2024.04.20, Szombat

Nagy Ho-ho-horgászok Maconkán

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.06.10. 14:00

A hat órás, egyéni teljesítményeket díjazó eseményen öt megye harmincnyolc sporthorgásza összesen 225 kilogramm halat fogott ki.

Hirdetés

Rendhagyó időpontban, június 7-én rendezte meg az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület az Észak-magyarországi Tűzoltó Horgászversenyt Maconkán. A legtöbb és a legnagyobb hal is egy-egy szabolcsi tűzoltó hálójába került. Az első szektorban a borsodiak, a második szektorban a nógrádi horgászok győzedelmeskedtek.

 

A regionális versenyen öt megye – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék és a Gazdasági Ellátó Központ – képviseletében 38 egyéni versenyző vett részt. A Mátra hegység lábánál, festői környezetben elterülő Maconkai-víztározó és tórendszer területén, a gáton, két szektorban zajlott az „örömhorgászat”. A versenyzők hat órán át, tetszőleges horgásznemben, egy bottal mérték össze tudásukat, és a folyamatos mérlegelésnél minden hal számított.

A maconkai horgászterületet halfajok tekintetében egyedülálló változatosság jellemzi. Az itt megtalálható 52 féle fajból harapott ponty, keszeg, kárász, harcsa, és tokhal is a horogra. A verseny kétszer tizenkilenc versenyzője összesen 225 kilogramm halat fogott ki. A horgászok nem csupán egymással, hanem a halakkal is mindvégig sportszerűen viselkedtek, hiszen a zsákmány a mérlegelés után minden esetben sértetlenül visszakerült a tóba.

A délutáni eredményhirdetésen Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak járó díjakat.

 

Eredmények:

Összesített teljesítmény:

I. helyezett: Horváth Tibor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – 62,125 kg hal
II. helyezett: Bartha Sándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – 49,570 kg hal
III. helyezett: Szabó Csaba, Nógrád megye – 20,175 kg hal

1. szektor

I. helyezett: Pipoly Norbert, Borsod-Abaúj-Zemplén megye – 16,425 kg hal
II. helyezett: Dienes László, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – 13,075 kg hal
III. helyezett: Orjovics Tibor, Borsod-Abaúj-Zemplén megye – 10,000 kg hal

2. szektor

I. helyezett: Kovács Péter, Nógrád megye – 11,875 kg hal
II. helyezett: Csoór Tamás, Nógrád megye – 7,975 kg hal
III. helyezett: Papp Zoltán, Nógrád megye – 6,200 kg hal

A legnagyobb halat fogó sporttárs címet egy kapitális méretű 16,65 kg-os itáliai tokhal kifogásáért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiBartha Sándor vehette át.

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságMaconkahorgászverseny