2024.04.20, Szombat

Az iparbiztonsági szakterület tartott felkészítést

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.03.10. 10:59

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a salgótarjáni és balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági feladatokat ellátó, három évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező kollégái, továbbá a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végző személyi állomány részére tartottak felkészítést Salgótarjánban.

Hirdetés

A képzést Bakos Krisztián tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg, majd ezt követően a veszélyesáru-szállításban résztvevő gépjárművek szabályos, forgalomból történő kiterelésére, a gépjárművek megállítására és azok ellenőrzésére, továbbá a kényszerítő eszközökre, illetve azok használatára vonatkozó jogszabályokból és belső szabályozókból tartott elméleti képzést.

A főfelügyelőt követően Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa tartott gyakorlati képzést. Ennek során a résztvevők bővíthették ismereteiket az önvédelmi fogásokra vonatkozóan, valamint gyakorolhatták a képzésen elsajátított távolságtartási, fogásból szabadulási, elvezető fogásokra vonatkozó technikákat és a különböző bilincselési módszereket.

A továbbképzés második felében az állomány egy salgótarjáni vezetéstechnikai pályán, modellezett szituációban gyakorolta az elméleti előadáson elsajátított ismereteket. Az ellenőrpárok elvégezték a veszélyes árut szállító gépjármű forgalomból történő szabályos kiterelését és megállítását, majd gyakorolták az intézkedéstaktikai képzésen tanult technikai fogásokat is. Az oktatást egy elemző, értékelő megbeszélés zárta, melyen a résztvevők megoszthatták egymással tapasztalataikat.

AktuálisSalgótarjánNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság