2024.04.20, Szombat
Rendőrök a 10. Példakép táborban
police.hu

Rendőrök a 10. Példakép táborban

police.hu

2021.07.13. 15:46

A Hanns-Seidel-Alapítvány a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen 2021. július 3. és július 10. között immáron 10. alkalommal rendezte meg a Példakép Táborát Nógrád megyében.  

Hirdetés

A tábor célja, az elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek egyhetes kikapcsolódásának és pihenésének megszervezésével párhuzamosan olyan programok biztosítása, amelyek követendő jövőképet állítanak a diákok elé. A tábor lényege, hogy a tanulók olyan kézzelfogható, pozitív példaképpel találkozhassanak, akiket megismerve rájönnek, hogy érdemes kitartóan tanulni és a kitűzött céljaikért küzdeni.

A tábor sikerét mutatja, hogy minden évben egyre több gyermek szeretne részese lenni a színvonalas rendezvénysorozatnak.

A szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban megrendezett táborban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai – mint évről évre – az idén is egy napon át, forgószínpad szerűen tartottak játékos foglalkozásokat és bemutatót a diákoknak.

Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte 2021. július 6-án a tábor résztvevőit. Ezt követően a 8 és 12 év közötti, mintegy nyolcvan diák – csapatokat kialakítva – az állomásokon bűn- és balesetmegelőzési ismeretekkel kapcsolatos játékos foglalkozáson vehettek részt. A diákok motorszimulátorral gyakorolhatták a vezetést, meghallgathatták a bűnmegelőzési szakemberek „A nyár veszélyei című” figyelemfelhívó előadását, valamint megtekinthették a rendőrség eszközeit, a szolgálati motort és a gépkocsit is.  Nem maradhatott el a gyermekek nagy kedvence, a kutyás bemutató sem, amelyet minden táborozó nagyon kíváncsian várt.

A rendőrök a foglalkozások alkalmával kötetlen beszélgetés során saját élményeiket mesélték el a diákoknak, bemutatták a rendőri szakma szépségeit.

 

AktuálisPéldakép táborSzécsény