2024.04.26, Péntek

Belügyminiszteri elismerés két Nógrád megyei tűzoltónak

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.04.21. 15:15

Hulitka László tűzoltó őrmester Bátorságért érdemjelet, Szabó László tűzoltó őrnagy Szent Flórián érdemjelet vehetett át tegnap Dr. Pintér Sándortól, Magyarország belügyminiszterétől, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából a Belügyminisztériumban megrendezett ünnepségen.

Hirdetés

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első – hangsúlyozta beszédében Kontrát Károly, államtitkár az ünnepségen. Mint kifejtette, a rendőrök és tűzoltók munkája kiváltja a magyar emberek elismerését, megelégedését. A hivatásosok veszélyes feladatokat vállalnak, de a veszélyt fölülírja a hivatástudat és az elszántság, amivel minden nap hazájukat szolgálják az egyenruhások.

„Önöknek kiemelkedő szerepük van abban, hogy a biztonságot a jövőben is garantálni lehessen, éppen ezért a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a haza érdekeit és értékeit védelmező munkatársak magas színvonalú munkáját megbecsülje" – mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a kormány a megbecsülését az elismeréseken túl azzal is kifejezte, hogy ígéretének megfelelően az új szolgálati törvénybe foglalt kiszámítható előmenetelt és illetményrendszert alakított ki.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a cél továbbra is az, hogy mindkét szervezet számára rendelkezésre álljanak a megfelelő feltételek nemcsak a napi munkavégzéshez, hanem a szakma rangjának emeléséhez is. Kontrát Károly emlékeztetett, 2017-ben 6800 új szolgálati gépjárművet adtak át, a tűzoltók munkáját pedig száz új, hazai gyártású gépjárműfecskendő is segíti.
Az ünnepségen Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért Érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, illetve Szent Flórián-érdemjeleket adott át, továbbá soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket, valamint különböző emléktárgyakat adományozott. Április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

Az ünnepség keretében kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Bátorságért érdemjelet adományozott Hulitka László tűzoltó őrmesternek, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, aki egy égő családi házból és annak melléképületéből robbanások közepette távolított el felhevült acetilén-palackokat.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián érdemjelet adományozott Szabó László címzetes tűzoltó őrnagynak, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, aki egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

Galéria

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságBátorságért érdemjelSzent Flórián érdemjeltűzoltóság napja