2024.04.15, Hétfő

Átadták Magyarország leghosszabb gokart pályáját, a balassagyarmati Palócringet

MTI

2021.09.01. 14:50

Az elektromos gokartozási lehetőségen kívül a szervezet jövő hétfőn indítja el a Junior Gokart Challenge elnevezésű programsorozatát, melynek során szimulátorokon és elektromos gokartokon is megmérethetik magukat az érdeklődők.

Hirdetés

Átadták Balassagyarmat mellett Magyarország leghosszabb gokart pályáját, a frissen elkészült Palócringet, melyen nemzetközi versenyek rendezésére is lesz lehetőség.

Alig egy év alatt valósult meg az a terv, amely alapján megépítették az 1,2 kilométer hosszú aszfaltcsíkot - hangzott el az ünnepélyes átadón. Az átadáson Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) elnök-vezérigazgatója elmondta, a gokartozás az autóversenyzés olyan előszobája, amely a szélesebb közönség számára is elérhető, a HUMDA egyik célja pedig az, hogy felkutassa a jövő autó- és motorversenyzőit.

"Ahhoz, hogy tíz év múlva rangos versenysorozatokban magyar versenyzőnek szurkolhassunk, most kell elvégezni a tehetségkutató munkát. Minél többen gokartoznak és azt minél több helyen tehetik meg az országban, akár itt a Palócringen, annál nagyobb az esély arra, hogy ez a munka sikerrel járjon"

- jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

 

Programsorozatokkal is készülnek

Weingartner Balázs hozzátette, az ilyen fejlesztések nemcsak az autósportnak, hanem a szorosan hozzá fűződő területeknek, a közlekedésbiztonságnak és az autóiparnak is hasznosak hosszú távon. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, az elektromos gokartozás - melyre szintén van lehetőség a Palócringen - "nagyon fontos a HUMDA számára", a szervezet ugyanis

jövő hétfőn indítja el Junior Gokart Challenge elnevezésű programsorozatát, melynek során szimulátorokon és elektromos gokartokon mérethetik meg magukat az érdeklődők.

A Palócring a beruházó Drégely és Környéke Egyesület tervének első üteme, a folytatásban pedig a nemzetközi versenyek megrendezéséhez szükséges kiszolgáló létesítményeket is megépítik, ezek várhatóan 2022-ben készülnek el.

AktuálisPalócringgokart versenyautóversenyfejlesztés