2024.04.19, Péntek
Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton
Illusztráció - Pixabay

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton

MTI

2021.07.05. 16:34

A hétfői bejáráson tartott sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, az elmúlt bő tíz év bebizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni, a kormánynak pedig kötelessége, hogy ehhez minden lehetőséget megadjon.

Hirdetés

Balassagyarmat önkormányzata 21,2 hektárnyi új iparterületet alakított ki a város déli gazdasági zónájában a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) forrásából, a kormány 549,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a beruházáshoz. A hétfői bejáráson tartott sajtótájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, az elmúlt bő tíz év bebizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni, a kormánynak pedig kötelessége, hogy ehhez minden lehetőséget megadjon.

Csach Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: az új iparterületeket közművesítették, és megépítettek egy 1,2 kilométeres, a nyugati és a déli iparterületet összekötő utat. Kitért rá, a beruházás további lehetőségeket tartalmaz, hiszen több mint 200 hektárnyi szabad iparterülettel rendelkeznek még. Mint mondta, Balassagyarmat és Szügy térsége lett Nógrád megye gazdasági motorja.

Skuczi Nándor, a konzorciumi partner Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott, a rendszerváltozás óta nem volt annyi fejlesztés vidéken, mint az utóbbi öt-hat évben. Véleménye szerint a beruházások azt segítik, hogy az emberek ott boldoguljanak, ahová születtek.

Balla Mihály (Fidesz), a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a megyét 2010 környékén a magas munkanélküliség jellemezte, de a gazdaságot érintő fejlesztések - különösen Nyugat-Nógrádban - azt eredményezték, hogy már alig magasabb a ráta az országos 3,3 százalékos átlagnál, és elérték azt is, hogy Nyugat-Nógrád adja a megyei export 64-65 százalékát.

AktuálisSzügyi Ipari ParkNógrád megyeBalassagyarmat