2020.07.06, Hétfő

Aktuális

Május 15-én nyit a balassagyarmati skanzen

2020.05.13

A skanzenben a Palóc Múzeum mögötti területen lakóház, gazdasági épületek (istálló, pajta, olajütő) és szakrális emlékek tekinthetők meg. Az épületegyüttes a 18. századi nógrádi falusi építkezést és életmódot mutatja be.

ZEBRA TERV - A gyalogosok védelméért!

2020.05.12

Nógrád megye is csatlakozott az ORFK-OBB kampányához. A gyalogosok biztonsága a cél.

Újra látogathatják a szentmiséket a 65 év alatti hívek Salgótarjánban is

2020.05.11

További előírás, hogy az istentiszteleteken kötelező a maszk viselése a hívek számára, és a padsorokban is meg kell tartani a kellő távolságot egymás között!

Bővítették a térfigyelő rendszert Hollókőn

2020.05.09

A meglévő rendszerhez kapcsolódva 3 új térfigyelő kamerát építettek ki a település különböző részein, az ófalu végén, a hollókői várnál és a Küszöb Információs Irodánál.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

2020.05.08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyével 2020. május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg.

Vonzóbbá teszik az athéni Akropoliszt

2020.05.03

Komoly fejlesztések indultak Görögország legfőbb turistalátványossága, az athéni Akropolisz területén: új látogatói lifteket létesítenek, javítanak a világításon és eltávolítják az állványzatokat.

Nógrádban is fokozott ellenőrzésre lehet számítani májusban

2020.04.30

Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

A Mezőgazdasági Krízisbiztosítási Rendszer is az agrárágazatot segíti majd

2020.04.29

Az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei és a közeljövő kihívásai - ideértve a koronavírus-járvány által okozott jelenlegi piaci és gazdasági körülményeket - rámutatnak arra, hogy szükség van a már meglévő mezőgazdasági kockázatkezelési eszköztár bővítésére.

Elrajtolt a Bükk csillagvizsgálójának építkezése

2020.04.29

Elkezdődött a Bükki Csillagda építése, a répáshutai beruházást a tervek szerint 2021 második felében adják át a nagyközönségnek.

Visegrádi lélegzetláncolat - hogy ők is fellélegezhessenek

2020.04.28

A visegrádi szállodások összefogtak a most értünk helytállókért.

Ne nyúljunk a szarvasfélék kicsinyeihez

2020.04.27

Ezekben a hetekben születnek az őzgidák illetve a gímszarvas- és dámborjak. Fontos tudni: ha a kicsinyeket egyedül látjuk a fűben megbújva, az nem jelenti, hogy elárvultak vagy betegek!

Névadója születésének századik évfordulójára emlékezett a Zenthe Ferenc Színház

2020.04.27

A centenárium napján a színház vezetői és művészei a budapesti Farkasréti temetőben, valamint Salgóbányán, Zenthe Ferenc mellszobránál szűk körű koszorúzással rótták le tiszteletüket a Nemzet Színésze előtt.

A hétvégétől már kapható a friss magyar szamóca

2020.04.25

A hazai termés várhatóan június közepéig-végéig kitart majd.

Zenthe Ferencre emlékezik a Dornyay Múzeum

2020.04.24

A gyermekéveit Salgóbányán töltő színész életében meghatározó volt élete első évtizedében a természetközeliség, a fák szeretete.

Közel kétszáz fát ültettek a nógrádi kormánytisztviselők

2020.04.23

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a „Fákat a Földnek!” elnevezésű akcióhoz csatlakozott. A világméretű környezetvédelmi kampány négy évvel ezelőtt indult, a kezdeményezés célja, hogy az idei - 50. Föld napjára - a bolygó lakosságszámának megfelelő 7 milliárd 800 millió fát ültessenek világszerte.

