2024.03.01, Péntek

Aktuális

A hétvégi kamionstop visszavonásig feloldva

2020.11.13

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.

Jövőre ültetvénytelepítési pályázatot tervez az Agrárminisztérium

2020.11.12

Az egyre növekvő piaci kereslet kielégítéséhez elengedhetetlen a hazai termelési kapacitás korszerűsítése és bővítése.

Űrkutatási csapatversenyt hirdettek középiskolásoknak

2020.11.11

Irány az űr! címmel háromfordulós űrkutatási csapatversenyt hirdetett a magyarországi és a határon túli középiskolások számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

Karácsonyi rajzpályázat indul gyerekeknek Téli házaló népszokások címmel

2020.11.10

A Hagyományok Háza által indított rajzpályázat témája a téli házaló népszokások, a szentcsalád-járás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás (mendikálás), a betlehemezés, a névnapi köszöntés, a regölés vagy az aprószentek napi vesszőzésének a megjelenítése.

Országszerte tovább nőtt a légszennyezettség

2020.11.09

Salgótarján levegőjét is kifogásoltnak minősítették.

Átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pilisszentiváni megújult látogatóközpontját

2020.11.09

A 200 millió forintból felújított látogatóközpontban a Budai-hegység északi részén, Pilisszentiván, Piliscsaba és Nagykovácsi között elhelyezkedő Szénás hegycsoport élővilágát és a világon egyedül itt élő pilisi lent bemutató interaktív kiállítás, vetítőterem és kültéri foglalkoztató várja a kirándulókat. A projekt részeként megújult a Szénások három tanösvénye.     

Megemlékezés és gyertyagyújtás biztonságban

2020.10.31

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közutakon és a temetők környékén Nógrád megyében.

Többen érettségiznek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

2020.10.29

A járványügyi szabályok betartásával rendben zajlanak az őszi szakmai érettségi vizsgák. Idén 902 diák kezdte meg érettségi vizsgáját szakmai ismeretekből, ebből 339 fő emelt szinten, ami az előző évhez képest több mint háromszoros növekedést jelent.

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.10.29

Az MTI-hez szerdán kora este eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést csütörtökre.

December 15-éig érvényes a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton

2020.10.22

Az Oktatási Hivatal - október 31. helyett - december 15-éig meghosszabbította a diákigazolványok érvényességét, ezért a tanulók december közepéig kedvezményesen utazhatnak velük.

Szombaton tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.21

Az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-cserháti Trófeaszemlét is.

Nógrád megyében 3250 munkahelyet véd meg a versenyképesség-növelő program

2020.10.20

A térségben 12 vállalat kötelezte el magát beruházások végrehajtása mellett, amikor a kormány tavasszal meghirdette a munkahelyeket megőrző programot - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Rétságon kedden, amikor a főként autóipari alkatrészeket gyártó AFT Hungary Kft.-nek átadta a támogatói okiratot.

Vallásturisztikai fejlesztésre kapott támogatást Mátraverebély-Szentkút

2020.10.19

A közelmúltban nemzeti emlékhellyé is nyilvánított Mátraverebély-Szentkút pályázatot nyert a római katolikus búcsújáróhely fejlesztésére, különös tekintettel családbarát-szolgáltatások kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre.

Magyarországon több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el az emberek évente

2020.10.17

Az ENSZ 1979-ban magyar javaslatra nyilvánította október 16-át az élelmezés világnapjává, az idén 41. alkalommal megtartott esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön.

Árad az Ipoly Ipolytarnócnál

2020.10.16

A sok eső miatt heves vízszintemelkedések alakultak ki a Sajón, a Bódván, a Hernádon és az Ipolyon is.

Több mint 50 ezer forintot szánnak az aktív internetezők idén karácsonyi ajándékokra egy felmérés szerint

2020.11.12

Az előző évhez hasonlóan a ruházati cikk (51 százalék), a játék (40 százalék), valamint a szépségápolás és kozmetikum (33 százalék) a három legnépszerűbb, ajándéknak szánt termékkategória. Utazást és különböző jegyeket 2019-hez képest jóval kevesebben terveznek vásárolni, megnőtt viszont azok száma, akik valamilyen otthon is használható sportfelszerelést készülnek ajándékozni.

