2020.03.28, Szombat

Aktuális

Bejárhatjuk az átadás előtt álló Puskás Arénát ezzel a videóval

2019.11.12

Néhány nappal a hivatalos megnyitó előtt az aréna, a játéktér és a lelátó fölött is végigrepülhetünk, de az öltözőkbe is betekinthetünk.

Közművelődési szakmai napot rendeztek Balassagyarmaton

2019.11.12

Nógrád megye ez évi második közművelődési szakmai napjának a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont 2019. november 7-én. A rendezvényen közel 60 közművelődési szakember, civil szervezeti és települési vezető vett részt.

Urnás temetkezési hely épül a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

2019.11.11

150 helyes urnás temetkezési hely is lesz majd a kápolnában, amelynek felújítási munkái várhatóan 2022-ben fejeződnek be.

Ilyen cégvezető válik a Z generációból

2019.11.10

A Z generáció szerint kiváló cégvezető lesz belőlük, mivel tanulékonyság, alkalmazkodóképesség, kreativitás és kíváncsiság jellemző rájuk. A jövő vezetői szerint 2050-ben diploma helyett a vizsgával nem megszerezhető szociális készségeken lesz a hangsúly, és a vezetői képességeket nem feltétlenül az iskolapadban, hanem a munkahelyi ranglétrát végig járva fogják megszerezni – derül ki az Adecco Csoport #CtheFuture Z generációs felméréséből.

Vasárnaptól téli üzemmód a Magyar Közút Zrt.-nél

2019.11.08

A jogszabályi előírásoknak megfelelően - az enyhe őszi idő ellenére - országszerte mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi, fő- és mellékút üzemeltetésében vált át téli üzemmódra: 19 megyei igazgatóságon, 94 mérnökségen és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek.

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Szegeden

2019.11.05

Megerősítette szakmai együttműködését a Szegedi Tudományegyetem, a párizsi École Politechnique egyetem és a kaliforniai székhelyű Tri Alpha Energy (TAE) vállalat. A nemzetközi konzorcium a nukleáris hulladékok kezelésében új megoldást jelentő, lézeres úton előállított neutronokon alapuló, sóolvadékos transzmutátor létrehozásán dolgozik.

Hősi halottjaikra emlékeztek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

2019.10.31

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében 2019. október 31-én helyezték el a márvány emléktáblánál a megemlékezés koszorúját a főkapitányság vezetői és munkatársai.

Rég nem volt annyi házasságkötés Magyarországon, mint most

2019.10.29

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból jól látszik, hogy ismét nagyobb becsülete van a házasságnak - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Véget értek az őszi érettségik írásbeli vizsgái

2019.10.28

Befejeződtek az október-novemberi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a szóbelik november 7-től kezdődnek - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Már az óvodában harcolni kell a dohányzás ellen

2019.10.26

Az egészségfejlesztési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy attól az életkortól érdemes szervezetten fellépni a dohányzással szemben, amikor a gyermekeinket dohányzásra ösztönző, negatív egészséghatások érhetik. A kutatások alátámasztják, hogy a későbbi egészségmagatartásunk szempontjából az óvodás évek mennyire meghatározóak. Ebből a tényből kiindulva fejlesztették ki 1994-ben a magyar szakemberek az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓDMP), amelynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

A szervezett népegészségügyi szűrést erősítik a szűrőbuszos vizsgálatok

2019.10.25

Nógrádszakálon járt a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat elnevezésű program.

Időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon

2019.10.20

A polgármesterjelöltekre leadott szavazategyenlőség miatt időközi választást írnak ki a Nógrád megyei Patakon, ennek időpontjáról később döntenek.

Húszmilliárdos egészségügyi fejlesztések zajlanak az intézményekben

2019.10.18

Nemrégiben orvostechnológiai eszközökkel gazdagodott a szakterület, hiszen a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban is már a legkorszerűbb sugárterápiás eszközök segítik a gyógyítást.

Újra polgármestert választanak Bokor községben

2019.10.18

A két jelölt ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a vasárnapi választás eredménytelen lett.

