2024.04.20, Szombat
Fejleszti gyártástechnológiáját a Pirazol Kft. Salgótarjánban
A kép illusztráció - pirazol.hu

Fejleszti gyártástechnológiáját a Pirazol Kft. Salgótarjánban

mti

2021.02.25. 14:07

A fejlesztés építési beruházást és eszközbeszerzést is magában foglal.

Hirdetés

Európai uniós támogatással korszerűsíti gyártástechnológiáját, és új fémipari gyártó-szerelő csarnokot alakít ki a Pirazol Gyártó-kereskedő és Szolgáltató Kft. Salgótarjánban.

A cég 241 millió forintot nyert a beruházásra a "Magyar Multi Program III. - A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása" című pályázaton, a vissza nem térítendő támogatás a kiadások 45 százalékát fedezi.

 

A megvalósuló kapacitásbővítés három fő piaci szegmensre koncentrál, amelyre jelenleg, illetve közép- és hosszú távon is egyre növekvő kereslet mutatkozik.
Az egyik az óceánjáró luxushajókra kerülő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártása, a másik a hidrogéntöltő-állomások létesítéséhez elektrolízises, készre szerelt, komplett hidrogénfejlesztő berendezések gyártása, a harmadik pedig különféle nyomástartó berendezések gyártása. Utóbbi hazai értékesítésre, az előbbi kettő exportra megy.
A fejlesztés építési beruházást és eszközbeszerzést is magában foglal. Új, közel 800 négyzetméteres fémipari gyártó-szerelő csarnok épül közvetlenül a meglévő épület mellé, de attól teljesen független szerkezettel, daruzott kivitelben.
A már meglévő csarnokban készítik elő a gyártáshoz használt alapanyagokat, az új csarnokban a végszerelés történik, itt kerülnek fel a termékekre a különböző szerelvények, műszerek, pneumatikus elemek és vezérlő elektromos egységek.
Mivel a vállalkozás olajipari és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik, így az elkészült végtermék minőségi paraméterei kiemelkedő jelentőséggel bírnak. A beszerzésre kerülő új eszközökkel a hibákat minimalizálni lehet, így elkerülhetők a költséges utómunkák, továbbá kevesebb olyan gyártási folyamat lesz, amelyet eddig alvállalkozóknak kellett kiadni.
Megvásárolnak egy kétfőtartós csarnoki híddaru rendszert, két hegesztőfejes sínen mozgatható hegesztőállványt 60 tonnás fix tartályforgatókkal, és egy ipari tartálycsiszoló gépet.
 

AktuálisPirazol Kft.Salgótarján