2024.04.20, Szombat
Bővítette gyárát a Hanon Systems Rétságon
MTI/Komka Péter

Bővítette gyárát a Hanon Systems Rétságon

mti

2021.09.14. 20:32

A fejlesztéssel 60 új munkahely jön létre.

Hirdetés

Bővítette gyárát a klímakompresszorokat gyártó dél-koreai Hanon Systems Rétságon; a 8,3 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,7 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára kedden a Nógrád megyei Rétságon.

Sztáray Péter hangsúlyozta: az, hogy a Hanon Systems magyarországi beruházások mellett döntött Pécsett, Székesfehérváron és Rétságon, azt bizonyítja, hogy a cég elégedett az itteni befektetői viszonyokkal.
Kiemelte, hogy rendkívül dinamikusan fejlődnek a magyar és dél-koreai kereskedelmi kapcsolatok.
Tavaly a két ország közötti áruforgalom megközelítette a 4,4 milliárd dollárt, ami 2019-hez képest mintegy 28 százalékos emelkedés. Az idei első fél évben az áruforgalom közel 2,5 milliárd dollár volt - ismertette.
Sztáray Péter hangsúlyozta, hogy a dél-koreai vállalatok jelentős befektetők Magyarországon. A magyar befektetésösztönzési rendszerben 2019-ben a második legtöbb projekt Dél-Koreából érkezett, a létrehozandó munkahelyek tekintetében pedig első helyen állnak.
Az államtitkár arról is beszélt az ünnepségen, hogy a magyar kormány kellő időben hozta meg a gazdaság újraindításához szükséges intézkedéseket, ennek eredményei közé sorolta, hogy tavaly 28 százalékos volt a beruházási ráta, amivel Magyarország harmadik volt Európában, és egy évben minden eddiginél több, 1735 beruházást támogatott a kormány, amivel 265 ezer munkahelyet tudott megmenteni.
Subu Nagasubramony, a Hanon Systems globális pénzügyi vezetője és Ian Choi, a kompresszor termékcsoport vezetője ismertették, hogy a cég teljes körű hő- és energiagazdálkodási megoldásokat kínál hagyományos és elektromos meghajtású járművekhez.
A vállalat jelenleg 51 gyártóüzemet és három regionális központot működtet, és 21 országban több mint 21 ezer embert foglalkoztat.

Balla Mihály országgyűlési képviselő szólt arról, hogy már Nógrád megyében is bérverseny kezd kialakulni, hogy a cégek jó szakembereket tudjanak alkalmazni, és azt kérte, hogy a Hanon Systems működjön együtt a térségbeli szakképző intézményekkel.

AktuálisRétságHanon Systems