2020.03.28, Szombat

Aktuális

Cél a balesetek megelőzése

2019.10.16

A 21-es számú főút bátonyterenyei útelágazásánál ellenőrizték a rendőrök a gépjárművezetőket.

Egyre népszerűbbek hazánk natúrparkjai

2019.10.16

A hazai települések 9,5%-ára, az ország területének pedig több mint 9%-ára terjednek ki natúrparkjaink – jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Pilisi Sziklák Natúrpark címátadó ünnepségén, Kesztölcön.

A szibériai tajgán fészkelő barna füzikét fogtak be Nógrád megyében

2019.10.15

Ritka madárkincsre bukkantak, barna füzikét fogtak be a Magyar Madártani Egyesület munkatársai Patak községben egy madárgyűrűző akcióban

Bűnmegelőzés rendőrökkel és rosszcsontokkal

2019.10.14

Tíz újabb Nógrád megyei óvodában indult el a rendőrség Ovi-Zsaru programja.

A rendszeres testmozgás egyértelműen csökkenti a vastagbéldaganat esélyét

2019.10.14

Miközben hazánkban közel egy esztendeje folyik a központilag szervezett vastagbélszűrő program, nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy tudatos életmóddal mi magunk is sokat tehetünk a betegség megelőzése érdekében.

Kinyitott a balassagyarmati uszoda

2019.10.12

Sikeresen zárult a terheléses próbaüzem. Négy heti iskolásoknak szóló tanóra rendszerű működés után megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is a Révész László Tanuszoda.

8 ok, amiért érdemes komposztálni

2019.10.11

A komposztálás során keletkező jó minőségű komposzt talajba juttatása a legősibb talajjavító módszer. Olcsó és hatékony kerti és háztartási hulladék újrahasznosítás, és nem utolsósorban, tápanyagokban gazdag szervesanyag-forrás a növényeink számára. A STIHL kertápolási szakértője, Beh Mariann kisokosából szemezgettünk.

Új gyártócsarnokból új járművek

2019.10.10

Október hetedikén átadták a BM HEROS Zrt. új, nagyjából 1,4 milliárd forintból megépített gyártócsarnokát. A létesítmény egyebek mellett az Országos Mentőszolgálat számára készülő mentőautók gyártására is szolgál – a rendezvényen a mentőszolgálat főigazgatója tizenöt járművet át is vehetett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától.

Fél évszázados fennállását ünnepli a Pilisi Parkerdő Zrt.

2019.10.09

Az eseményen a résztvevők közösen emlékfát ültettek.

Már az utolsó simításokat végzik a felújítás után a Dornyay Turistaházon

2019.10.08

Felkerültek az ablakokba a Salgótarján és környékének természeti értékei bemutató fotók is. 

Újabb kéményseprők szereztek szakképesítést

2019.10.07

Immár tizenkettedik alkalommal osztottak ünnepélyes keretek között bizonyítványt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézményében, ahol szeptember huszonötödikén újabb tizenkilenc frissen vizsgázott kéményseprő szakmunkás vette át oklevelét.

Felújított bölcsődét adtak át Bátonyterenyén

2019.10.05

Új férőhelyeket hoztak létre a Napsugár bölcsődében, korszerűsítették az intézmény eszközeit, bútorait, bővítették a konyhát és új munkahelyeket teremtettek.

Megérkezett, és mostantól igazán magyar a Netflix!

2019.10.04

A világ legkedveltebb sorozatai és filmjei mostantól magyarul is elérhetők a Netflixen.

Odafigyelés és tudatosság: a vastagbélrák szűréssel megelőzhető

2019.10.03

A World Cancer Research Fund (WCRF) kutatásai alapján 2018-ban, Magyarországon százezer lakosra vetítve 51,2 vastagbél daganatos megbetegedést regisztráltak. Ezzel a világranglista – egyáltalán nem előkelő – első helyén állunk, annak ellenére, hogy a betegség már korai stádiumában is jól felismerhető és gyógyítható. Ehhez pedig csak egy kis odafigyelés és egészségtudatosság szükséges.

