2024.06.15, Szombat

Osztálykirándulás és szelfi Brúnó századossal, a tűzoltó kutyával

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.02.16. 15:00

Fényképezkedj Brúnóval, járd körbe a laktanyát, tudj meg izgalmas részleteket a tűzoltói hivatásról, rajzold- vagy írd le és küld vissza a megélt élményeidet, majd nyerj egy egyedülálló tűzoltóbemutatót óvodádnak vagy iskoládnak.

Nógrád megyében, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgál Brúnó százados, az ország "leglustább tűzoltója". Az ötéves labrador 2013 októberétől teljesíti szolgálati kötelezettségeit salgótarjáni állomáshelyén, s ez idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind pedig elsősorban a gyerekek körében.

Mint minden labradornak, Brúnónak is a vérében van a játékosság és az emberszeretet, s ezt minden adandó alkalommal ki is fejezi. A parancsnokságra gyakran érkeznek gyermekcsoportok, akik a laktanya, a tűzoltógépjárművek, a védőfelszerelések és a technikai eszközök megismerése mellett előszeretettel játszanak Brúnó századossal.

A tűzoltó hivatás bemutatása és egyben a gyermekek tűzvédelmi ismereteinek fejlesztése, felelősségtudatra nevelése érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén először szervezi meg a „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltókutyával!” című programját, amelynek lényege, hogy óvodás és általános iskolás csoportokat vár a salgótarjáni tűzoltók laktanyájában (Salgótarján, Szent Flórián tér 1.). A parancsnokság tökéletes osztálykirándulási helyszín is lehet a diákoknak - Nógrád megye természeti értékeinek feltérképezése közben „pihenésképp” beilleszthető a programba a nagyjából egy órás laktanyalátogatás.

A látogatásokról minden alkalommal fénykép készül és a program sikeréről időről időre beszámol az igazgatóság weboldalán. A látogatást követően az óvodás és általános iskolai első osztályos gyermekeknek rajzban, az általános iskolai felsőbb tagozatos diákoknak pedig írásban kell visszaküldeni a Brúnóval megélt élményt. Az az óvoda és az az általános iskola, ahonnan nyár végéig a legtöbb rajz és megírt történet érkezik, egyedülálló tűzoltóbemutatót nyer, emellett korosztálynak megfelelő tűzmegelőzési oktatást kap.

A programra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben az alábbi címen: [email protected] Ebben írják meg, hogy mikor és hány fővel szeretnének érkezni, valamint minden esetben adják meg a kapcsolattartó telefonszámát, akivel kollégáink egyeztethetnek. További kérdés esetén keressék az igazgatóság szóvivőjét az alábbi telefonszámon: 0036-30/9743-459.

AktuálisBrúnó kutyaNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság