home Office tipp szülőknek

2020.04.14

Pár hete még sokunk álma volt, hogy heti több nap home office-ban dolgozhassunk. Kényelmesen a kanapéról, lábunknál a kutyussal, csendben és nyugalomban, míg a gyermekekért nem megyünk. 

Hollókőn is elmarad az idei locsolkodás

2020.04.09

A falut természetesen nem zárhatják be, de arra kérnek mindenkit, hogy maradjon otthon.

Mit adjunk a gyereknek?

2020.04.09

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk enni a kicsiknek? A pulykahús nagy kedvenc lehet, egy-egy klasszikus finom étellel mosolyt csalhatunk a gyerekek arcára.

Elindult a Palackposta 2020 borpromóciós kampány

2020.04.08

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

Élőben a Mátrából

2020.04.07

2020. április 6-tól heti három alkalommal élő műsorban mutatják be a Harkály Ház Facebook oldalán az új bemutatóhely munkatársai a Mátra természeti értékeit.