2024.04.20, Szombat
Az MVM megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t
A kép illusztráció - pixabay.com

Az MVM megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t

mti

2021.04.27. 15:47

A miskolci központú társaság több mint 400 településen, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein, összesen 15 492 négyzetkilométer területen 740 ezer ügyfél villamosenergia-ellátását biztosítja.

Hirdetés

Az MVM Energetika Zrt. adásvételi szerződést írt alá az ÉMÁSZ Zrt.-vel az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról - közölte az energetikai társaság az MTI-vel.

A társaság megvásárlásával az MVM csaknem másfélmillió ügyfél számára garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a tranzakció annak a tudatos üzleti építkezésnek az újabb állomása, aminek eredményeként az MVM Csoport az elmúlt években a teljes hazai energetikai értékláncot lefedi, és regionális szinten is meghatározó piaci szereplővé vált.

A közleményben felidézték, hogy az MVM és az E.ON még 2019 őszén írt alá megállapodást, amelynek részeként az MVM idén megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t.

Az MVM Csoport a felvásárlással tovább erősíti iparági pozícióját a lakossági és üzleti ügyfelek közvetlen ellátását biztosító infrastruktúrában - mondta Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója, aki arra is utalt, hogy egyben kiemelkedő szakértelemmel is gazdagodik a vállalat.

Az MVM Csoport jelenleg több mint 110 vállalatból áll, a vállalatnál több mint 17 ezer szakértő munkatárs dolgozik az energiatermelés, a tárolás, a kereskedelem, az elosztás, a szolgáltatás, a tervezés, az építés, a szállítás, az adatátvitel, és a startup-inkubáció területén.

AktuálisNógrád megyeJász-Nagykun-Szolnok megyeMVM Energetika Zrt.