2022.01.23, Vasárnap

Aktuális

Folyamatosan érkeznek a bejelentések a hétvégi viharkárról a biztosítókhoz

2021.08.21

A viharkár Zala megyét és az ország északi részét, Borsod-Abaúj Zemplén, Nógrád és a fővárost és Pest megyét érintette leginkább.

Az ügyfelek zavartalan átvételére készül az MVM Next

2021.08.16

Az MVM és az E.on Hungária Csoport közötti átfogó megállapodás eredményeként ugyancsak szeptember 1-jétől az MVM Csoporthoz kerül, valamint nevében és arculatában is megújul az Émász Hálózati Kft., amely MVM Émász Áramhálózati Kft. néven folytatja a villamosenergia-hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, illetve Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részein.

Artpiknik Fesztivállal zárul a nemzetközi kortárs művésztelep Cereden

2021.08.13

A művésztelep idei témája a hangáradat volt.

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

2021.08.11

A gazdák augusztus végéig e-mailben jelentkezhetnek.

Országos csillagászati programsorozat várja az érdeklődőket a Perseidák hetében

2021.08.10

A programsorozat részeként többek között Baján, Balatonföldváron, Hajdúböszörményben, Salgótarjánban, Szegeden és Zselickisfaludon szerveznek egyebek mellett csillagászati előadásokat, távcsöves bemutatókat, hullócsillaglest, valamint lézeres csillagképtúrákat.

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Nógrád megyében

2021.07.30

Nyolc darab Credo Econell 12, szóló típusú alacsony belépésű autóbusz kezdi meg szolgálatát Nógrád megyében az év elején kiírt közbeszerzés eredményeképpen.

Nógrád megyében továbbra is érvényben marad tűzgyújtási tilalom

2021.07.20

A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Végéhez közeledik a „Sulimoped” program Nógrád megyében

2021.07.16

A több diák is lehetőséget kapott arra, hogy térítés nélkül szerezzen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Több mint félmilliárdból segítette a barlangok és földvárak megóvását a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

2021.07.15

A két program keretében együttesen 560 millió forint értékben zajlottak fejlesztések, melyeknek köszönhetően sikerült a legjelentősebb földvárakat és környezetüket megóvni, illetve 38 barlangban zajlottak állagmegóvó munkálatok.

Rendőrök a 10. Példakép táborban

2021.07.13

A Hanns-Seidel-Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen 2021. július 3. és július 10. között immáron 10. alkalommal rendezte meg a Példakép Táborát Nógrád megyében.  

Száz új munkahelyet teremt a SungEel HiTech bátonyterenyei gyára

2021.07.10

85 ezer négyzetméteres területen működik a gyár, és évente 50 ezer tonna hulladékot hasznosítanak újra.

Útjára indult az "Élet fája" program

2021.07.07

Szécsényben dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány és munkatársai a Példakép Tábor diákjaival közösen ültették el az első fát.

Kiváló vízminőséggel várja a vendégeket a Bánki-tó Strand

2021.06.29

Elvégezték Nógrád megye egyetlen kijelölt természetes fürdőhelyének nyitás előtti ellenőrzését a kormányhivatal szakemberei, de a strandszezon alatt is folyamatosak lesznek a mintavételek.

Új csuklós buszokat állítanak forgalomba Nógrád megyében

2021.06.25

A Volánbusz Zrt. hat új, MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbuszt állít forgalomba Nógrád megyében; a korszerű buszokkal a Salgótarján-Litke-Szécsény, Salgótarján-Ipolytarnóc, Salgótarján-Szécsény, Salgótarján-Pásztó autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Már végig lehet tekerni a Legbátrabb Város új kerékpárútjain

2021.06.23

A Penta munkájával 5 kilométer hosszú kerékpárút épült, és körforgalommal váltottak ki egy balesetveszélyes kereszteződést a Nógrád megyei városban.

A Mars holdjain érdemes az ősi élet nyomai után kutatni

2021.08.17

A Mars holdjai szolgáltathatnak a legnagyobb eséllyel bizonyítékot az ősi élet nyomaira a Marson a japán űrkutatási ügynökség (JAXA) szakemberei szerint.

Második alkalommal szervezik meg a Dióhéj Irodalmi Találkozót

2021.08.14

A neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével szervezett rendezvényt augusztus 21-én tartják Diósjenőn.

Csütörtökön kezdődik a XXX. Palóc Napok programsorozata Füleken

2021.08.12

A négynapos fesztivál alatt színházi előadás, koncert, interaktív városi séta, meseelőadás, operett-előadás és dobshow is várja az érdeklődőket.

Újabb két Ipoly-híd építése rajtolhat el, lezárult a közbeszerzés

2021.08.11

A Colas és a Hídépítő Zrt. építheti meg a határhidakat.

Hetvenöt Nógrád megyei települést keresett fel eddig idén a kormányablakbusz

2021.07.31

Nógrád megye 125 községéből 75-öt már felkeresett újraindulása óta a kormányablakbusz, mely a következő hetekben a kelet-nógrádi járásokban áll majd a lakosság rendelkezésére.

Hazai siker a Salgo Cup EBT tornán

2021.07.28

Története során először nyerte meg az elmúlt hétvégén rendezett XI. SALGO CUP EBT nemzetközi strandkézilabda kupát a Salgótarjáni Strandépítők női strandkézilabda csapata.

Elsőtiszti kinevezés Nógrád megyében

2021.07.17

Nagy Richárd rendőr hadnagy a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon kezdte meg szolgálatát.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Mentők zarándoklata lesz szombaton Mátraverebély-Szentkúton

2021.07.14

Lellisi Szent Kamill ünnepén este hat órakor szentmise kezdődik, majd hét órától Csókay András idegsebész tart előadást hitről és gyógyításról.

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílt Mohorán

2021.07.12

A rendezvény egyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész születésnapi köszöntése is volt.

Ezer kilométernyi turistaúthálózat infrastruktúrája újul meg a Pilisi Parkerdőben

2021.07.09

A Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban végrehajtott fejlesztéssel így többek között közel 1000 új pad-asztal garnitúra, 100 tűzrakóhely és 32 helyen a kerékpárosokat kiszolgáló létesítmények várják a Gerecsében, a Visegrádi-hegységben, a Pilisben, valamint a Gödöllői-dombságban akár gyalogosan, akár kerékpárral kirándulókat.

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton

2021.07.05

A hétfői bejáráson tartott sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, az elmúlt bő tíz év bebizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni, a kormánynak pedig kötelessége, hogy ehhez minden lehetőséget megadjon.

A Mátra erdőségeiben rendezik meg júliusban a Muzsikál az erdő programsorozatot

2021.06.28

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket július 3. és 11. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napokon.

Múzeumok éjszakája - Programok Nógrád megyében

2021.06.24

Örömzene, haditorna is várja a látogatókat Nógrád megyében a Múzeumok éjszakája országos programsorozat balassagyarmati, salgótarjáni és szécsényi helyszínein június 26-án, emellett bemutatják a megújult Madách-emlékszobát is.

Az emlékhelyek napja - Balassagyarmat

2021.06.22

A Nemzeti Örökség Intézete hatodik alkalommal rendezte meg az országos programsorozatot azzal a céllal, hogy ismertebbé tegye a nemzeti és történelmi emlékhelyeket és a hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményeket.