2024.04.26, Péntek

Születésnapját ünnepelte a nógrádi tűzoltókutyus

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.11. 08:56

Ötödik születésnapját ünnepelte tegnap Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya.

Hirdetés

A gyermekek kedvence, Brúnó százados épp öt éve, hogy megszületett, ennek alkalmából a salgótarjáni Mackóvár Központi Óvoda gyermekei látogatták meg és köszöntötték őt tegnap délelőtt salgótarjáni szolgálati helyén. A gyermekek a „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltó kutyával” címen zajló program keretében érkeztek a laktanyába, ahol Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő fogadta őket. Az alezredes tanító jelleggel jó néhány hasznos tanácsot adott részükre, így például szó volt a környezetükben bármikor előforduló tűzveszélyekről, megtanulták a tűzoltók segélyhívó telefonszámát és a baj esetén követendő magatartásformákról is beszélgettek.

 

A tűzoltói hivatást, a szakfelszereléseket és gépjárműparkot a „B” szolgálati csoport tűzoltói mutatták be részükre, majd ezt követően több kedves dalt – köztük két születésnapi köszöntőt - elénekelve közösen felköszöntötték a szülinapos Brúnót. A tiszteletbeli százados kutya a tűzoltóktól is kapott egy-egy kifejezetten a részére készített „tortát”, emellett a pásztói Csibe Cukrászda és a Karancskeszi-Marakodipusztán működő BélaVára Tanya is meglepték a négylábút, pontosabban az őt meglátogató gyerekeket, egy egyedi és rendkívül ízletes tortaszelettel. A jutalomfalat-torta Brúnónál, a csokitorta a gyermekek körében aratott elsöprő sikert, majd ezt követően a látogatás zárásaként természetesen a közös szelfik sem maradtak el.

 

A gyerekek olyannyira jól érezték magukat a tűzoltóságon, hogy többen elhatározták – még a kislányok is - , hogy ha nagyok lesznek, akkor bizony ők maguk is tűzoltók lesznek, addig viszont megígérték, hogy amikor csak tudják, meglátogatják Brúnó századost. Legközelebbi alkalom erre a május 27-i gyermeknapi „Nyitott szertárkapuk” rendezvény lehet, ahová családjukkal, barátaikkal együtt várnak minden kicsit és nagyot a tűzoltók Salgótarján mellett Bátonyterenyén, Pásztón, Balassagyarmaton, Szécsényben, Bercelen és Rétságon is.

AktuálisBrúnó kutyaNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság