2024.04.20, Szombat
Új csuklós buszokat állítanak forgalomba Nógrád megyében
A kép illusztráció - Volánbusz Zrt. facebook

Új csuklós buszokat állítanak forgalomba Nógrád megyében

mti

2021.06.25. 18:19

A Volánbusz Zrt. hat új, MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbuszt állít forgalomba Nógrád megyében; a korszerű buszokkal a Salgótarján-Litke-Szécsény, Salgótarján-Ipolytarnóc, Salgótarján-Szécsény, Salgótarján-Pásztó autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Hirdetés

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósak, akadálymentes kialakításúak és 300 kilogramm teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők - írták a közleményben.

Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

A hat autóbusz annak a 204 darabos flottának a tagja, amelynek megvásárlásáról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. Az új, magas komfortfokozatú járművekkel országszerte találkozhatnak majd az utasok a helyközi elővárosi vonalakon.

A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 darab új, csuklós autóbusz több ütemben, várhatóan augusztus végéig folyamatosan megérkezik és forgalomba áll a Volánbusz kötelekében.

AktuálisVolánbusz Zrt. Nógrád megye