2024.03.29, Péntek
Összesen húsz alkalommal riasztották hétvégén szabadtéri tüzekhez a nógrádi tűzoltókat

Összesen húsz alkalommal riasztották hétvégén szabadtéri tüzekhez a nógrádi tűzoltókat

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.25. 18:35

Szombaton tizennégy alkalommal, vasárnap pedig hat esetben riasztották szabadtéri tüzek miatt a Nógrád megyei tűzoltókat.

Hirdetés

Szombaton a legnagyobb kiterjedésű tűz az Endrefalva és Piliny közötti területen történt, ahol hathektárnyi legelőterület égett le. Szabadtéri tűz volt emellett Taron két különböző helyszínen: egyik helyen öt hektár, míg a másikon három hektár száraz fűvel, bozóttal és náddal borított terület égett le. Sóshartyánban, Hugyagon és Nógrádon két-két hektáron égett a vegetáció, Rimócon pedig egy hektárnyi területen volt tűz. Szirákra két alkalommal vonultak a tűzoltók, az egyik területen ötszáz négyzetméteren, míg a másikon száz négyzetméteren égett a nádas és a száraz fű. Őrhalomban négyszáz négyzetméternyi, Pásztó egyik helyszínén félhektárnyi, míg a másikon kétszázötven négyzetméternyi területen lángolt a vegetáció, emellett kisebb területen keletkezett szabadtéri tüzekhez vonultak a tűzoltók Szarvasgedére és Nógrádmegyerbe is. Szombaton a szabadban keletkezett tüzek a pásztói, a rétsági, a balassagyarmati, a szécsényi, a bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltóknak, valamint a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Szécsényfelfalu Községi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltóinak adtak munkát.

 

Vasárnap hat alkalommal vonultak szabadtéri tüzek miatt a Nógrád megyei tűzoltók. Taron tizenöt hektáron égett a száraz fű és a bozótos, Nógrádmegyerben három hektáron a nádas, Bátonyterenyén két hektárnyi nádas és két körbála állt lángokban, Béren egy hektáron, Hugyagon és Cserhátsurányban pedig száz-száz négyzetméteren égett a száraz fű. A tüzeket a pásztói, a salgótarjáni, a szécsényi, a balassagyarmati, a berceli és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az önálló beavatkozásra jogosult Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Karancs Speciális Mentőszolgálat és az Észak-Mátra Mentő Egyesület önkéntes tűzoltói oltották el kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel.

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság