2024.03.04, Hétfő

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gyermeknapon újból kinyitnak a nógrádi szertárkapuk

2019.05.24

Aktuális

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra, hiszen a katasztrófavédelem ismét megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár hatodik alkalommal. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

Öt ifjú tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

2019.02.19

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 15-én tartotta Budapesten a katasztrófavédelem tisztjelöltjeinek és a tűzoltószakképzésben végzettek kibocsátó ünnepségét. A rendezvényen százhatvankilenc leendő tűzoltó tett fogadalmat – közülük öten Nógrád megye mentő-tűzvédelmét erősítik.

Önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében is

2018.08.06

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus negyedikén rendezte meg a megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete, a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület útnak indító ünnepségét.

Nagy Ho-ho-horgászok Maconkán

2018.06.10

A hat órás, egyéni teljesítményeket díjazó eseményen öt megye harmincnyolc sporthorgásza összesen 225 kilogramm halat fogott ki.

Kiderült kik a legügyesebb alkotók Nógrád megyében

2018.05.27

Óvodások és iskolások összesen ötszáznyolcvanegy alkotással vettek részt a versenyben, s mostanra az eredményeket is kihirdették.

Döntött a nógrádi tűzoltó bírálóbizottság

2018.05.14

Közel hatszáz szebbnél szebb pályázat érkezett az alkotói pályázatra, ezekből választotta ki a megyei bírálóbizottság a területi első, második és harmadik helyezetteket, emellett különdíjakat is megszavaztak.

Május 4-e munkaszüneti nap a katasztrófavédelemnél

2018.05.03

Aktuális

A katasztrófavédelem készenléti és ügyeleti szolgálatai ettől függetlenül, folyamatosan ellátják feladataikat.

IV. Karancs Gyalogtúra Kazáron

2018.04.18

Aktuális

Nógrád megye újabb páratlan szépségű látványosságához, a Kazáron található Riolittufához kirándultak el a IV. Karancs Gyalogtúra és Családi Nap résztvevői szombaton.

Közel öthektárnyi terület égett le tegnap Nógrád megyében

2018.04.06

Aktuális

Négyszer vonultak szabadtéri tűz miatt a tűzoltók.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek

2018.03.22

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Az idén is lesz alkotói pályázat

2018.03.07

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságra.

Osztálykirándulás és szelfi Brúnó századossal, a tűzoltó kutyával

2018.02.16

Fényképezkedj Brúnóval, járd körbe a laktanyát, tudj meg izgalmas részleteket a tűzoltói hivatásról, rajzold- vagy írd le és küld vissza a megélt élményeidet, majd nyerj egy egyedülálló tűzoltóbemutatót óvodádnak vagy iskoládnak.

Átadták Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárát

2018.02.08

Az egyesület még az idén Nógrád megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete lehet.

Idén is összemérhetik tudásukat a legrátermettebb diákok

2018.01.31

Aktuális

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2018 tavaszán ismét megrendezi az általános és középiskolásoknak szóló Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny döntőjét. A helyi első és a megyei második fordulók legeredményesebb csapatai április 15-ig adhatják be jelentkezésüket.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő

2018.01.11

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz.

Összesen húsz alkalommal riasztották hétvégén szabadtéri tüzekhez a nógrádi tűzoltókat

2019.02.25

Aktuális

Szombaton tizennégy alkalommal, vasárnap pedig hat esetben riasztották szabadtéri tüzek miatt a Nógrád megyei tűzoltókat.

Ne szórakozzunk a tűzoltókkal!

2018.10.09

Aktuális

Mátraverebélybe riasztotta hajnalban a tűzoltókat egy illető, arról tett ugyanis bejelentést, hogy ég a háza. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók értek ki elsőként a káreset helyszínére, de ott tüzet, füstöt, vagy bármi egyéb tűzre utaló nyomot nem találtak. A valótlan bejelentést tevő súlyos büntetésre számíthat, amiért szándékosan megtévesztő jelzést adott le a segélyhívó központba.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek

2018.06.21

Aktuális

Idén öt önkéntes mentőszervezet jut Nógrád megyében pályázati támogatáshoz központi forrásból, közel kétmillió forint összértékben. Az erre vonatkozó döntést a közelmúltban hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Nógrád megye nyerte az országos ADR-szakmai versenyt

2018.06.07

A veszélyes áruk közúti szállításának kontrollját végző szakemberek között a Nógrád megyei páros bizonyult a legjobbnak.

Nógrádi tűzoltók mentettek vadkacsa-családot

2018.05.24

Négy vadkacsa-fióka esett egy öt méter mély túlfolyóba pénteken délután a Salgótarján északi részén lévő Tóstrandon.

Születésnapját ünnepelte a nógrádi tűzoltókutyus

2018.05.11

Ötödik születésnapját ünnepelte tegnap Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya.

Belügyminiszteri elismerés két Nógrád megyei tűzoltónak

2018.04.21

Hulitka László tűzoltó őrmester Bátorságért érdemjelet, Szabó László tűzoltó őrnagy Szent Flórián érdemjelet vehetett át tegnap Dr. Pintér Sándortól, Magyarország belügyminiszterétől, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából a Belügyminisztériumban megrendezett ünnepségen.

Salgótarjáni középiskola nyerte el a vándorkupát

2018.04.12

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Nógrád megyei területi döntőjét szerdán Salgótarjánban.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek

2018.03.23

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.

Az iparbiztonsági szakterület tartott felkészítést

2018.03.10

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a salgótarjáni és balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági feladatokat ellátó, három évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező kollégái, továbbá a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végző személyi állomány részére tartottak felkészítést Salgótarjánban.

A polgári védelem napján

2018.03.03

A Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartottak március elsején délután megemlékezést Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében. A délelőtt Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon megrendezett központi ünnepségen miniszteri, illetve főigazgatói elismerést adományoztak két Nógrád megyei önkéntesnek.

Tizennyolcadszor is tűzvédelmi emlékpályázat

2018.02.09

Kitekintő

Május 7-ig várják a pályázatokat a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra. A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.

December hónap fotója

2018.02.06

Átadták a „December hónap Nógrád megyei fotója” elismerést.

Díszparancs a kiemelkedő teljesítményért

2018.01.18

Galanics Petra tűzoltó főhadnagy és Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester vehetett át igazgatói díszparancsot kiemelkedő sporttevékenységéért.

Az elmúlt félév munkáját értékelte a Nógrádi Katasztrófavédelem

2018.01.08

Meghatározták 2018 első félévének legfontosabb feladatait is.