Javában zajlanak a tavaszi szántóföldi munkák

2020.05.12

A tavaszi árpa, a zab, a magborsó és a cukorrépa vetése – a múlt héten összesített adatok szerint - gyakorlatilag befejeződött. A napraforgó vetése is a végéhez közeledik, 97%-os a készültsége. A kukoricát már 912 ezer hektáron elvetették, ez 92%-os készültséget jelent.

Online erdei iskola sorozat indult a Madarak és fák napján

2020.05.11

Az állami és magán erdőgazdaságok rendhagyó erdei iskolai foglalkozásainak célja, hogy a gyerekek jelen helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésének élményéből, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, illetve hogy a közösségi médiában megosztott órák segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban. 

42 százalékkal esett vissza a cégalapítások száma áprilisban

2020.05.10

A cégalapításokat, a megszüntetéseket és a rendben működő cégeket összesítő fluktuációs index országos értéke 7,96 százalék.  Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas és Csongrád megyékben 5 százalék körüli az értéke, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest és Nógrád megyében ennek a kétszeresét, a fővárosban pedig a 16 százalékot is meghaladta.

A Nógrád megyei rendőrök munkáját segítik az új eszközök

2020.05.08

Fokozott mélységi migrációs ellenőrzést tartottak a 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán a rendőrség és az együttműködő hatóságok munkatársai.

Újra várja vendégeit az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

2020.05.08

Május 8-tól péntek, szombat és vasárnapi napokon tart nyitva.

Mire jó a karantén? Előkerült az Oasis elveszett dala

2020.05.02

Mintha a sors akarta volna, belebotlottam ebbe a régi demófelvételbe, amelyről azt gondoltam, örökre elveszett" - mesélte Noel Gallagher.

Augusztus 15-ig minden tömegrendezvény elmarad Magyarországon

2020.04.30

A kormányzati döntésnek megfelelően idén a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget is elmarad.

Idősotthont ellenőriztek Salgótarjánban

2020.04.29

Salgótarjánban, a Baglyaskő Idősek Otthonában tartottak hatósági ellenőrzést a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai szerdán.

Több mint félezer hektár őshonos erdőt telepít idén a Pilisi Parkerdő

2020.04.28

A kezelt erdőterületek több mint 40 százalékán folyamatos erdőborítást biztosító gazdálkodást folytatnak, ellenállva a klímaváltozásnak és megfelelve a természetvédelmi céloknak.

Anyák napjára készül megható dallal V1tamin, a Happy Gang zeneszerzője

2020.04.28

Az együttes egyik húsz évvel ezelőtti dalát vette elő, hogy meglepje az édesanyákat. Az eredmény szívszorító, biztosan szem nem marad szárazon, aki meghallgatja, és tovább küldi a szülőjének.

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

2020.04.27

Szent György napja alkalmából a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa részesült elismerésben.

A járvány idején az e-sport nyújt lehetőséget a versenyzésre és a szurkolásra

2020.04.26

Most az e-sport képviseli az egész világon a sport alapértékeit: a kiválóságra való törekvést, a kitartást, a kemény munkát és a kimagasló eredményeket.

A Nógrád megyei rendőrök is csatlakoztak a Honvédelmi Minisztérium kihívásához

2020.04.24

A minisztérium „Egy mindenkiért, mindenkiért egy!” jeligével indította a kampányt útjára, és kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a katonákhoz, hogy együtt csináljunk 10.000.000 fekvőtámaszt, jelképezve azt az összetartást, amely az egészség megóvása érdekében szükséges.

Színes kezdeményezést indított a Magyar Közút

2020.04.24

A vállalat úgy döntött kreatív módon vidítaná fel az otthon dolgozó felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Ellenőrzés a balassagyarmati Szent Erzsébet Idősek Otthonában

2020.04.23

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A megelőzésképp is végzett munkák mellett önkormányzatok maszkokkal látják el az ott élőket, illetve más egészségvédelmi, szociális és gazdasági intézkedéseket hoznak a lakosság, a vállalkozók érdekében.