2024.03.01, Péntek

Aktuális

Várossá nyilvánítása évfordulóját ünnepelte Salgótarján

2021.01.29

Salgótarján várossá nyilvánításának 99. évfordulója, valamint a magyar kultúra napja alkalmából tartottak díszünnepséget szerdán a nógrádi megyeszékhelyen. Az eseményen átadták az önkormányzat által alapított díjakat, Salgótarján díszpolgárává Juhász Tibor közgazdászt, korábbi alpolgármestert választották.

Elkezdődött a szécsényi vetési varjak fészkeinek áttelepítése

2021.01.27

A Pulykatelepen található fasoron lesznek az új fészkek.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház programja a magyar kultúra napja alkalmából

2021.01.22

A járványügyi helyzetre való tekintettel a színházak nem tarthatnak előadásokat, de ez nem adhat okot arra, hogy valamilyen formában ne ünnepeljék meg a színházi élet számára is fontos szerepet betöltő napot. A Zenthe Online előadásai között a magyar kultúra napján és az azt követő hétvégén olyan darabokat, illetve beszélgetős műsort tekinthetnek meg a nézők, melyek kapcsolódnak e jeles ünnepnaphoz.

Fejlesztik a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkok turizmusát

2021.01.22

A GEOTOP pályázatnak köszönhetően mintegy 188 ezer euró (több mint 65 millió forint) segíti a túrahálózat bővítését, új tanösvény kialakítását és a túravezetők képzését.

Tavaly a negyedik negyedévre stabilizálódott a magyarországi álláspiac

2021.01.21

A legtöbb új álláshirdetést Nógrád megyében adták fel.

Salgótarjánban továbbra is egészségtelen a levegő minősége

2021.01.19

A légszennyezettség rövid távon elsősorban légúti tüneteket okoz (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), hosszú távon azonban növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.

A hermelin lett az Év Emlőse

2021.01.18

A hermelin kedveli a facsoportokkal tarkított, lehetőleg vízközeli gyepes, füves helyeket, olykor mezőgazdasági művelés alatt álló területeket. Olyan élőhelyfoltokban tud fennmaradni, ahol a művelés nem intenzív.

Szinte az összes felsőoktatási intézménytől egyidőben lehet érdeklődni az online térben

2021.01.15

Január 21-23. között tartják a virtuális Educatiot, felsőoktatási tanulmányokra jelentkezni február 15-ig lehet.

Sosem látott összegű vasúti fejlesztések fejeződnek be idén az országban

2021.01.13

A következő években pedig jelentős korszerűsítések jönnek a 2021-ben 175 éves hazai vasúton.

Koronavírus: megérkezett a Moderna vakcinája Magyarországra

2021.01.12

Megérkezett az első Moderna-vakcinaszállítmány Magyarországra - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Januárban is folytatódik a Zenthe Online

2021.01.11

A decemberi nagy sikerre való tekintettel a Zenthe Ferenc Színház januárban sem hagyja cserben nézőit, folytatja online előadásainak a vetítését.

Folytatódik a társasházak távfűtés-korszerűsítési programja

2020.12.31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított forrásból elinduló pályázat a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódva a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti- és társasházi lakások fűtéskorszerűsítését támogatja.

Tizedik alkalommal csomagolták cipősdobozokba ajándékaikat a kormányhivatal munkatársai

2020.12.30

A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez évben is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját, amelynek keretén belül hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoztak meg “egy doboznyi szeretettel”. A cipősdobozos ajándékozás jubilált: a kormányhivatal - és azon belül elsősorban a salgótarjáni kormányablak - munkatársai tizedik alkalommal jótékonykodtak ilyen formában.

Mérséklődött az ingatlanok drágulása

2020.12.29

Nógrád 110 ezer forinttal lett a legolcsóbb, és kimaradt a legnagyobb mértékben dráguló megyék közül is, noha azok mind az olcsóbbak közül kerültek ki.

A somoskőújfaluiak mézeskalácsból elkészítették egy falu makettjét

2020.12.28

Mézeskalácsból megformázott házak a helyi lakosok által készített mézeskalácsfaluban a somoskőújfalui kultúrházban.

A Zenthe Ferenc Színház februári online műsora

2021.01.28

A korlátozások továbbra is az online színháznak kedveznek, ezért nincs megállás, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház februárban sem hátrál meg, további előadásokat tűztek műsorra.

Így tartsuk be az újévi fogadalmakat

2021.01.24

Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés: míg január első napjaiban lelkesen betartjuk az újévi fogadalmakat, a második hétre inkább nyűggé válik, a harmadiktól pedig már inkább elengedjük – majd jövőre újra próbáljuk… Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat.

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

2021.01.22

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat akár online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A leadott nyilatkozatban történt változás esetén új nyilatkozatot kell tenni vagy a korábbit vissza kell vonni.

Szombaton szervezik a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

2021.01.21

Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.

Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

2021.01.20

Az új koronavírus koncentrációja Debrecenben, Győrben, Salgótarjánban, Szegeden, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) már alacsony, Pécsen azonban az átlagosnál magasabb.

Ösztöndíj és széleskörű lehetőségek várják a szakképzést választó nyolcadikosokat

2021.01.18

Hamarosan dönteniük kell a tanulóknak és családoknak arról, hogy a most nyolcadikosok hol folytassák a tanulmányaikat.

Szlovák-magyar programban dolgoznak a Duna és az Ipoly menti élővilág bemutatásán

2021.01.16

A munka része a Nógrád megyei ipolytarnóci ősmaradványok területének további feltárása és a szlovákiai Karva szolgáltatásainak fejlesztése.

Hatvan köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai

2021.01.14

Az Ipoly Erdő Zrt. Kelet-Cserháti Erdészete december 23-án, 28-án és 29-én a Nógrád megyei Bátonyterenye-Kisterenye, Salgótarján és Vizslás települések határában több mint 50 köbméter illegális hulladékot gyűjtött össze, és több kontérnerbe pakolva szállított el, mintegy 500 ezer forintos költségen.

Jó tanácsok a biztonságos téli közlekedés érdekében

2021.01.13

Az mögöttünk lévő hétvégén már megtapasztalhattuk a tél igazi arcát, ezzel együtt a téli közlekedés velejáróit is.

Nógrád megyében is elkezdődött az oltás a nagyobb szociális intézményekben

2021.01.12

Négy nagyobb bentlakásos intézményt kerestek fel az oltócsapatok a koronavírus elleni vakcinával a hétvégén Nógrád megyében.

Félezer új járművel erősít a Volánbusz

2021.01.11

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére, mindkét pályázatra 2021. február 8-áig várják az ajánlatokat - közölte a közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.

Gépjárműadó: mi változik jövőre?

2020.12.31

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem érinti, plusz teendőjük nem lesz. Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni.  

A legtöbb virsli decemberben fogy

2020.12.30

Továbbra is a virsli a legnépszerűbb húskészítmény kategória a fogyasztók körében. A húskészítmények forgalmából mintegy 20 százalékkal részesednek a különféle virslik és a kategória éves forgalma 30-35 ezer tonna körül mozog.

Változik a közösségi közlekedés szilveszterkor

2020.12.29

A vonatok december 31-én a pénteki, január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi, a Volánbusz járatai december 28. és 31. között a tanítási szüneti munkanapi, január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, 3-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak.

Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

2020.12.28

Szeles, de enyhe idővel kezdődik a hét, többfelé 10 foknál is melegebb lesz. Az év utolsó napjaiban borús, csapadékos idő várható, szilveszter napján néhol hó, havas eső is lehet.