2024.03.01, Péntek

Aktuális

Salgótarján már a 2030-as célt is elérte a károsanyag-kibocsátás csökkentésében

2021.11.17

A klímacsatát és a fenntarthatósági fordulatot "vagy a városokban nyerjük meg, vagy városokban veszítjük el" - jelentette ki Áder János köztársasági elnök, miután hivatalában fogadta Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét kedden.

Áldozatsegítő Pont nyílt Salgótarjánban

2021.10.29

Az irodahelyiséget a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében alakították ki.

Újra megkezdi a termelést a salgótarjáni III. kavicsbánya

2021.10.26

Az itt kitermelt sóderrel és különböző méretű kaviccsal leginkább a megyei, környékbeli építési beruházásokat kívánják kiszolgálni.

Kazamatákat tettek látogathatóvá a füleki várban

2021.10.21

A munkálatok során rendezték és rögzítették a középső vár terültét, rengeteg törmeléket távolítottak el, valamint három kazamatát kitisztítottak és felújítottak.

Pontbegyűjtő csapat ob - itt vannak az eredmények

2021.10.11

A férfiaknál a Pécsi VSK, míg a nőknél a Szegedi Vasutas nyerte a pontbegyűjtő csapat országos bajnokságot vasárnap Szögligeten.

Megújult a salgótarjáni főplébániatemplom és környezete

2021.09.27

Megújították az orgonát, a szobrokat, a falfestményeket, a bejáratot, a lépcsőt, a támfalat, a környező teret, átépítették a vízelvezetést, mellékkápolnát alakítottak ki, és új hangosítást is kapott az épület a mintegy 600 millió forintos beruházás keretében.

Megyei elismerésben részesült a Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője

2021.09.23

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központban tartotta ünnepi közgyűlését a XV. Nógrádi Megyenap alkalmából Nógrád Megye Önkormányzata. Hagyományosan ezen az eseményen vehették át az érintettek az idei megyei elismeréseket, kitüntető címeket és díjakat, ezúttal Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnöktől és Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

Várjátékokat rendeznek Füleken

2021.09.17

Fülek és környékének története az őskortól a középkorig lesz a témája a 21. Füleki Várjátékoknak, amelyet a felvidéki városban vasárnap rendeznek meg.

Bővítette gyárát a Hanon Systems Rétságon

2021.09.14

A fejlesztéssel 60 új munkahely jön létre.

Jövő januártól emelkedik a gyod összege

2021.09.10

Jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Debrecenben.

Ismét indulnak a szarvasbőgés-túrák a Pilisi Parkerdőben

2021.09.08

A nagy népszerűségnek örvendő, a kora esti órákban, szakvezetéssel zajló kirándulások a gímszarvasok nászidőszakában kínálnak páratlan élményt a látogatóknak, akik fül- és szemtanúi lehetnek a szarvasbőgésnek és a szarvasviadaloknak.

Több mint egy fokkal melegebb volt az idei nyár az átlagnál

2021.09.06

Az évszak legalacsonyabb hőmérsékletét, a meteorológiai nyár első napján, június elsején rögzítették. Akkor a Nógrád megyei Zabaron 0,6 fokig hűlt a levegő.

Salgótarjában is várja a sport iránt érdeklődőket az Országos Családi Mozgásfesztivál

2021.08.30

Ingyenes nyár végi és őszi programokat szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség, ahol akár 20 sportág kipróbálására is lehetőség lesz.

A Mars holdjain érdemes az ősi élet nyomai után kutatni

2021.08.17

A Mars holdjai szolgáltathatnak a legnagyobb eséllyel bizonyítékot az ősi élet nyomaira a Marson a japán űrkutatási ügynökség (JAXA) szakemberei szerint.

Második alkalommal szervezik meg a Dióhéj Irodalmi Találkozót

2021.08.14

A neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével szervezett rendezvényt augusztus 21-én tartják Diósjenőn.

Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete

2021.11.01

A Lakiteleki Hungarikum Liget (korábban Lakiteleki Népfőiskola) adott helyet a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezeteit képviselő, mintegy 140 fős vezetőség által megszervezett három napos választás előtti felkészülési tréningnek, amelyre 2021. október 29-31. között került sor.

