2024.04.15, Hétfő

Aktuális

Tovább zöldülnek a települések

2020.10.30

Az elültetett fák szimbólumok, nemcsak erőforrásként szolgálják majd a helyben élőket, hanem emlékeztetni fogják őket arra is, hogy minden egyes fa földbe gyökerezése egy újabb lépés a környezetbarát és fenntarthatóbb jövő felé – mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a településfásítási program alkalmából szervezett faültetésen.

Beszélgető est a Zenthe Szalonban

2020.10.29

Október 30-án elindítja Teátrum Kávéház nevezetű sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

Folytatódik a közúti ellenőrzés Nógrád megyében

2020.10.23

Szakmai bemutatóval egybekötött drónos ellenőrzést tartottak a rendőrök.

Advent a Hargitán

2020.10.21

Az örök hit, remény és szeretet előadása a Zenthe Ferenc Színház Advent a Hargitánja, amely az elmúlt évadra, és országos nagy sikerére való tekintettel újra megtekinthető lesz Salgótarjánban egy este erejéig, október 28-án. November 5-én a Nemzeti Színház deszkáin bizonyít a salgótarjáni teátrum, amelyre jegyek szintén kaphatók a Nemzeti Színház weboldalán.

Online nyitják meg kapuikat a gyárak november 13-án

2020.10.21

Negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Modern Gyárak Éjszakáját. A járvány helyzetre tekintettel az érdeklődők ezúttal virtuálisan tekinthetnek be a gyárak működésébe 2020. november 13-án. Az eseményhez eddig már több mint 60 vállalkozás csatlakozott.

Az Olasz Nyelv Hetét ünneplik hétfőtől világszerte

2020.10.19

Olasz nyelv a szavak és képek között: graffiti, könyvillusztráció és képregény címmel hirdette meg az idei Olasz Nyelv Hete a Világban programsorozatot hétfőtől Olaszország Külügyminisztériuma.

Az évad második premierjét tartotta pénteken a Zenthe Ferenc Színház

2020.10.19

Gábor Andor Dollárpapája hatalmas sikert aratva forgatta fel a péntek és a szombat estét.

Csaknem 1600 civil szervezet nyert forrást a Falusi civil alapból

2020.10.16

Idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.

Egyedülálló módon terjeszti a magyar hagyományokat - most Hungarikum lett

2020.10.15

Lehel Kürtje, a máriapócsi búcsúk és Kecskemét szecessziós városmagja egyszerre kerültek a Magyar Értéktárba.

Újabb botlatóköveket helyeztek el Salgótarjánban

2020.10.14

A tavalyi 11 után idén újabb 4, a nemzetiszocializmus áldozataira emlékező, úgynevezett botlatókövet helyeztek el Salgótarjánban: egyet a Madách Imre Gimnázium előtt a tavaly ugyanitt elhelyezett kő mellett, hármat pedig a Fő téren.

A családi otthonfelújítási költségek felét átvállalja az állam

2020.10.14

A támogatást a legalább egy gyermeket nevelő családok igényelhetik, legfeljebb három millió forintot lehet ebből a vissza nem térítendő forrásból fedezni.

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a sok eső miatt

2020.10.13

Északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 millimétert meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

Már több mint százezren vehették át diplomájukat nyelvvizsga nélkül is  

2020.10.12

A kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv egyik első intézkedéseként döntött arról, hogy a nyelvvizsga hiánya miatt beragadt diplomák a rendkívüli helyzetre tekintettel kiadhatók. Szeptember végéig több mint százezer egykori és jelenlegi hallgató kapta kézhez oklevelét a felsőoktatási intézményektől.

Kormánymegbízotti dicséretben részesült a Nógrád Megyei Kormányhivatal 22 munkatársa

2020.10.11

Írásbeli dicséreteket adott át a napokban dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal salgótarjáni, központi épületében. A hivatalban tavaly teremtették meg a belső elismerések hagyományát; akkor 11, most 22 kormánytisztviselő vehette át az oklevelet és az amellé ajándékozott könyvutalványt.