Továbbra is fontos a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása

2020.11.11

Balassagyarmati rendőrökhöz csatlakozott hétfőn délután dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Körforgalommal csökkentik a járművek sebességét Nagyorosziban

2020.11.11

Körforgalmat építettek ki Nagyorosziban a 2-es főút Rákóczi út-Petőfi úti csomópontjában, hogy lassítsák a településen áthaladó járművek, különösen a kamionok és autóbuszok sebességét.

Téli üzemmódra, 0-24 órás szolgálatra állt át a Magyar Közút

2020.11.10

A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen több mint 1100 munkagépet (nehézgépjárművek, rakodógépek, hómarók) mozgósíthat.

Novemberben hétfőtől vasárnapig tart a Black Friday

2020.11.09

Az utóbbi évek tapasztalata az, hogy a netes kereskedések már nemcsak egy napra hirdetnek fekete pénteket, akár heteken át olcsóbban kínálják termékeiket. A hatalmas árleszállítások ígérete könnyen megtévesztheti a fogyasztókat, kellő körültekintéssel és tudatossággal azonban elkerülhetjük a felesleges bosszúságokat.  

Büntetés-végrehajtási intézetek erősítenék a szülő-gyerek kapcsolatot

2020.11.01

A büntetésüket töltő szülők és gyermekeik kapcsolatát erősíti az a projekt, amelyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet valósított meg a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.

Tovább zöldülnek a települések

2020.10.30

Az elültetett fák szimbólumok, nemcsak erőforrásként szolgálják majd a helyben élőket, hanem emlékeztetni fogják őket arra is, hogy minden egyes fa földbe gyökerezése egy újabb lépés a környezetbarát és fenntarthatóbb jövő felé – mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a településfásítási program alkalmából szervezett faültetésen.

Beszélgető est a Zenthe Szalonban

2020.10.29

Október 30-án elindítja Teátrum Kávéház nevezetű sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

Folytatódik a közúti ellenőrzés Nógrád megyében

2020.10.23

Szakmai bemutatóval egybekötött drónos ellenőrzést tartottak a rendőrök.

Advent a Hargitán

2020.10.21

Az örök hit, remény és szeretet előadása a Zenthe Ferenc Színház Advent a Hargitánja, amely az elmúlt évadra, és országos nagy sikerére való tekintettel újra megtekinthető lesz Salgótarjánban egy este erejéig, október 28-án. November 5-én a Nemzeti Színház deszkáin bizonyít a salgótarjáni teátrum, amelyre jegyek szintén kaphatók a Nemzeti Színház weboldalán.

Online nyitják meg kapuikat a gyárak november 13-án

2020.10.21

Negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Modern Gyárak Éjszakáját. A járvány helyzetre tekintettel az érdeklődők ezúttal virtuálisan tekinthetnek be a gyárak működésébe 2020. november 13-án. Az eseményhez eddig már több mint 60 vállalkozás csatlakozott.

Az Olasz Nyelv Hetét ünneplik hétfőtől világszerte

2020.10.19

Olasz nyelv a szavak és képek között: graffiti, könyvillusztráció és képregény címmel hirdette meg az idei Olasz Nyelv Hete a Világban programsorozatot hétfőtől Olaszország Külügyminisztériuma.

Az évad második premierjét tartotta pénteken a Zenthe Ferenc Színház

2020.10.19

Gábor Andor Dollárpapája hatalmas sikert aratva forgatta fel a péntek és a szombat estét.

Csaknem 1600 civil szervezet nyert forrást a Falusi civil alapból

2020.10.16

Idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.

Egyedülálló módon terjeszti a magyar hagyományokat - most Hungarikum lett

2020.10.15

Lehel Kürtje, a máriapócsi búcsúk és Kecskemét szecessziós városmagja egyszerre kerültek a Magyar Értéktárba.