Bejelentették a 15. Média Építészeti Díja finalistáit

2019.10.17

Az épület kategória döntőse a salgótarjáni Beszterce tér felújítása (Holló Mátyás, indelab; Madarász Dóra, Landspect; Baróthy Anna, S39 Hybrid Design.

A Bükki Nemzeti Park "legöregebb" szalakótái

2019.11.12

A madarászokat nagyon gyakran kérdezik arról, hogy hány évig él egy-egy madárfaj. Pontos válasz nincs, de egy biztos, idén nyáron is költött egy 9 éves szalakóta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén.

Bátonyterenyén folytatódik a megyei képzési és állásbörze-sorozat

2019.11.11

A kormányhivatal szervezésében Balassagyarmat és Salgótarján után ezúttal Bátonyterenyén, az Ady Endre Művelődési Központban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések után érdeklődőket 2019. november 13-án (szerdán) 10 és 12 óra között.

Az egészséges őszi tányér ötven árnyalata

2019.11.11

Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka.

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta

2019.11.08

A magyar szakács- és cukrászművészetért sokat tevő, sokoldalú szakember és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatta be először a nagyközönségnek, és kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is.

A salgótarjáni születésű Handó Tündét jelölik alkotmánybírónak

2019.11.08

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli.

Melegszik az idő az első novemberi hétvégén

2019.11.01

Az első novemberi hétvégén melegszik az időjárás. Kezdetben 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, vasárnap helyenként 20 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Balesetmentesen mindenszentek és halottak napján is

2019.10.30

A kegyelet napján is fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők Nógrád megyében.

Kecskeméten és Szegeden veszélyes, Salgótarjánban kifogásolt a levegő minősége

2019.10.28

Ismét veszélyes a levegő minősége Kecskeméten és Szegeden a szálló por miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a Facebook-oldalán.

Nógrádi sportmászó nyerte az ifjúsági Európa-bajnokságot

2019.10.27

Vályi Gergely révén magyar aranyérem született az ifjúsági B korcsoportban a sportmászók múlt hétvégén rendezett Európa-bajnokságán, az oroszországi Voronyezsben.

Szent Hubertus-búcsút és trófeamustrát rendeznek a szentkúti nemzeti kegyhelynél

2019.10.25

A 11 órakor kezdődő Szent Hubertus-mise a vadászat és az egyház közös hagyományait képviseli. A liturgia azt sugározza, hogy "tiszteljük a Teremtőt és teremtményeit egyaránt, valamint fogadjuk el a természet rendjét".

Egyszerűbb lesz a lakóházak építésének szabályozása

2019.10.24

Nem lesz kötelező az építési napló a maguk számára építtetőknek és változik az egyszerű bejelentés menete.

Ösztönözni kell a méztermelést

2019.10.19

Mintegy 20 ezer család foglalkozik méhészettel, 1,2 millió méhcsalád van Magyarországon és 20-25 ezer tonnát tesz ki évente az országban a méztermelés, amelyet ösztönözni kell intézkedésekkel és támogatásokkal - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a mézfogyasztást népszerűsítő őszi kampányt megnyitó sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az Agrárminisztérium támogatja az erdészeti facsemeték termelését

2019.10.18

Az országos erdősítési és fásítási programok sikerének egyik feltétele, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kiültethető facsemete álljon rendelkezésre az országban, ennek érdekében az agrártárca megújította a szaporítóanyag-termelésre vonatkozó rendeletet, és megkezdte a csemetekertek gépesítési, öntözésfejlesztési támogatási rendszerének kidolgozását.

Nógrádban vetélkedtek az önkéntes mentőszervezetek

2019.10.17

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkéntes mentőszervezetek első országos szakmai vetélkedőjét, amelynek október 5-én Salgótarján adott otthont. A rendezvényen a hivatásos katasztrófavédelmi szervek mellett a társszervek vezetői is képviseltették magukat.

Cél a balesetek megelőzése

2019.10.16

A 21-es számú főút bátonyterenyei útelágazásánál ellenőrizték a rendőrök a gépjárművezetőket.