2020.07.03, Péntek

Aktuális

Virágzik az ikrás fogasír

2020.04.06

A növény a hegyvidéki bükkösök és gyertyános tölgyesek jellemző faja.

Lemezlovas erkélykoncertje Salgótarjánban

2020.03.30

Nagy Tamás lemezlovas salgótarjáni lakása erkélyéről zenél 2020. március 28-án azok tiszteletére, akik szakmájukból adódóan nem maradhatnak otthon a koronavírus-járvány idején.

Nyolc meglepő tény az elektromos autókról

2020.03.30

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte és csak Európában 160 ezernél is több töltőállomás szolgálja ezeket a járműveket illetve tulajdonosaikat. A Schneider Electric összegyűjtötte az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztoriját.

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

2020.03.28

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV. Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Szombattól kijárási korlátozás lép életbe

2020.03.27

A kormányfő aláírásával nyilvánossá vált döntés az ország egész területére érvényes március 28. és április 11. között, ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát.

Újabb 6,6 millió szájmaszkot gyárt a büntetés-végrehajtás

2020.03.26

A büntetés-végrehajtási szervezet napi 24 órában gyártja az egészségügyi védőmaszkokat.

A jövő évre halasztották az olimpiát

2020.03.25

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Rendkívüli menetrend változás Salgótarján buszain

2020.03.25

Salgótarjánban 2020. március 25-étől (szerdától) a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a helyi autóbuszjáratok tanszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek, valamint a kötelező első ajtós felszállási rend felfüggesztésre kerül!

Tizenötezer forintra nő a PIN-kód nélkül engedélyezett, érintéses fizetések határa

2020.03.24

Ötezerről tizenötezer forintra emelkedik a PIN-kód nélkül is engedélyezett, érintéses fizetési kártyás vásárlások összeghatára április 15-től, ezzel becslések szerint a vásárlások csaknem 90 százalékánál a vevőnek nem kell megérintenie a POS-terminált - közölte kedden a Pénzügyminisztérium, emlékeztetve, hogy ez az intézkedés is a járvány lassítását szolgálja.

Teljes terjedelmében égett egy raktárépület Bátonyterenyén

2020.03.23

Az elmúlt hétvége is szabadtéri tüzekkel kezdődött. Péntek este egy raktárépület is teljes terjedelmében égett Bátonyterenyén. Vasárnap pedig egy kiránduló is kisebb bajba került, illetve egy fa is gondot okozott.

Nem fejezik be a magyar kosárlabda-bajnokságokat

2020.03.22

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben.

Gazdasági és más intézkedések Nógrád megyében

2020.03.20

Gazdasági és más fontos intézkedéseket hoztak a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt: Szécsényben a következő napokban minden lakos szájmaszkot kap. Mindemellett továbbra is mindenhol segítik a leginkább veszélyeztetett idősek ellátását.

Nagyban segíti az áruszállítást néhány határátkelő megnyitása

2020.03.20

A szlovák-magyar határon Tornyosnémeti és Rajka mellett most már Hontnál is be lehet lépni az országba.

Széchenyi-díjat kapott Simonyi Sándor

2020.03.19

Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során végzett, a hazai gépjárműtechnika területén folytatott öt évtizedes, a gépjárműipar újjáéledéséhez is hozzájáruló, kiemelkedően eredményes kutató-fejlesztő, illetve innovációs tevékenysége elismeréseként a legmagasabb állami tudományos kitüntetést, Széchenyi-díjat kapott március 15-e alkalmából dr. Simonyi Sándor salgótarjáni gépészmérnök.

Legszebb esküvői helyszínek a Mátra környékén

2020.03.18

Nógrád megye három kicsi faluja: Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Eresztvény mind más, de egyaránt különleges élményt nyújt a jegyeseknek.

Idénymunka kereső portállal segíti a mezőgazdasági munkavállalást az agrártárca

2020.04.04

Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség.

A Pásztói Múzeum segédanyagokkal támogatja a digitális oktatást

2020.03.30

Weboldalán folyamatosan teszi közzé a város környékének természeti értékeit bemutató anyagokat.