Újabb felújított épületet adott át a kormányhivatal Salgótarjánban

2020.10.07

Hivatalosan is átadták a Salgótarjáni Járási Hivatal Útügyi Osztályának megújult épületét, mely egyben a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak is otthont ad. Ez már a hetedik olyan kormányhivatali ingatlan Nógrád megyében, amelyet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásából sikerült felújítani.

Többen érettségiznek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

2020.10.29

A járványügyi szabályok betartásával rendben zajlanak az őszi szakmai érettségi vizsgák. Idén 902 diák kezdte meg érettségi vizsgáját szakmai ismeretekből, ebből 339 fő emelt szinten, ami az előző évhez képest több mint háromszoros növekedést jelent.

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.10.29

Az MTI-hez szerdán kora este eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést csütörtökre.

December 15-éig érvényes a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton

2020.10.22

Az Oktatási Hivatal - október 31. helyett - december 15-éig meghosszabbította a diákigazolványok érvényességét, ezért a tanulók december közepéig kedvezményesen utazhatnak velük.

Szombaton tartják az idei utolsó zarándoklatot Szentkúton

2020.10.21

Az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-cserháti Trófeaszemlét is.

Nógrád megyében 3250 munkahelyet véd meg a versenyképesség-növelő program

2020.10.20

A térségben 12 vállalat kötelezte el magát beruházások végrehajtása mellett, amikor a kormány tavasszal meghirdette a munkahelyeket megőrző programot - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Rétságon kedden, amikor a főként autóipari alkatrészeket gyártó AFT Hungary Kft.-nek átadta a támogatói okiratot.

Vallásturisztikai fejlesztésre kapott támogatást Mátraverebély-Szentkút

2020.10.19

A közelmúltban nemzeti emlékhellyé is nyilvánított Mátraverebély-Szentkút pályázatot nyert a római katolikus búcsújáróhely fejlesztésére, különös tekintettel családbarát-szolgáltatások kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre.

Magyarországon több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el az emberek évente

2020.10.17

Az ENSZ 1979-ban magyar javaslatra nyilvánította október 16-át az élelmezés világnapjává, az idén 41. alkalommal megtartott esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön.

Árad az Ipoly Ipolytarnócnál

2020.10.16

A sok eső miatt heves vízszintemelkedések alakultak ki a Sajón, a Bódván, a Hernádon és az Ipolyon is.

Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért

2020.10.15

A biztonsági öv életet menthet! Kérjük fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Fotóhónap - Robert Doisneau-kiállítással nyílik meg a rendezvénysorozat

2020.10.14

A Fotóhónap programjaihoz Budapesten kívül Bács-Kiskun, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád és Hajdú-Bihar megye települései is helyszíneket biztosítanak, így az ország mind a 7 régiójából csatlakozott kiállítás a fesztiválhoz.

Felfüggesztett börtönt kapott egy robbanóanyagokat gyártó fiatalember Nógrádban

2020.10.13

Jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Salgótarjáni Járásbíróság egy 21 éves Nógrád megyei férfit, aki engedély nélkül állított elő robbanóanyagokat és robbanószereket. Társát, aki a bűncselekmény elkövetésékor fiatalkorú volt, az ügyészség korábban megrovásban részesítette.

Több mint 500 tonna illegális szemetet gyűjtöttek össze a Magyar Közút területéről

2020.10.13

A Tisztítsuk meg az Országot! projekt erejét a társadalom adja, mindez a lakosság tevékeny együttműködése, a fényképes bejelentések beküldése nélkül nem valósulhatott volna meg.

Pénzről, szerelemről, panamáról…. Zenthe színház péntek és szombat este Salgótarjánban

2020.10.12

Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. A hármas koprodukcióban készült előadást a salgótarjáni teátrum a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen valósítja meg.

Közös képzés és szolgálat Romhányban

2020.10.10

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség kutyavezetői és négylábú segítői vettek részt a képzésen, amely után közös szolgálatot láttak el.

Fotós maratont rendeznek Salgótarján környékén a Medves-hegységben

2020.10.07

Ötödik alkalommal rendezik meg az Olympus Medvesi Fotós Maratont október 9-11. között Salgótarján környékén a Medves-hegységben; Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvényén idén is több tízezer fotó készül el a három nap alatt, a résztvevőket, akik madárlesekből, emelőkosárból, várakból is fotózhatnak, túravezetől kísérik.