2024.04.16, Kedd

Aktuális

Húsz éve nyílt meg Mohorán a Tolnay Klári Emlékház

2020.09.11

Emlékkiállítás nyílik Rátkai Erzsi díszlettervező munkáiból és emlékfalat avatnak a Pacsirta című film relikviáiból. A vendégeket múltidéző pódiumbeszélgetés várja, amelyen színművészek idézik fel emlékeiket Tolnay Kláriról.

Kiemelten fontos földtani értékeink megőrzése

2020.09.10

Különösen nagy hangsúlyt kap a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén, hiszen a nemzeti parkok közül itt található a legtöbb, mintegy 1250 barlang és Magyarország legnagyobb karsztvíz-bázisa is.

Legszebb őszi esküvői helyszínek

2020.09.10

Egyre többen házasodnak kora ősszel, többek között a természet szépsége miatt. Ha a nagy napot erdőben, hegyek között, csodatévő helyen, tóparton vagy hamisítatlan palóc faluban képzeli el a pár, a helyszínválasztásához adunk néhány ötletet.

Mediátorokat képeztek Nógrádban

2020.09.09

A Nógrád megyei bűnmegelőzési szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a leghatékonyabb konfliktuskezelési módszereket alkalmazzák az iskolákban.

Szeptembertől a Börzsönyben is jár a Kajla kisvasút

2020.09.08

A Szob-Márianosztra-Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny útvonalon közlekedő új Kajla kisvasút szeptembertől szombaton és vasárnap, a nyári időszaktól pedig majd csütörtöktől vasárnapig vehető igénybe.

Megújult Pilisszentlélek katolikus temploma

2020.09.08

Ünnepi misén adták át szombaton a háromszáz fős szlovák nemzetiségű Pilisszentlélek teljesen felújított katolikus templomát, amely 1857-ben épült.

A nyári hőség utolsó napjain is folyamatosak a munkavédelmi ellenőrzések Nógrád megyében

2020.09.07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzések során azon munkavállalók egészségének védelmére, akik a nyári meleg miatt a szokásosnál is fokozottabb megterhelésnek lehetnek kitéve a munkahelyeken. Az ellenőrzések az utolsó nyári napokon is folytatódnak.

Salgótarjánban ismét magas az ózonkoncentráció

2020.08.31

Nyáron a déli, kora délutáni órákban a koncentráció jellemzően magas, emiatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Továbbra is lehet online nyelvvizsgázni

2020.08.28

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnésével sem szűnik meg az online nyelvvizsgázás lehetősége.

Nagyszabású kampány indul a magyar méhekért és méhészekért

2020.08.27

Stratégiai megállapodást írt alá az Agrármarketing Centrum, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Takarékbank

Új turistaúton is elérhető a Prédikálószék

2020.08.26

A Prédikálószék a Pilisi Parkerdő egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, amelynek vonzerejét a 2016-ban elkészült kilátó tovább növelte. A környék a kirándulószezon hétvégéin jócskán megtelik, ezért örömhír a turisták és kirándulók számára az új turistaút.

Ne így szállj ki! Kösd be magad! - kampány Nógrád megyében

2020.08.26

A biztonsági öv használatára hívják fel a figyelmet a rendőrök.

Sok településen ismét magas az ózonkoncentráció

2020.08.24

Sok településen ismét magas az ózonkoncentráció - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombati adataiból.

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Nemzetgazdasági érdek a magyar borok oltalmazása

2020.08.21

Jelentős gazdasági károkat okoznak az Európába beáramló és a világban megtalálható hamis borok, ezért nemzetgazdasági érdek, hogy a hazai termesztők a különböző oltalmakkal meg tudják védeni a minőségi magyar borokat, ebben nyújt segítséget szolgáltatásaival a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére

2020.09.11

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, amely az egykori lakóházára került kihelyezésre.

Bemutatták Rubik Ernő A mi kockánk című könyvét

2020.09.10

A könyv a következő hetekben Németországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában is megjelenik, októberben pedig Kínában, Dél-Koreában, Szlovákiában és Csehországban.

Képviselő-testületet és polgármestert is választanak vasárnap Vizsláson

2020.09.09

A polgármesteri tisztségre négyen pályáznak.

Folyamatos a parlagfüves területek felderítése Nógrád megyében

2020.09.09

A földtulajdonosnak és földhasználóknak folyamatosan gondoskodniuk kell a parlagfű-mentesítésről, ennek elmulasztásáért 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Turcsány László nyerte az időközi képviselő-választást Salgótarjánban

2020.09.08

Az érvényes szavazatok 47,93 százalékát megszerezve, a függetlenként induló Turcsány László nyerte Salgótarján 3. számú választókerületében az éppen az ő lemondása miatt szeptember 6-ára kitűzött időközi önkormányzati képviselő-választást.

Még fontosabbá vált a vírus terjedését vizsgáló kérdőív rendszeres kitöltése

2020.09.07

Az egy főre eső találkozások száma az augusztus végi adatokhoz képest az iskolák újranyitásával és a munkába való visszatérés miatt jelentősen megnövekedett, ami fokozottan felértékeli a kontaktkutatások szerepét. A kérdőívet a járványügyi védekezés sikere érdekében naponta érdemes kitölteni.

Tovább folytatódik a "Házhoz megyünk!" bűnmegelőzési program Nógrádban

2020.09.07

A pásztói piacon várták az érdeklődőket a rendőrség prevenciós szakemberei.

Elismeréseket adtak át Nógrádban, állami ünnepünk alkalmából

2020.08.29

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Nógrád megye rendőrfőkapitánya ünnepi állománygyűlésen jutalmazta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

Döntés született: 32 milliárd forintos vasúti fejlesztés indul

2020.08.27

32 milliárd forintot biztosít az állam a kötöttpályás projektek előkészítésére.

Színészekkel mérkőzik az SBTC

2020.08.27

A Színészválogatott lesz az SBTC öregfiúk-csapatának ellenfele e hét végén, augusztus 30-án, vasárnap délután Salgótarjánban.

Tanévkezdés: Biztonságosan rajtolhatnak a rajzórák is

2020.08.26

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton ellenőrzött 21 különböző színes ceruza, tempera, krepp papír, színes rajzlap és fűzőlap mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő

2020.08.25

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy palotási, Szabadság úti épület főzőkonyhájában augusztus 18-án délelőtt.

Csökkenteni kellene az iskolatáska súlyát

2020.08.24

Csökkenteni kellene az iskolatáska súlyát - mondta Lazáry Áron, a Semmelweis Egyetem gerincgyógyászati tanszéki csoportjának vezetője, gerincsebész főorvos az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A népesség egy jelentős része szingli

2020.08.22

Egy átlagos magyar szingli 30 éves és Budapesten él, ha férfi, akkor középfokú végzettséggel rendelkezik, ha pedig nő, akkor diplomával. A szingli nők körében sokan dolgoznak bolti eladóként, irodai adminisztrátorként vagy pénzügyi tanácsadóként. A férfiak körében pedig sok az informatikus, a lakatos és a kamionsofőr.

Rendőrkézen a kifosztás gyanúsítottja

2020.08.19

Egy 42 éves nőt vettek őrizetbe a balassagyarmati rendőrök.