Hozza formába a kertet!

2020.03.29

Beköszöntött a tavasz, ami mindig sok feladatot tartogat számunkra az udvaron, azonban talán most, hogy az otthonunkhoz vagyunk láncolva, még fontosabb, hogy a kertünk egy idilli, nyugalmas, biztonságot sugárzó pihenőhelyként szolgáljon. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre. A STIHL szakértői most megosztják, melyek azok a feladatok, amiket fontos elvégezni, hogy egész évben szép legyen a kertünk.

Egymilliárd forintos beruházásban bővítette termelési kapacitását a Mikropakk Kft.

2020.03.27

A pénzből számos gépet és eszközt szereztek be és helyeztek üzembe a cég salgótarjáni ipari parkban lévő telephelyén, így szerelőautomatát, fröccsöntőgépeket, adagolót, temperálót, darálót.

Lajkó Félix és a Volosi lemeze az elmúlt öt év legjobbjai között

2020.03.26

A nemzetközi listát, amelyen a lemezt a 14. helyre sorolták, a műfaj rangos szaklapja, a londoni székhelyű Songlines állította össze.

Most tényleg tudatosan kell vásárolnod!

2020.03.26

Az élelmiszerpazarlásra és a tudatos vásárlás fontosságára hívja fel a figyelmet a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyertese.

A helyi piacok bezárása helyett óvintézkedéseket kér a kormány

2020.03.25

Rugalmasabb nyitva tartást és olyan intézkedéseket kérnek, melyek áltak a vásárlók nem egyidőben koncentrálódnak.

Tájékoztató a Nógrád megyei munkaügyi ügyfélszolgálatok elérhetőségéről

2020.03.24

Elsősorban elektronikus úton történik az ügyintézés a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain. Kérjük, az álláskeresőként történő nyilvántartásba vétel, valamint az álláskeresési ellátás iránti kérelem esetén is az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben.

Balassagyarmaton is csak telefonon lehet elérni a háziorvosokat

2020.03.23

Az EMMI miniszteri utasítása alapján a magas fertőzéses kockázat miatt megtiltották a háziorvosoknak, hogy személyesen fogadjanak a rendelőben betegeket.

Vádat emeltek a második világháborús kárpótlás ígéretével csaló nő ellen

2020.03.23

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 34 éves szentendrei nő ellen emelt vádat, aki családtagjával több mint négyszáz embert csapott be a második világháborús kárpótlás valótlan ígéretével - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei főügyész pénteken.

Rémhíreket terjesztett, őrizetbe vettek egy férfit Nógrád megyében

2020.03.21

A pusztaberki férfi kedden egy internetes üzenőfelületen olyan, minden alapot nélkülöző állítást tett közzé, miszerint az egyik Nógrád megyei településről egy embert kórházba szállítottak koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, és a vele érintkezők többsége elkaphatta a betegséget, így a község lesz a vírus epicentruma.

Két nap alatt rekordszámú, csaknem 900 egészségügyi önkéntes jelentkezett a koronavírus elleni küzdelemhez

2020.03.20

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszönetét fejezte ki annak a rekordszámú, csaknem 900 önkéntesnek, akik az elmúlt két napban jelentkeztek segítő munkára az Állami Egészségügyi Ellátó Központ önkénteseket toborzó oldalán (https://covid-onkentes.aeek.hu).

Az online világban se engedje el gyermeke kezét!

2020.03.19

A biztonságos internethasználat érdekében kérjük, fogadja meg Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

A magyar bankrendszer felkészült a hitelezések átütemezésére

2020.03.19

A pénzügyminiszter ma délelőtt a Magyar Bankszövetség (MBSZ) képviselőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi bejelentéséről, amely szerint a magánszemélyek és a vállalkozások 2020. március 17-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

Három hétre felfüggeszti működését a Zenthe Színház

2020.03.18

Minden művészeti és alkotómunkát megszakítanak, de a következő évad előkészítésével, a pályázatokkal, a gazdasági adminisztrációval és az aktuális évaddal járó munkákat otthoni munkavégzés keretében folytatják.