2024.03.28, Csütörtök

Döntött a nógrádi tűzoltó bírálóbizottság

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.14. 08:30

Közel hatszáz szebbnél szebb pályázat érkezett az alkotói pályázatra, ezekből választotta ki a megyei bírálóbizottság a területi első, második és harmadik helyezetteket, emellett különdíjakat is megszavaztak.

Hirdetés

A korábbi évekhez hasonlóan az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is kiírta felmenő rendszerű alkotói pályázatát óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A leadási határidő május 3. volt, a szakmai zsűri pedig május 9-én ült össze, hogy eldöntse, kik lettek a legjobbak, így kik azok, akik az országos mezőnybe továbbjutottak. A pályázaton, amelyre óvodások és iskolások – ez utóbbi három korcsoportra bontva – küldhették be alkotásaikat, a tűzoltói hivatást, a tűzoltókat kellett ábrázolni, mindenkinek saját maga látásmódja szerint.

A szakmai zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen az előző évekhez hasonlóan az idén is nagyon sok, összesen közel hatszáz pályaműből kellett kiválasztania a három korcsoport és a kategóriák három-három legjobb pályázatait. A Nógrád megyei pályázatok fővédnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a bírálóbizottság elnöke Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész, a bírálat levezetője Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, tagjai pedig a megyében tevékenykedő elismert szakemberek: Kelemen Tímea, a Salgótarjáni Városi Televízió szerkesztő-riportere, Gerhát Karina, a Nógrád Megyei Hírlap újságírója és Kéri István, a 100.4 Rádió 1 főszerkesztője voltak. A megyei bírálóbizottság tehát döntött, az eredményeket azonban csak a hamarosan megrendezésre kerülő megyei eredményhirdetésen árulják el.

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságalkotói pályázat