2021.12.07, Kedd
Elkezdődik a vásárcsarnok és piac felújítása Salgótarjánban
A kép illusztráció - pixabay.com

Elkezdődik a vásárcsarnok és piac felújítása Salgótarjánban

mti

2021.04.29. 13:58

Megerősítik a vasbeton pilléreket, kijavítják, megerősítik a tető tartószerkezetét, és kicserélik a héjazatot.

Hirdetés

A megyei jogú város önkormányzata 899,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a beruházásra a a Széchenyi 2020 programban.

Megtörténik a vásárcsarnok épületének komplex energetikai felújítása, miután az elmúlt évtizedekben csak kisebb állagmegóvó munkálatok voltak.
Elvégzik a nyílászárók teljes cseréjét, szigetelik a falazat tartószerkezetét, mindezek révén jelentős energia megtakarítás következhet be az üzemeltetés során.

Parkosított zöldfelületet is kialakítanak a piacudvaron.

A munkákra azért van szükség, mert a vásárcsarnok 1977-ben megnyitott épületének hőtechnikai jellemzői rosszak, az épület falazat váza nem szigetelt, üvegezése egyrétegű, és jelentős a hőátbocsátása. A tető acélszerkezete korrodált, a héjazat vízelvezető képessége, illetve az esővíz elvezetés az épületen belül nem megoldott, a korszerűtlen tetőszerkezet miatt több helyen beázik. Az épület energetikai hálózata pedig a jelenlegi csekély igénybevétel mellett sem tudja biztosítani a mai elvárásoknak megfelelő, biztonságos üzemeltetést. Mindezeken felül a csarnoképület padozatának állaga rossz, burkolata hiányos.

A felújított épületbe új bérlőket is várnak, szélesítve ezzel a kereskedelmi palettát.

A beruházások az önkormányzati tulajdonú épületet érintik, a csarnoképületben külön albetéteken magántulajdonban lévő árusítóhelyiségeket nem.

AktuálisSalgótarjánpiac