2024.04.24, Szerda

Kiderült kik a legügyesebb alkotók Nógrád megyében

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.27. 08:26

Óvodások és iskolások összesen ötszáznyolcvanegy alkotással vettek részt a versenyben, s mostanra az eredményeket is kihirdették.

Hirdetés

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság - folytatva a hagyományt - ebben az évben is kiírta felmenő rendszerű alkotói pályázatát, amelyen óvodások és iskolások mutatták be saját szemszögükből a tűzoltói hivatást – többnyire rajz formájában. 

Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyintézményében tartották meg az alkotói pályázat eredményhirdető ünnepségét, ahol a korcsoportok szerinti tizenkét győztest Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötték. A megyei  katasztrófavédelmi igazgató nyitóbeszédében megköszönte az ötszáznyolcvanegy beérkezett pályaművet mind az óvodásoknak és diákoknak, mind pedig a felkészítő pedagógusoknak, majd elmondta, a neves tagokból álló megyei bírálóbizottságot idén ismét sikerült komoly kihívás elé állítaniuk a pályázóknak. Az óvodás, 6-10 éves, 11-14 éves, valamint 15-18 éves korosztály mindegyikéből érkeztek pályaművek: ötszázhetvenhat rajz, két vers és három mese, emellett a legmagasabb beküldött összmennyiség alapján pályázhattak a „Legkreatívabb iskola 2018”, illetve a „Legkreatívabb óvoda 2018” címre is.

 

A szakmai zsűri elé név nélkül kerültek az alkotások, s május 9-én együtt döntöttek a végeredményekről. A tét nagy volt, hiszen a megyei díjátadón kihirdetett első helyezettek művei részt vesznek az országos döntőn is, amelynek eredményhirdetésére május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban kerül majd sor, erről már Juhász László beszélt a jelenlévőknek. Mint mondta, örömmel tölti el, hogy idén ilyen magas számú pályázat érkezett, s különösen büszke arra, hogy országos átlagban is kiemelkedik ez a szám. Az igazgató és a tűzoltósági főfelügyelő ezt követően kihirdették a várva várt eredményeket. 

 

A legtöbb pályázatot, összességében százhuszonöt pályaművet az ovisok kategóriájában a salgótarjáni Gyermekkert Tagóvoda gyermekei küldték, míg az általános iskolások közül az endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola küldte be a legtöbbet, összesen hatvankilenc alkotást. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a legkreatívabb óvoda és iskola címet Nógrád megyei intézmények nyerték-e, de a beküldött mennyiség, s az ezekbe fektetett munka már önmagában is példaértékű.

 

Szabadkézi rajz I. korcsoport

I. helyezett: Bánszegi Áron „Égő lakások” című alkotása

II. helyezett: Oláh Liána „A falu lángokban” című alkotása

III. helyezett: Oláh Kamilla „Társasház tűzben” című alkotása

Szabadkézi rajz II. korcsoport

I. helyezett: Oláh Simeon Zsolt „Erdei tűzvész” című alkotása

II. helyezett: Kiss Bence „Tűzoltó autó” című alkotása

III. helyezett: Bátori Kamilla „Brúnó” című alkotása

Szabadkézi rajz III. korcsoport

I. helyezett: Lantos Patrícia Eszter „Tűzoltók munkája” című alkotása

II. helyezett: Mag Viktória „Ég a fenyves” című alkotása

A szabadkézi rajz kategóriában Rácz Izabella „Tűzveszély az erdőben” című nyerte el a Nógrád Megyei Hírlap különdíját.

Plakát kategóriában Vastag Zsombor „Ha baj van segítünk” című alkotása nyerte el a Nógrád Megyei Hírlap különdíját.

Óvodás korcsoportban a balassagyarmati Nyitnikék Tagóvoda Napraforgó csoportja vehetett át különdíjat a Nógrád Megyei Hírlaptól.

A Nógrád Megyei Hírlap és a salgótarjáni Dornay Béla Múzeum közös különdíját Bátori Áron nyerte el „Ég a ház” című alkotásával.

AktuálisNógrád megyeNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságalkotói pályázat