2022.08.16, Kedd

Aktuális

Új csuklós buszokat állítanak forgalomba Nógrád megyében

2021.06.25

A Volánbusz Zrt. hat új, MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbuszt állít forgalomba Nógrád megyében; a korszerű buszokkal a Salgótarján-Litke-Szécsény, Salgótarján-Ipolytarnóc, Salgótarján-Szécsény, Salgótarján-Pásztó autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Már végig lehet tekerni a Legbátrabb Város új kerékpárútjain

2021.06.23

A Penta munkájával 5 kilométer hosszú kerékpárút épült, és körforgalommal váltottak ki egy balesetveszélyes kereszteződést a Nógrád megyei városban.

Átadták a Naplás-tavi kilátót

2021.06.21

A kirándulók egy hete már szabadon látogathatják a kilátót, amelyet - az építményben elrejtett számláló szerint - idáig 4000-en kerestek fel.

Megújult a rendőrőrs Magyarnándorban

2021.06.18

Az önkormányzat és a rendőrség összefogása eredményeként a jövőben az őrsparancsnok és munkatársai új, korszerű épületben látnak el szolgálatot.

Hat alkalommal várja idén az érdeklődőket a Benczúr Kerti Esték népzenei koncertsorozata

2021.06.15

Az első koncertet június 23-án a Nógrád megyei Dobroda zenekar adja, melynek tagjai között van Balogh Kálmán cimbalmos és Fekete Bori énekesnő.

Így közlekedtek Ti! - pályázat Nógrád megyében

2021.06.11

Diákok egyénileg és egy általános iskola osztálya is készített és juttatott el pályaműveket a megyei rendőr-főkapitányságnak.

Elkészült a balassagyarmati strand koncepcióterve

2021.06.09

A városvezetés bekérte az ajánlatokat egy új koncepcióterv elkészítésére, melyet a Sáth és Társa Kft. nyert el.

Turisztikai szálláshelyeket adtak át Szécsényben a Robinson-szigeteken

2021.06.07

Turisztikai szálláshelyeket komfortosítottak és új, négyévszakos szállásokat is kiépítettek a Szécsényben lévő Robinson-szigeteken; a beruházásokat az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át szombaton a Nógrád megyei szabadidős létesítményben.

Jelmezkiállítással nyílt meg a Tolnay Klári Emlékház Mohorán

2021.05.27

Rátkai Erzsi Ferenczy Noémi-, Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas díszlet- és jelmeztervező, érdemes művész, az MMA rendes tagja munkáit mutatják be a nagyközönségnek.

40 előadást tervez idén nyáron a Zenthe Ferenc Színház

2021.05.26

Közel tizenötezer kilométer vár a salgótarjáni társulatra augusztus végéig.

Rendőrségi elismerésben részesült a Nógrád megyei tisztifőorvos

2021.05.19

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Nógrád megyei rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között köszönte meg több helyi szakembernek is a rendvédelmi dolgozók védőoltásának megszervezésében, lebonyolításában, a járvány megfékezésében nyújtott lelkiismeretes, áldozatos munkáját.

A barokk kastély bástyái is megújulnak a festőművészről elnevezett településen

2021.05.17

A szécsény-benczúrfalvi Benczúr-kúriának a Belvárosi Építő adja vissza régi fényét.

Tour de Hongrie Nógrád megyében

2021.05.15

Nógrád megyében 2021. május 15-én 12 óra 40 perckor rajtolnak el Balassagyarmaton a Civitas Fortissima térről a Tour de Hongrie Nemzetközi Országúti Kerékpáros Verseny negyedik szakaszának versenyzői.

Salgótarjánban az új évadra viszik át a félbeszakadt színházi szezon előadásait

2021.05.11

A Székfoglaló Premier Bérlet, a Zenthe Ferenc, a Tolnay Klári, a Vertich József és a Visszataps Bérlet eddig le nem játszott előadásait a 2021/2022-es évadban mutatják be. A bérletek és a megváltott jegyek az új időpontokra érvényesek lesznek, az eddig kiadott, de még fel nem használt valamennyi típusú Szabadbérlet 2022. május 31-ig lesz beváltható.

Meleg, de csapadékos idővel kezdődik a május

2021.04.30

Ezzel együtt meleg várható, május elsején néhol akár 28 Celsius-fokot is mérhetnek, vasárnap délutántól azonban jelentős lehűlésre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Múzeumok éjszakája - Programok Nógrád megyében

2021.06.24

Örömzene, haditorna is várja a látogatókat Nógrád megyében a Múzeumok éjszakája országos programsorozat balassagyarmati, salgótarjáni és szécsényi helyszínein június 26-án, emellett bemutatják a megújult Madách-emlékszobát is.