Hősies Helytállásért elismerésben részesült Mihalik Balázs tűzoltó százados

2019.09.29

Kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat, és kerek születésnapjukat ünneplőket köszöntöttek szeptember huszonötödikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az elismeréseket és ajándéktárgyakat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át a kollégáknak.

Salgótarjánban folytatódik a megyei képzési és állásbörze-sorozat

2019.10.16

A kormányhivatal szervezésében Balassagyarmat után ezúttal Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések után érdeklődőket 2019. október 17-én (csütörtökön) 9 és 12 óra között.

Megéri felújítani a lakást eladás előtt?

2019.10.15

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint nemcsak akkor éri meg felújítani az ingatlanunkat, ha azzal relevánsan növelhetjük az értékét, hanem akkor is, ha gyorsan szeretnénk megválni tőle. Különösen igaz ez a fővárosban, ahol akár 15-20 százalékkal is magasabb áron adhatjuk el felújított otthonunkat.

Mindenszentek előtt ellenőrzésekbe kezd a NAV

2019.10.15

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. október 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Önkormányzati választások Nógrád megyében

2019.10.14

Nógrád megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek:

Ünnepélyesen megnyitotta "kapuit" az újjávarázsolt Majomsziget

2019.10.13

A városközpontban található kis tér a Szécsény-Ért-Ékes Alapítvány szervezésében társadalmi összefogással és munkával szépült meg.

Növekedett az erdőtelepítésre adható támogatás mértéke

2019.10.11

Megjelent a Vidékfejlesztési Program „Erdősítés támogatása” című felhívásának módosítása, mely megemelt támogatással és további jelentős kedvezményekkel kívánja ösztönözni a gazdálkodók erdőtelepítési beruházásait.

Balassagyarmaton indul a megyei képzési és állásbörze-sorozat

2019.10.10

Októberben és novemberben minden nógrádi járásban jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható képzési és állásbörzéje. A kormányhivatal a foglalkoztatási szakterület közreműködésével a megnövekedett munkáltatói igények munkaerő-biztosítása érdekében szervezi a börzesorozatot a megye járási székhelyein.

Nincsenek kirívó jogsértések a kuponos akciókban

2019.10.10

Az év utolsó hónapjaiban a magazinokban és az interneten a vásárlási kedv fokozásának gyakori, népszerű eszközeiként jelennek meg a kuponok. A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeres ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, hogy kirívó jogsértések nincsenek, kifogás mindössze a vizsgált akciók huszadánál merült fel.

Madách Imrére emlékeznek Nógrád megyében és Szlovákiában

2019.10.09

Madách Imrére emlékeznek halála 155. évfordulóján Csesztvén és a szlovákiai Alsósztregován pénteken; a programokon szó lesz arról is, hogy milyen szerepet töltöttek be a nők a költő életében.

Megdőlt a zabari napi hidegrekord

2019.10.08

Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott mínusz 6,2 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete.

A KRIMIT TUD? vetélkedőn mérték össze tudásukat a középiskolás diákok Salgótarjánban

2019.10.07

A rendezvényen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei 4-4 fős középiskolás csapat – összesen 24 diák – vett részt. Az amatőr színjátszók bűnmegelőzési szituációkban a – televízióból sokak által ismert – „Beugró” című műsor játékszabályai szerint mutatták be a jeleneteket.

A Tápláló szeretet program

2019.10.04

A programban idén ezernégyszáz üveg házi készítésű befőttet, szörpöt és savanyúságot adtak át nógrádi nyugdíjasok a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg Hollókőn

2019.10.04

Gasztronómiai élményközponttal gazdagodik az ófalu, a középkori várban pedig új kiállítások és élmények várják majd a látogatókat.

Bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők köre

2019.10.02

Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.

Edward nap Salgótarjánban

2019.09.28

Játékos formában hívták fel a gyermekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására és a biztonságos közlekedésre a Nógrád megyei rendőrök.