2020.07.06, Hétfő

Aktuális

Változékony idővel ér véget a tél

2020.02.27

Pénteken viharos szél, zivatar és havazás is lehet. Vasárnap, a tavasz első napján ismét csapadékos lesz az idő.

Mandalákkal várjuk a tavaszt

2020.02.27

Érkeznek a napos évszakok! A március jó alkalom nagytakarítást végezni otthonunkban. A tiszta terek nyugalmat sugároznak, s visszahatnak elménkre is. A Praktiker szakértője, Boncz Péter segít a rendszerezésben és tippeket ad arra, hogyan teremtsünk harmóniát az otthonunkban.

Salgótarján is megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól

2020.02.26

73 évvel ezelőtt, 1947. február 25-én ezen a napon tartóztatták le a megszálló szovjet hatóságok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Akár 5 ezer e-autó is elkelhet a támogatás nyomán

2020.02.25

Az e-autók üzemeltetése és karbantartása nagyságrenddel olcsóbb, mint a belső égésű motorral hajtottaké.

Már több az egyéni vállalkozó, mint a cég Magyarországon

2020.02.24

Már több mint 530 ezer egyéni vállalkozás működik Magyarországon, ezzel 16 év után újra több az egyéni vállalkozó, mint a társas vállalkozás hazánkban.

Megjelentek a Határtalanul! program következő tanévének pályázati kiírásai

2020.02.23

Az idén induló program célja változatlanul az, hogy megerősítse a fiatalok hazaszeretetét, magyar identitását és a külhoni magyarokkal ápolt kapcsolatrendszerét.

Szja-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése

2020.02.21

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd.

Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

2020.02.21

A Generon szélesebb körű terjesztéséhez egy új divíziót hozott létre a Terrán, melynek vezetője forradalmi változást vár a terméktől.

Hiányszakmákban szereztek képesítést szakdolgozók a salgótarjáni megyei kórházban

2020.02.20

Az elsajátított szakmák között van az aneszteziológiai, a CT/MR-szakasszisztens, a diabetológiai, a felnőttintenzív- és krónikusbeteg-szakápoló, a műtőssegéd-gipszmester, a sugárterápiás szakasszisztens és a hospice szakápoló.

Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Balassagyarmaton

2020.02.19

Teret kap a programban a kortárs színházi előadás és a klasszikus színjátszás, a vígjátéktól a mélylélektani drámáig számos műfajt állítanak színpadra a fellépők.

Dargay Attila emlékkiállítást rendeznek Salgótarjánban

2020.02.19

A lúdas, a fürge, a macskás és a kapitány című tárlatot pénteken nyitják meg.

Nógrád megye Kiváló Krónikásai

2020.02.18

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében a Nemzeti Művelődési Intézet és a József Attila Megyei Művelődési Központ közös szervezésében valósult meg Salgótarjánban 2020. február 14-én a Falusi Krónika – Olvasókörök Irodalmi Találkozója.

Van hová fordulniuk a kapcsolati erőszak áldozatainak

2020.02.17

Országos kampányt indít a kapcsolati erőszak áldozatainak védelmében az Ökumenikus Segélyszervezet. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy van hová fordulniuk a bántalmazottaknak.

Közel 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás

2020.02.16

6,7 kilogramm fölé emelkedett az egy főre eső éves halfogyasztás mennyisége. Ehhez hozzájárult a halhús általános forgalmi adójának csökkentése és az elmúlt évek gazdasági fejlődése is.

Vidám zenés darabbal készül a Színházi Világnapi premierjére a Zenthe Ferenc Színház

2020.02.14

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát a salgótarjáni színház a Váci Dunakanyar Színházzal és a Soproni Petőfi Színházzal közös koprodukcióban viszi színre.

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

2020.02.27

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020-as koncertturnéján

2020.02.26

A koncertek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép.

Távgyógyítók ellen emeltek vádat Nógrád megyében

2020.02.26

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 32 éves férfi és 42 éves társa ellen emelt vádat, akik gyógyító szolgáltatást ígérve 98 ezer forintot csaltak ki egy sértettől.

Márciusban ismét útjára indul a Barlangok Hónapja programsorozat

2020.02.25

Márciusban a Barlangoljunk! programsorozat keretében különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel várják a látogatókat Magyarország nemzeti parkjai. E kampány keretein belül kiemelt figyelmet fordítanak hazánk különleges barlangjainak bemutatására és népszerűsítésére.

Betemetett viadukt kiásására készülnek Salgótarjánban

2020.02.24

Salgótarjáni civilek kiásnák azt a völgyhidat, amelyet 1911-ben építettek, és amit a szénkitermelés megszűnése után, meddőhányóval betemettek.

Üdvözli a szentendrei lengyel konzulátus megnyitását a Nógrád Megyei kormánymegbízott

2020.02.22

Dr. Szabó Sándor ismertetése szerint jelenleg is vannak élő testvértelepülési összeköttetések nógrádi és lengyel falvak, városok között. Példaként említette Salgótarján és Gliwice, Balassagyarmat és Ostroleka, Hollókő és Zgierz vagy Vanyarc és Krempachy kapcsolatait. A kormánymegbízott aláhúzta: ezek szélesítése, bővítése ugyanúgy potenciális lehetőség lesz az új konzulátus megnyitásával, mint új - nem csak testvértelepülési - kapcsolatok kialakítása.

Fontos üzenetet hordoz a salgótarjáni Színház következő előadása

2020.02.21

A február 25-ei, kedd esti előadásra a Tolnay Klári-bérletek érvényesek, illetve szólójegyek vásárolhatók a Városi Jegyirodában (Salgótarján, Fő tér 5.), vagy a zentheszinhaz.jegy.hu weboldalon.

A képernyőn át is szurkolhatunk az olimpiáért küzdő női kéziseknek

2020.02.20

A magyar válogatott hazai pályán küzd a szerbek, az oroszok és a kazahok legjobbjaival; két csapat jut ki a játékokra.

Évértékelő értekezlet Nógrád megyében

2020.02.20

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője értékelte a megye rendőrségének 2019. évi tevékenységét, a megye közbiztonsági és bűnügyi helyzetét.

A házasságkötések megugrása pozitív demográfiai fordulatot hozhat

2020.02.19

Tavaly a házasságkötések száma közel 30 százalékkal nőtt, és ezzel valószínűleg 30 éves csúcsra emelkedett Magyarországon.

Újra meghirdették az ápolónak tanulók ösztöndíját

2020.02.18

Keddtől jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint.

Tavasszal kaphat építési engedélyt a balassagyarmati honvédelmi sportközpont

2020.02.18

Az átdolgozott Nemzeti alaptantervben már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun

2020.02.17

Somoskőújfalu és Somoskő a trianoni döntés következtében négy évig volt a szomszéd állam része.

Ötmilliónál több lottószelvényt vettek a rekordösszegű nyeremény miatt

2020.02.15

Csaknem ötmilliárd forint az ötöslottó fődíja.

Salgótarjáni hölgy a tavalyi év legjobb kézilabdázói között

2020.02.14

A Salgótarjáni Strandépítők KC sportolóját, Uhrin Lilit választotta a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2019 legjobb ifjúsági leány strandkézilabdázójának.