2022.08.16, Kedd
Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon
Szent Lázár Megyei Kórház facebook

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon

mti

2021.09.28. 15:21

Az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban. Az érintett megyék cukorbetegei ezentúl kényelmesebben, kevesebb utazással érik el a jól felszerelt diagnosztikai központokat, ahol érzékeny műszeres vizsgálatokkal már korai stádiumban felismerhető a neuropátia, vagyis az idegkárosodás.

Hirdetés

Ez a betegség évente csaknem 4000 olyan lábamputációért tehető felelőssé hazánkban, amelyek elkerülhetők lettek volna, ha idejében diagnosztizálták, és kezelték volna.
Mivel a neuropátia sokszor teljesen tünetmentes, fontos a rizikócsoportok rendszeres szűrése erre a betegségre.

A Wörwag Pharma épp ezért épít 1998 óta a neuropátia felismerését segítő országos diagnosztikai hálózatot. A cég biztosítja a korszerű diagnosztikai eszközöket és a működés során szükséges fogyóeszközöket, valamint az ott dolgozó szakemberek képzését is támogatja. Az országos hálózat évente összesen mintegy 10 000 beteg szűrését teszi lehetővé.

E hálózat idén két újabb diagnosztikai helyszínnel bővült: a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban működő Nógrád Megyei Neuropathia Centrummal és az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban kialakított Komárom-Esztergom Megyei Neuropathia Centrummal.

AktuálisSzent Lázár Megyei KórházSalgótarjáni Járási Hivatalneuropátia centrum