Az emlékhelyek napja - Balassagyarmat

2021.06.22

A Nemzeti Örökség Intézete hatodik alkalommal rendezte meg az országos programsorozatot azzal a céllal, hogy ismertebbé tegye a nemzeti és történelmi emlékhelyeket és a hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményeket.

Lóháton érkeznek a zarándokok Szentkútra

2021.06.21

A lovas zarándoklat Mátraverbély-Szentkút egyik leglátványosabb eseménye, ráadásul a lovasoknak egy olyan lelki élmény, amely a lóval való közös, olykor viszontagságos vándorlásról szól. Június 27-én lóháton, fogatokkal, szamarakkal, huszáröltözetben érkeznek a zarándokok a nemzeti kegyhelyre, hogy Szent László ünnepén áldást kérjenek állataikra, tevékenységükre.

Beszámolt a megye rendőrkapitánya Salgótarjánban

2021.06.17

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjének 2020. évi beszámolóját.

Bujdosó két aranyéremmel zárt a tájékozódási futók kazári ob-ján

2021.06.14

Bujdosó Zoltán előbb a tájékozódási futók középtávú országos bajnokságát nyerte meg a férfiaknál, majd a Tabáni Spartacus egyik csapatának tagjaként váltóban is aranyérmes lett a Nógrád megyei Kazáron.

Megújult a Bánki-tó strandja

2021.06.10

A strandon gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

Kilencszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

2021.06.08

Legkevesebb 900 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Nógrád megyében. A program megvalósításához a kormány közel 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.

Népes mezőny a honvéd kadét akadályfutó versenyen Bánkon

2021.05.28

Tizenöt középiskola 226 tanulója vett részt a honvéd kadét akadályfutóversenyen pénteken a Nógrád megyei Bánkon, a megmérettetést a Honvéd Kadét Kupa egyik állomásaként rendezte a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar OCR Sport Szövetség.

Két három- és három négynapos hosszú hétvégével számolhatunk jövőre

2021.05.27

„Márciusban és októberben kell majd szombaton ledolgozni egy-egy munkanapot, ami áthelyezés nélkül éppen egy ünnep és hétvége közé esne 2022-ben” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette: „Húsvétkor is négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk otthon, pihenéssel, családi körben ünnepelve.”

Pünkösd után Nyugat-Nógrád településeit keresi fel a kormányablakbusz

2021.05.25

Május elején újra a lakosság szolgálatába állt a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt. A mobilizált ügyfélszolgálat ezekben a hetekben Salgótarján, Bátonyterenye és Pásztó környéki településeket keresett fel, pünkösd után pedig a három nyugat-nógrádi járás egyes községeiben érkezik helybe az ügyintézés.

Nógrád megyébe is érkeznek a fecskék, tilos a fészkeik leverése

2021.05.18

Április eleje a vonuló fecskék költőterületre visszaérkezésének ideje, addigra a megsemmisített fészkeket a kereskedelemben is kapható műfészkek kihelyezésével szükséges pótolni, valamint a madarak számára a fészeképítést elősegítő intézkedéseket meg kell tenni. Adott esetekben szükséges lehet a sárgyűjtő hely kialakítás vagy a tapadást elősegítő felületképzést is.

Két hét alatt tizenkilenc Nógrád megyei települést keres fel a kormányablakbusz

2021.05.16

Újra a lakosság szolgálatába áll a kormányablakbusz Nógrád megyében azzal a céllal, hogy minél kevesebb ügyfélnek kelljen útra kelnie ügyintézés miatt.

Továbbra is tart a "Zebra terv"

2021.05.12

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak munkatársai 2021. május 11-13. között a Zebra terv részeként a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. 

Böjte Csaba tart lelkigyakorlatot szombaton Szentkúton

2021.05.10

A Nógrád megyei búcsújáróhelyen a vasárnapi, 11 órakor kezdődő szentmisét is Böjte Csaba mutatja be.

Májustól újra megnyit a füleki vár

2021.04.30

Az állandó kiállításon látható tárgyak feliratai már angol nyelven is olvashatók lesznek, új fotópanelekkel és fajátékokkal bővül a vármúzeum kínálata, a középső várudvarban megnyitják az egykor ágyúállásként szolgáló három kazamata egyikét, amelyet nemrégiben újítottak fel.