Egyre több településen magas a légszennyezettség

2021.10.28

Tizenhat településen kifogásolt a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt. Ezek: Budapest, Százhalombatta, Dorog, Esztergom, Dunaújváros, Kecskemét, Szolnok, Szeged, Salgótarján, Eger, Miskolc, Putnok, Oszlár, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár.

Az év utolsó búcsújára készülnek Mátraverebély-Szentkúton

2021.10.25

Október 30-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

Jelentős toborzási hullám a hazai munkaerőpiacon a harmadik negyedévben

2021.10.19

Csökkenést az ország egyetlen megyéjében sem tapasztaltak, a kevesebb hirdetést feladó Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye is 40-50 százalékkal meghaladta az előző évi eredményeket.

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon

2021.09.28

Az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban. Az érintett megyék cukorbetegei ezentúl kényelmesebben, kevesebb utazással érik el a jól felszerelt diagnosztikai központokat, ahol érzékeny műszeres vizsgálatokkal már korai stádiumban felismerhető a neuropátia, vagyis az idegkárosodás.

Olimpiai hegyikerékpár-versenypályát adtak át Nagykovácsiban

2021.09.24

A több mint hat kilométeres, 280 méter szintkülönbségű új létesítmény a versenyzőket, az utánpótlás-nevelést és a kedvtelésből, a testmozgás öröméért kerékpározókat egyaránt szolgálja.

A víz a jövő: megoldódott a Tisza holtágainak folyamatos vízutánpótlása Tiszakécskénél

2021.09.21

A KÖTIVIZIG-nek köszönhetően a jövőben az élő Tiszából kap vizet a négy holtág, így biztosított az élővilág számára a megújuló környezet.

Megújult a Holt-Tisza: meseszép tanösvényt hoztak létre Tiszakécskén

2021.09.16

A beruházás célja, hogy újra erőre kapjon a helyi élővilág. A négy holtág közül hármat kikotortak és a partrendezés is megtörtént, valamint a víz utánpótlása is folyamatos.

Rekordszámú nevezőt várnak a Börzsöny Ringre

2021.09.13

Jövő szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát, amelyre rekordszámú nevezőt várnak.

Már közel 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség  

2021.09.09

A kormány idén júliusban ismét lehetővé tette, hogy az augusztus végéig sikeresen záróvizsgázók nyelvvizsga nélkül is átvehessék diplomáikat. Az egyetemek a nyári döntés alapján mostanáig mintegy tizenegyezer végzős hallgató oklevelét állították ki.

Több mint száz építőipari ellenőrzést folytatott le Nógrád megyében a kormányhivatal

2021.09.07

Egy országos akció keretében 103 ellenőrzést folytattak le építkezéseken, építőipari vállalkozásoknál és építőanyag-kereskedőknél a Nógrád Megyei Kormányhivatal hatóságai, és 44 esetben állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot.

Átadták Magyarország leghosszabb gokart pályáját, a balassagyarmati Palócringet

2021.09.01

Az elektromos gokartozási lehetőségen kívül a szervezet jövő hétfőn indítja el a Junior Gokart Challenge elnevezésű programsorozatát, melynek során szimulátorokon és elektromos gokartokon is megmérethetik magukat az érdeklődők.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések a hétvégi viharkárról a biztosítókhoz

2021.08.21

A viharkár Zala megyét és az ország északi részét, Borsod-Abaúj Zemplén, Nógrád és a fővárost és Pest megyét érintette leginkább.

Az ügyfelek zavartalan átvételére készül az MVM Next

2021.08.16

Az MVM és az E.on Hungária Csoport közötti átfogó megállapodás eredményeként ugyancsak szeptember 1-jétől az MVM Csoporthoz kerül, valamint nevében és arculatában is megújul az Émász Hálózati Kft., amely MVM Émász Áramhálózati Kft. néven folytatja a villamosenergia-hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, illetve Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részein.

Artpiknik Fesztivállal zárul a nemzetközi kortárs művésztelep Cereden

2021.08.13

A művésztelep idei témája a hangáradat volt.