2024.03.19, Kedd
Újra három napos KDNP-s fórumnak adott otthont a lakiteleki Népfőiskola
Képek: Vincze József

Újra három napos KDNP-s fórumnak adott otthont a lakiteleki Népfőiskola

Bacsmegye.hu

2023.01.30. 07:49

A KDNP Bács-Kiskun Vármegyei elnökének, Dr. Mák Kornélnak a kezdeményezésére először 2021-ben került sor Lakiteleken, a Tolna-Pest és Bács-Kiskun vármegyei Kereszténydemokrata szervezetek, a Barankovics Alapítvány és a Nemzeti fórum vezetőinek a találkozójára. Azonos összefogással, 2023. január 27-29. között egy rendkívül sikeres fórumot tartottak a konzervatív szervezetek, amelynek ez alkalommal is a lakiteleki Népfőiskola adott otthont.

Hirdetés

Dinamikus pénteki kezdés

 

A rendezvény plenáris előadásainak a Népfőiskola Kölcsey Ház biztosította a méltó helyszínt. Így a péntek délutáni köszöntőkre is itt került sor, ahol természetesen a főszervező Dr. Mák Kornél után, Gaal Gergely Pest vármegyei és Orbán Attila Tolna vármegyei KDNP-s elnökök köszöntötték a több 150 főnyi meghívottat.

DR Mák Kornél KDNP vármegyei elnök, dr. Demeter András ogy. képv. a Fidesz regionális igazgatója és Oltyán József médiatulajdonos

A rendezvény köszöntötte dr. Demeter András ogy. képv., a Fidesz dél-alföldi pártigazgatója, Lezsák Sándor az Nemzeti Fórum elnöke, az Országgyűlés alelnöke és Latorczai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyv. főtitkára. Latorczai Csaba kézbesítette Dr. Semjén Zsolt KDNP elnök üzenetét, miszerint a következő fórumon a párt elnöke is részt fog venni.

 

Szakmai szombat

Balla Attila Neumann J. Kft. szakmai igazgatója

Balla Attilának a hazai technológiai fejlesztésért felelős Neumann J. Kft. szakmai igazgatójának az előadása megadta a szombati nap szakmai jellegét, akit Varga Mihály pénzügyminiszter részletes tájékoztatója követett.

Varga Mihály pénzügyminiszter

Az Oeconomus Alapítvány szakmai igazgatójának Bendarzsevszkij Antonnak az orosz-ukrán háborúról tartott alapos előadása megosztotta ugyan a hallgatóságot, ám az új szempontok egyben az esti vacsoraasztalok számára is biztosított megfelelő beszédtémát.

Pesti Imre ogy. képv. a Fidesz regionális igazgatója a résztvevőknek a 2024-es önkormányzati kampány kapcsán tartott előadása rámutatott, hogy a konzervatív oldalnak a 24-ben várható választás a korábbiakhoz képest új megközelítést igényel majd.

A délutánt Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szokásosan sziporkázóan őszinte előadása nyitotta meg, amelyet a különböző munkacsoportok tréningjei követtek. Gaal Gergely által vezetett esti pódiumbeszélgetésen Bányai Gábor, Szűcs Lajos és Mák Kornél beszélgetése a családról, a politikáról igazán ösztönzően hatott a megjelentekre.

 

Vasárnapi misével zárult a fórum

Kölcsey ház - A Népfőiskola ikonikus épülete

A Bács-Kiskun vármegyei KDNP évtizedes fejlődésének a következménye, hogy ilyen egyedinek mondható, kifejezetten komoly konferencia megszervezésére vált képessé a szervezet a vele együtt fejlődő társ-vármegyei szervezetekkel együtt. Dr. Mák Kornél főszervező, a rendezvény végén, minden közreműködőnek megköszönte a konstruktív hozzáállást és sok erőt is kitartást kívánt a válságos világunk mindennapjainak a megoldásaihoz.

Galéria

AktuálisKdnpMák KornélLakitelek Népfőiskola