2024.03.28, Csütörtök
Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílt Mohorán
Tolnay Klári Emlékház facebook

Koncz Gábor életművét bemutató kiállítás nyílt Mohorán

mti

2021.07.12. 13:20

A rendezvény egyben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész születésnapi köszöntése is volt.

Hirdetés

Koncz Gábor 1938. július 8-án született Mezőkeresztesen. A Koncz Gábor 83 éve nyeregben című kiállításon bemutatják a mezőkeresztesi emlékeket, fotók idézik meg a művész gyerekkorát és családját, de kiállítanak régi képeslapokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település régi címerét is. Újabb felvételeken feltűnnek Koncz Gábor gyermekei és unokái is, de kiállítják a művész díjait is.

Az első teremben a színész híresebb filmszerepeit mutatják be plakátokon és fotókon: a Gyula vitéz télen-nyáron, a Magyarok és A dunai hajós című alkotásokat vagy A névtelen vár című sorozatot.

A másik teremben Koncz Gábor színházi munkásságát dolgozzák fel színészként, rendezőként. Közös fényképeken látható Koncz Gábor Gobbi Hildával, Ruttkai Évával, Papp Verával, Páger Antallal és Nagy Annával is.

Bemutatják a kiállításon A névtelen várban használt ládikát, amelyben a trónörökös lány iratait mentették, a személyes tárgyak között Koncz Gábor csizmáját, ruháit, korcsolyáját, kalapját, pásztorbotját és nyergét is láthatja a közönség.

Koncz Gábor életét gyerekkorától végigkíséri a lovak szeretete, ami visszaköszön a fényképeken is.
A színművész, aki a Halhatatlanok Társulata, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja, maga is beszélt az ünnepségen életéről, és ő mutatta be a kiállított tárgyakat.

AktuálisMohoraKoncz Gábor