2024.04.19, Péntek
Nagytudású készülék: az ózongenerátor

Nagytudású készülék: az ózongenerátor

2021.02.09. 07:24

Az ózongenerátorok kapcsán egyre több helyen és szélesebb körben informálódhatunk, főleg a koronavírus megjelenése óta. 

Hirdetés

Ez azonban nem jelenti azt, hogy korábban ne használtak volna ózongenerátorokat a különböző egészségügyi, vendéglátóipari és élelmiszeripari egységek. 

 

De vajon mire is jó egy ilyen készülék?

Ahogy az a nevében is benne van, az ózongenerátor ózongázt állít elő, amely 50-szer hatékonyabb fertőtlenítési képességgel rendelkezik, mint a klór. A különböző baktériumok, vírusok és gombák sem képesek immunitást kialakítani ellene. Az ózon egy 3 oxigénatomból álló reagens molekula, egy erős oxidálószer, amely az élő szöveteket támadja. Megbontja a vírusok, baktériumok sejthártyáját, a szerves molekulaláncokat feldarabolja és kíméletlenül elpusztítja azokat. Éppen ezért közkedvelt fegyver a penész elleni küzdelemben is.

 

A látható penészfoltokat vegyszerrel el lehet tüntetni, azonban a szétszóródott spórákat lehetetlen maradéktalanul kiirtani. Az életben maradt spórák pedig gyorsan elszaporodnak és újra megtelepednek a falakon, bútorokon és tárgyak felületén.

 

Az ózon gáz halmazállapotának köszönhetően képes olyan helyekre is eljutni, ahová más, a hagyományos fertőtlenítőszerekkel nem lehet eredményes baktérium-és vírusirtást végezni. Az ózongáz a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által képes megállítani a gombák sejtnövekedését, szaporodását, valamint megszüntetni az egészségre gyakorolt káros hatásukat.

 

Egy nagy teljesítményű ózongenerátor más gyakori problémára, az ágyi poloskákkal szemben is megoldást kínál. Ezek az apró méretű rovarok nappal a falak réseiben telepednek meg, éjjel pedig gazdatestre vadásznak. Nagy teljesítményű készülékekkel, mint pl. a Chrome 28000 ózongenerátor elpusztíthatóak, erről a 28 000 mg ózon gondoskodik, amit ez a készülék óránként előállít. Behatol a falrepedésekbe, a matrac és bútorok szöveteibe, az élősködők nem tudnak elbújni előle.

 

 

Küzdelem a vírusokkal szemben

Az elmúlt időszakban több cikk is megjelent az ózongenerátor vírusokkal szembeni hatékonyságáról. Japán kutatók kimutatták, hogy az ózon már kis koncentrációban is képes csökkenti a koronavírus terjedését, míg magas, 1-6 ppm közötti koncentrációban semlegesíti azt. A kereskedelmi forgalomban kapható ózongenerátorokkal ez a koncentráció,a készülék teljesítményétől függően 30 m2-en 15-30 perc alatt érhető el.


 

Biztonságos használat

Az ózonnal történő légtisztítás rendkívül egyszerű folyamat. A készülék működtetése nem igényel különösebb előképzettséget vagy szakértelmet és a szükséges óvintézkedések betartása mellett nem okozhat kárt az emberi szervezetben. Azonban fontos körültekintőnek lenni.

 

A legfontosabb, amit tudni kell, hogy az ózon az oxidációs képessége miatt minden élő szervezetre hatást gyakorol. A kezelés alatt tehát nem tartózkodhat sem kisállat, sem ember, sem pedig növény az adott helyiségben. Az ózonos kezelés után a fertőtlenített helyiséget pedig alaposan ki kell szellőztetni és csak azt követően szabad újra belépni a szobába.

 

Otthona levegőjének tisztítása hetente csupán néhány órát vesz igénybe, így mindig nyugodtan élvezheti a kórokozóktól és baktériumtól mentes levegőt.

 

A megfelelő készülék kiválasztása

Mielőtt ózongenerátort vásárolnánk, fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk hivatalos forrásokból. A felhasználási célok, a kezelt terület méretei, az ózongenerátor teljesítménye, valamint a használat rendszeressége mind-mind fontos tényező.

 

Az ózongenerátorshop oldalán elérhető ingyenesen kiválasztási útmutatóval könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő készüléket.

Aktuálisózongenerátor