2024.04.20, Szombat
Ne akadj fenn @ hálón!
police.hu

Ne akadj fenn @ hálón!

police.hu

2021.03.09. 14:51

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából tekintettel arra, hogy a bevezetett szigorítások miatt idén nem volt lehetőség személyes megjelenésre a különböző közösségi helyszíneken  – iskolákban, idősek klubjában  – , ezért egy online feladvánnyal hívta fel a lakosság, különösen a fiatalok figyelmét a biztonságos internethasználatra.

Biztonság A Fő Facebook oldalon a szakemberek 2021. február 8. és 12. között, minden nap három kérdést tettek közzé, elektronikus kérdőív formájában. Naponta más-más témakört érintettek a speciális feladatok. Délutánonként a feladványhoz tartozó, figyelemfelkeltő tanácsokat láthattak az érdeklődők a közösségi oldalon az aktuális napi témával kapcsolatban.

A kérdőívek kitöltésére mindig másnap reggelig volt lehetősége a résztvevőknek, amikor az újabb kérdéssor megjelenése előtt közzétették a helyes megoldásokat, hogy ellenőrizhessék válaszaikat. Ezen a módon is ráirányítva a figyelmet, többek között az internetes vásárlás veszélyeire, valamint a biztonságos online fizetésre, továbbá az internetfüggőség jeleire, a közösségi profilok megfelelő kezelésére, és a felhasználónév, a jelszó biztonságának megőrzésére.

Nógrád megye különböző településeiről, az általános és középiskolás, valamint a felnőtt korosztályból  közel kétszázan kapcsolódtak be a játékba. A legtöbb helyes választ adó kilenc fő részére a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai személyesen juttatták el a díjakat. A rendőrök az ajándékcsomagban – amit mindannyian örömmel fogadtak –  a prevencióhoz kapcsolódó tárgyakat helyeztek el, a felnőttek többek között mozgásérzékelős fényvetőt, riasztós ajtóéket, valamint bűnmegelőzési témájú könyvet, a gyermekek fülhallgatót, pendrive-ot, illetve hátizsákot kaptak. A vetélkedő első három helyezését Belencsák Balázs (15 év) és Babicska Lili Anna (12 év), nőtincsi lakosok, illetve Bárány Bernadett (34 év), varsányi lakos érte el. 

 

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság