2024.03.19, Kedd
A vasúti és közúti közlekedésépítés legjobb szakembereit díjazták
Fotók: MAÚT

A vasúti és közúti közlekedésépítés legjobb szakembereit díjazták

magyarepitok.hu

2022.09.13. 16:23

Három szakember több évtizedes szakmai pályafutását ismerték el a MAÚT kiskőrösi rendezvényén.

Hirdetés

Családi napot tartott Kiskőrösön a MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság. 

A szeptember 10-i eseményt a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban a pandémiás időszak utáni első átfogó, a közúti és vasúti szakma egészét megszólító családi összejövetelnek szánták a szervezők.

Fotók: MAÚT


Több mint 20 éves múltra visszatekintő szakmai életmű-díj

Ennek megfelelően az ország egész területéről érkeztek a családok a rendezvényre: délelőtt közepére a múzeum nagy belső udvara megtelt a különböző korosztályok képviselőivel. A családi kikapcsolódást a különböző útépítő és karbantartó gépek, illetve eszközök mellett kialakított KRESZ-tanpálya, valamint számos további programlehetőség biztosította.

A családi nap megnyitójaként Thoroczkay Zsolt minisztériumi főosztályvezető és Nyiri Szabolcs a MAÚT elnöke köszöntötték a jelenlévőket. Ezt követően a MAÚT Aranymérföldkő díjak átadása következett. Utóbbi egy immár több mint 20 éves múltra visszatekintő szakmai életmű-díj a közúti és a vasúti közlekedésépítés területén.


Idén ezt a három szakembert részesítették az elismerésben

Dr. Tóth Ernő okleveles építőmérnök, mérnöki doktor, a közúti szakigazgatás út- és hídszakági területein előforduló fenntartási és üzemeltetési feladatok terén végzett, sok évtizedes kiemelkedő elméleti és gyakorlati tevékenysége elismeréseként;

Szászi András okleveles útépítési és fenntartási üzemmérnök, a közúti szakigazgatás területén végzett sok évtizedes eredményes tevékenysége, kiemelten a közúti szakma muzeális értékű emlékeit bemutató gyűjtemény létrehozása és országosan ismert intézménnyé fejlesztése elismeréseként;

Virág István okleveles vasútépítési, hídépítési és fenntartási üzemmérnök, a MÁV pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese, a hazai vasúti pályainfrastruktúra működtetése és üzemeltetése terén kifejtett sok évtizedes eredményes munkássága elismeréseként vehette át a díjat.


Úthenger-vezetés és Petőfihez kapcsolódó programok színesítették a napot

A programban ezt követően a helyszínhez és a közelgő 200 éves Petőfi-jubileumhoz kapcsolódóan többek közt gyerekeknek szervezett Petőfi-versmondás, a városban található János vitéz Látogatócentrum interaktív kiállításának megtekintése, játékos úttörténeti vetélkedők, úthenger-vezetés, légvár és arcfestés szerepelt.

A nem titkoltan a közutas szakma népszerűsítését is megcélzó rendezvény végén a feladatokat megoldó gyerekek között sorsolták ki a családi nap nyereménycsomagjait.

Galéria

AktuálisközlekedésfejlesztéskiskőrösMAÚT