2020.04.06, Hétfő

Aktuális

Taron folytatódott a Házhoz megyünk! és a BikeSafe program

2019.11.28

A rendőrök a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján is várták az érdeklődőket.

A Novohrad-Nógrád Geopark idén is megszervezi az adventi készülődés programját

2019.11.27

December 1-én 14 és 18 óra között várják az érdeklődőket az Eresztvényi Látogatóközpontban.

Mit eszik majd a Z-generáció?

2019.11.26

Fenntartható élelmiszeripari megoldásokra írt ki pályázatot a METRO.

Nő tölti be a rendőrfőkapitányi posztot Nógrád megyében januártól

2019.11.26

Egyhangúlag megszavazta a Nógrád Megyei Közgyűlés, hogy Somssich Gabriella rendőr dandártábornok legyen a megye rendőrfőkapitánya Pintér Sándor belügyminiszter javaslata alapján.

Megfelelő rangra emelkedett a közpénz védelme

2019.11.25

A salgótarjáni rendezvényen együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Nógrád Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében.

Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót

2019.11.24

A most átadott Geopark panzió geoturisztikai centrumként és panzióként egyaránt működik, az épületben 35 embert tudnak elszállásolni, különlegessége, hogy az egész épület a geopark bemutatását célozza, ami a szobák nevében és dekorációjában, valamint a  geo- és ökoturisztikai kínálatban is jelentkezik.

Tovább nőttek tavaly a termőföldárak

2019.11.22

Nógrád megyében 40 000 forintnál kevesebbet kellett fizetni egy hektár szántóföld használatáért.

A világ legjobb utazási célpontjai közé választották az Országos Kéktúrát

2019.11.22

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja.

Rajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

2019.11.21

A Ne égess! elnevezésű pályázatot immár tizenharmadik alkalommal írták ki a szervezők. Két korcsoport alkotásait és írásműveit várják január végéig. A pályázatnak különleges apropót ad az, hogy jövőre 150 éves évfordulója lesz annak, hogy megalakult az első budapesti tűzoltóság.

Átadták a katolikus iskola új tornatermét Pásztón

2019.11.20

Átadták a Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola új tornatermét szerdán a Nógrád megyei Pásztón. A 300 millió forintból megépült létesítmény átadóünnepségén a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a gyerekek testi és lelki erősítésének fontosságát emelte ki.

Nógrádi tűzoltók is indultak az erős emberek versenyén

2019.11.19

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomóversenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét.

Teljesen átalakul jövőre a szakképzés

2019.11.19

Változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig "dobbantóprogram" segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

A salgótarjáni foglalkoztatási cég helyzetéről szeretne tiszta képet kapni a Fidesz-KDNP

2019.11.18

A Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. likviditási helyzetéről, működéséről szeretne tiszta képet kapni a Fidesz-KDNP ellenzékben lévő önkormányzati frakciója - közölte a frakciószóvivő hétfőn Salgótarjánban, sajtótájékoztatón.

Pásztón folytatódik a megyei képzési és állásbörze-sorozat

2019.11.16

A szervezők – Balassagyarmat, Salgótarján, Bátonyterenye és Rétság után – 2019. november 19-én, kedden 9 és 12 óra között Pásztón, a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Salgótarjánban járt a Honvédelmi Miniszter

2019.11.15

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program céljairól, eddigi eredményeiről, a Magyar Honvédség megújulásáról tartott előadást Salgótarjánban Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 14-én, csütörtökön.

Közeleg a tél: 18 ezer kutya élete van veszélyben

2019.11.27

A hazai menhelyek egyetlen mentőövét a magánadományok jelentik.

Még mintegy 50 ezer autós válthat kötelezőt a héten

2019.11.27

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) váltani szándékozó autósoknak legkésőbb november 29-ig kell eljuttatniuk biztosítójukhoz szerződésük személyes vagy levélben történő felmondását, mivel a december 1-jei határidő idén vasárnapra esik.

Jubileumi Advent a Kékesen Malek Andreával, Gájer Bálinttal és gasztronómiai különlegességekkel

2019.11.26

December 1-jén 10 órától kicsiket és nagyokat, óvodásoktól a nyugdíjasokig szeretettel vár az ország legmagasabb pontjára a jubileumi tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Advent a Kékesen ingyenes családi rendezvényre a főszervező Kékestető Nonprofit Kft.

Felpörgeti a kártyás fizetéseket a black friday és a karácsony

2019.11.25

Az év végi ünnepeket megelőző hetekben – a kereskedelmi forgalom növekedésével párhuzamosan – jelentősen emelkedik a bankkártyás költések volumene. A hazai háztartások ugyanakkor megfontoltabban vásárolnak, az év utolsó egy-másfél hónapját már kevésbé lehet az eladósodáshoz kötni.

Starlink-műholdak látszanak az égen Salgótarján közeléből fotózva

2019.11.25

A hosszú expozíciós idővel készült felvételen a műholdak mozgása egy-egy fényes szakaszként látható.

Megérkezett Salgótarján Fő terére az idei karácsonyfa

2019.11.23

A Mindenki Karácsonyfája átadó ünnepélye december 1-jén, vasárnap délután lesz. A számos színes program mellett ekkor gyújtják meg az első adventi gyertyát is a városi adventi koszorún.

Finn módszerrel ellenőrizték a nógrádi autósokat

2019.11.22

Az ittas vezetők kiszűrése mellett balesetmegelőzési szóróanyagot is osztottak a balassagyarmati egyenruhások.

Három körözöttet fogtak el egy nap alatt Nógrád megyében

2019.11.21

Körözési akciót tartott illetékességi területén a Salgótarjáni Rendőrkapitányság.

Szécsényben zárul a megyei képzési és állásbörze-sorozat

2019.11.21

Októberben és novemberben minden nógrádi járásba eljut a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható képzési és állásbörzéje. A szervezők a sorozat záró állomásán, 2019. november 22-én, pénteken 9 és 12 óra között Szécsényben, a Városi Művelődési Központban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

Idén sem kapcsolja le az áramot karácsony környékén az E.ON

2019.11.20

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A kormány intézkedéscsomaggal segíti a cukorbeteg gyerekeket

2019.11.19

A kormány intézkedéscsomaggal segíti az 1-es típusú cukorbetegséggel élő mintegy 4000 gyermeket, szüleik - indokolt esetben - jogosultak lesznek a gyermekek otthongondozási díjára - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Kisfilm pályázaton nyertek a Salgótarjáni Dornyay SE tájfutói

2019.11.18

A Salgótarjáni Dornyay SE tájfutóinak alábbi hangulatos videója nyerte a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség kisfilm pályázatát, melyet abból az alkalomból írtak ki, hogy jövőre lesz 50 éves a szövetség.

Az életellenes bűncselekményekről tartottak szakmai konferenciát Salgótarjánban

2019.11.17

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága XIV. alkalommal rendezte meg az életellenes bűncselekmények helyszíni szemléinek tapasztalatairól szóló értekezletét.

Gördülékenyebbé vált a járművezetői vizsgáztatás a közlekedési vizsgaközpont felállításával

2019.11.15

A korábbi 6-8 hét helyett jellemzően 2 héten belül kapnak vizsgaidőpontot azok, akik jogosítványt akarnak szerezni.

Egyre zöldebbé válnak Balassagyarmat közterületei

2019.11.15

Balassagyarmaton folytatódott az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. November 13-án, szerdán Zambó Péter, a tárca földügyekért felelős államtitkára, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Csach Gábor polgármester és Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója magyar tölgyet és gömbjuharokat ültetett el jelképesen a Palóc Ligetben és a Huszár Háznál.