2024.04.20, Szombat
Májustól újra megnyit a füleki vár
Füleki Vármúzeum facebook

Májustól újra megnyit a füleki vár

mti

2021.04.30. 11:51

Az állandó kiállításon látható tárgyak feliratai már angol nyelven is olvashatók lesznek, új fotópanelekkel és fajátékokkal bővül a vármúzeum kínálata, a középső várudvarban megnyitják az egykor ágyúállásként szolgáló három kazamata egyikét, amelyet nemrégiben újítottak fel.

Hirdetés

A vár lejtős részén tereprendezési munkálatok is zajlottak, zöldebbé és járhatóbbá alakítva ezzel a várudvart.  

Szombattól a vármúzeum igazgatása alá tartozó Városi Honismereti Múzeum és Nógrádi Turisztikai Információs Központ is nyitva tart, a szintén az intézmény részlegeként működő városi könyvtár keddtől szombatig üzemel.

A Városi Honismereti Múzeum galériájában készülőben van az év első kiállítása. A második világháború haditechnikáját mutatják be Péter Tibor helyi modellező makettjei révén. Láthatók  lesznek azoknak a járműveknek a modelljei is, melyek a füleki események részesei voltak. A tervek szerint egy audiovizuális tájékoztató is elérhető lesz a tárlaton, mely részletesen bemutatja az egykori katonai járművek és fegyvertechnika kicsinyített másait.

A látogatók érdekes és oktató jellegű információkkal gazdagodhatnak az eredeti változatok műszaki paramétereiről, rendeltetéséről és arról, mely katonai műveletek során voltak használatosak.

A kiállítás május 18-tól augusztus 6-ig látogatható.

A Füleki Vármúzeum arra is felhívta a figyelmet, hogy az érvényben lévő járványügyi korlátozások betartása továbbra is szükséges.

AktuálisFüleki Vármúzeum