2024.03.29, Péntek
Salgótarjában is várja a sport iránt érdeklődőket az Országos Családi Mozgásfesztivál
Illusztráció: unsplash.com

Salgótarjában is várja a sport iránt érdeklődőket az Országos Családi Mozgásfesztivál

MTI

2021.08.30. 13:06

Ingyenes nyár végi és őszi programokat szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség, ahol akár 20 sportág kipróbálására is lehetőség lesz.

Hirdetés

A szervezet szerdai közleménye szerint szeptember 18-ig öt helyszínen zajlik az Országos Családi Mozgásfesztivál, melynek keretében Tatabányán, Sopronban, Budapesten, Szegeden és Salgótarjánban helyszínenként legalább 20 sportágat lehet kipróbálni, miközben egészségi állapotfelmérést és életmódtanácsadást is végeznek a szakemberek.

Augusztus végéig a MASPORT a tagszervezeteivel közösen rendezett, Nyári Sportmámor elnevezésű eseménysorozat keretében országszerte 123 sport- és egészségmegőrző programot bonyolít le.

"Valljuk, hogy a sport mindenkié, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a család összes tagjának biztosítsunk mozgáslehetőségeket, hogy mindenki találjon kedvére való aktív kikapcsolódási formát"

- idézte a közlemény Czene Attilát, a MASPORT elnökét.

 

Ősszel "Töltődj fel sporttal!" szlogennel indít újabb programsorozatot a szervezet, ennek fő eseménye az Európai Sporthét, valamint a szeptember 25-i #BeActive Night lesz, utóbbit online rendezik meg.

A szeptember 23. és 30. között sorra kerülő Európai Sporthét ideje alatt több száz ingyenes, illetve kedvezményes sportprogram várja az érdeklődőket Magyarországon is, szeptember 25-én 16 órától 24 óráig pedig online lehet csatlakozni a #BeActive Night-hoz, melyen a virtuális helyiségekben válogathat minden érdeklődő a számára megfelelő mozgásformák között. Az őszi eseményeket az októberi Világ Gyalogló (Hó)Nap zárja le, mely helyi gyalogtúrák révén elsősorban a természetjárókat mozgósítja.

AktuálisOrszágos Családi MozgásfesztiválSalgótarjántestmozgássport