2024.03.19, Kedd
A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Nógrád megyében
A kép illusztráció - MTI/Máthé Zoltán

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Nógrád megyében

mti

2021.07.30. 13:51

Nyolc darab Credo Econell 12, szóló típusú alacsony belépésű autóbusz kezdi meg szolgálatát Nógrád megyében az év elején kiírt közbeszerzés eredményeképpen.

Hirdetés

Három autóbuszgyártó 2022 elejéig összesen több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet szállít, amelyekkel országszerte találkozhatnak majd az utasok.
Az első 150 darab Credo Econell 12 típusú, szóló jármű már a nyár végéig megkezdi a szolgálatát; a buszok - Pest megye kivételével - országszerte forgalomba állnak.

A modern járművekkel az utasok többségében Balassagyarmat, Bér, Bercel, Rétság, Mohora, Szécsény, Romhány, Nógrádkövesd, Galgaguta, Ipolyvece, Herencsény térségében közlekedhetnek. A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel.

Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén. Júniusban összesen 6 darab MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós járművet állítottak forgalomba Nógrád megye útjain, a most átadott újabb 8 jármű ezt követi - tájékoztatott.
A főigazgató arra is kitért: a Credo Econell 12 típusú autóbuszoknak köszönhetően a térségben közlekedő helyközi járműállományon belül a szóló kivitelűek 4,37 százaléka újul meg, a teljes állomány átlagéletkora 13,02 évről 11,91 évre csökken. A korszerűsítéssel éves szinten csaknem 2 millió utas számára biztosítanak kényelmesebb utazást.
A Volánbusz közleménye szerint a MÁV-Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2021-ben 1665 autóbuszt szerez be, amelyből várhatóan közel 700 jármű az év végéig meg is érkezik - jelezték utalva arra, hogy a fennmaradó állomány 2022-ben áll majd az utasok szolgálatába. A jármű-fiatalítási program eredményeként a jövő év végéig a Volánbusz teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújul.

AktuálisNógrád megyeVolánbusz