2024.03.19, Kedd
A tűzoltók 368 helyen dolgoztak karácsonykor
Illusztráció: pixabay.com

A tűzoltók 368 helyen dolgoztak karácsonykor

MTI

2022.12.29. 12:05

A salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről is érkezett segélyhívás.

Hirdetés

A karácsonyi ünnep három napja alatt 368 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására, egy ember lakástűzben, ketten szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Az ünnepek alatt 99 esetben tűz, 269 esetben műszaki mentést igénylő baleset miatt hívták a tűzoltókat, 70 lakástűz történt - írta közleményében Mukics Dániel.
Közlése szerint hétfőn 106 helyszínen volt szükség a tűzoltók munkájára.

Reggel Kunmadarason egy 80 négyzetméteres lakóház nappalijában keletkezett tűz, az épület födémje is beszakadt. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

A Nógrád megyei Egyházasgergén ketten szén-monoxid-mérgezésben haltak meg, a holttesteket hétfő este találták meg a mentők. A Fő úti családi házban a tűzoltók magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A szén-monoxid feltehetően az épület pincéjében üzemelő, vegyes tüzelésű kazán meghibásodása miatt keletkezett.

Délelőtt Budapesten egy XVIII. kerületi családi házban felrobbant egy gázkazán. Az épület támaszfalából kidőlt egy tíz négyzetméteres darab, négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Hódmezővásárhelyen egy hétvégi házban keletkezett tűz, az épület lakhatatlan lett.

Délután a salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről érkezett segélyhívás, mert egy turistának megsérült a térde, és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórás keresés után megtalálták, lekísérték a kirándulót, és átadták a mentőknek.

AktuálisOrszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF)Nógrád megyetűzoltóság